ce mancam azi?
-
0 0Mancare de cartofi cu carne de porc
-
Buna...Eu am facut niste muffins...de m-a laudat si socrela...
PRAJITURA CU MORCOVI (MUFFINS)
Ingrediente:
3 cani morcovi rasi
2 oua
500 g faina
100 g zahar brun
100 g zahar alb
100 ml ulei
100 g ananas din conserva, tocat marunt
1 lingurita si jumatate bicarbonat
1 lingurita esenta de vanilie
2 lingurite rase scortisoara
Mod de preparare:
Se pun morcovii rasi cu zaharul brun intr-un castron, jumatate de ora, pana lasa zeama. In alt vas, se amesteca faina cu scortisoara si bicarbonatul. Separat, se bat cu mixerul ouale cu zaharul pana se albesc si arata ca o pasta. Se pun apoi uleiul si esenta de vanilie, treptat, pana se incorporeaza bine. Ulterior, se adauga amestecul de faina. La final, se pun ananasul si morcovii rasi (daca acestia au lasat prea multa zeama se mai completeaza cu faina). Compozitia finala trebuie sa fie potrivit de groasa.
Pentru coacere se folosesec forme de tarte, forme speciale de copt rotunde sau o tava mare in care se pun mai multe linguri de compozitie, cu distanta mare intre ele. Tavitele se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina sau se foloseste hartie de copt.
Timp de coacere: 25-30 de minute.
Reteta am luat-o dintr-un newsletter de la cursuri eurocor...unde fac niste cursuri de cosmetica...dar mi s-a parut ok.
Fac mentiunea ca eu nu prea le am cu gatitu' si e un stres continuu...Mai ales ca ia mei sunt gurmanzi toti... -
Un alt fel de a manca salata ...
RULOURI CU SUNCA SI SALATA DE CRUDITATI
Ingrediente:
1 telina
1-2 morcovi
2 mere verzi
maioneza
sunca de praga feliata
Mod de preparare:
Telina, morcovii si merele se dau pe razatoarea mica, ca pentru salata. Se amesteca apoi cu maioneza si se asezoneaza cu putina sare si condimente dupa gust. Circa 3 lingurite din aceasta umplutura se aseaza intr-o felie de sunca. Se ruleaza. Pofta buna!
Asta e tot de la cursuri eurocor...au si de arta culinara