HPV - Grup suport

  •  
    • 85 mesaje
    22 Mai 2007, 10:50
    0 3
    Buna fetelor

    Dupa cum am vazut in aproape 2 ani de prezenta pe eva.ro multe dintre noi se confrunta cu aceasta problema.
    M-am gandit ca ar fi o idee buna sa avem un loc al nostru in care sa putem vb nestingherit despre dr la care ne tratam, ne-am tratat (eu una nu am gasit inca un dr competent, in care sa am incredere si de care sa fiu multumita), despre tratamente, (clasice sau naturiste), interventii, progresele inregistrate de stiinta in acest domeniu (vaccinul)
    Cred ca ne-ar fi de ajutor noua, care ne confruntam zi de zi cu prezenta acestui virus precum si celor care abia afla asemenea vesti neplacute..

    Sper sa fiti de acord si sa postati din experienta voastra!

    Cu drag,
    S
  •  
    • 85 mesaje
    22 Mai 2007, 10:53
    1 0
    Imi pare rau...eva s-a blocat iarasi si..in timp ce eu apasam trimite ...postul meu s-a trimis de cateva ori

    Dc se poate, rog dminul sa sterga celalalte mesaje!

    Multumesc!
  •  
    • 37 mesaje
    22 Mai 2007, 11:37
    1 0
    eu sunt de acord! ca doar nu mai dorm noptile din acuza asta
  •  
    • 85 mesaje
    22 Mai 2007, 12:11
    2 0
    Buna

    O sa incep eu...
    Am HPV 16..am aflat acum 2 ani si ceva la un control de rutina ..
    Aveam o rana destul de mare, am facut Papanicolau si de acolo a iesit suspiciune de HPV apoi am facut testul si a iesit pozitiv ptr high risk..
    Apoi timp de cateva luni am facut tratament cu Cervugid..fara nici un efect prea mare...
    A urmat o electroexcizie si apoi o conizatie..
    La biopsie dupa amandoua operatiile au iesit rezultate nasoale...totusi la 2 luni dupa conizatie testul HPV a iesit negativ...
    La inca cateva luni ..iarasi un rezultat pozitiv si acum ...luna aceasta iarasi pozitiv, cu tipul 16.
    Ca si tratament, am luat Isoprinosine timp de cateva luni, Cervugid, am incercat Viusid si Herpigen si acum ma gandeam sa imi fac si vaccinul..
    M-am tratat la dr Badea de la Micomi..dar la sfatul unei eve am incercat niste analize si la Cantacuzino..si dupa mai mult de un an in cate analizele imi ieseau Ok la Micomi..m-am trezit ca la Cantacuzino..nu mai erau asa ok...
    asa ca momentan nu mai am incredere in Dr Badea..si ma gandeam sa incerc la un alt dr...
    Voi la cine va tratati? Ati dat macar peste un dr bine pregatit..atat din punct de vedere al info despre boala asta si tratamente cat si din punct de vedere al atitudinii fata de pacienti...

    Va astept cu vesti si va urez multa sanatate tuturor!
  •  
    • 152 mesaje
    22 Mai 2007, 12:43
    0 1
    buna tuturor !! excelenta idee pentru topic
    e randul meu acum....
    am descoperit la un control de rutina in octombrie 2006 ca am HPV, tipul 56.
    am mers la mai multi medici, nici unul nu a reusit sa ma linisteasca...problema e ca mai am si candida care ma chinuie de 2 ani.
    imi e foarte greu pentru ca nu am gasit inca un medic care sa imi raspunda la intrebari si care sa ma ajute.
    ca tratament am luat pentru cresterea imunitatii catinofort, echinacea, tinctura de propolis, multivitamine si foarte multe ceaiuri.
    de asemena pentru igiena intima produsele bioclin, spuma si gel.
    o sa merg sa-mi fac si vaccinul cat de curand...
    multa sanatate
  •  
    • 575 mesaje
    22 Mai 2007, 13:56
    0 0
    F. buna idee cu acest topic. Topicul vechi contine intr-adevar multe informatii utile, doar ca nu toate se mai aplica acum si in plus de asta e si anevoioasa cautarea.
    Schumpi, o sa te rog sa-mi explici care e diferenta dintre electroexcizie si conizatie si ce presupun ele.
    Eu am 26 de ani, in dec anul trecut am descoperit totul, am facut colposcopie, biopsie, test HPV.. Am tipul 51, si rezultatul la Pap C2/C3. Si mie dr mi-a zis ca la C3 se face conizatie si la C2 cauterizare. Cum eu sunt intre ele deocmandata mai incerc cu tratament: Cervugid plus ceva naturist pt imunitate. Peste 3 luni o sa vad cum a mai evoluat.
    Sanatate multa fetelor!
  •  
    • 85 mesaje
    22 Mai 2007, 14:23
    1 0
    Buna Zidulet

    o sa incerc sa iti explic ce inseamna electro si ce inseamna conizatia: -electro - se taie cu ajutorul unei anse (un ac electric) o bucata din col pe lungime, se poate face si cu anestezie generala, proba recoltata se trimite apoi la anatomopatolog care determina natura modificarilor. Datorita faptului ca se taie cu un ac electric calitatea probei recoltate poate fi compromisa. Dupa, se merge la pansament de 2-3 ori pe sapt. Vindecarea dureaza cam o luna.
    - conizatie - se taie o bucata din col sub forma unui con. Se poate face cu bisturiul sau elecro. Portiunea taiata este mai mare si vindecarea mai grea.
    In cazul unei sarcini pot aparea probleme cu tinutul copilului in cazul conizatiei ptr ca colul se scurteaza, nu se intampla in toate cazurile.

    Sper ca te-am lamurit...

    Pe de alta parte am citit pe net ca nu se recomanda conizatia femeilor cu varsta pana in 25 de ani...

    Si, inca ceva..conteaza si rezultatele de la papanicolau dar si rezultatele colposcopiei..mie imi ieseau rezultate oki la papanicolau in schimb la colpo se vedeau deja niste modificari urate...

    Multa bafta si spune-mi dc te mai pot ajuta cu informatii sau..anything else!
  •  
    • 85 mesaje
    22 Mai 2007, 14:32
    1 0
    Inca ceva...la HPV NU se face cauterizare...
    Este cel mai prost lucru care se poate face..se ar celulele infectate la suprafata, si de formeaza o coaja sub care restul de celule infectate pot continua sa se modifice in profunzime..
    Mie cel putin asa mi-au zis toti dr la care am fost..si dc cauti pe net tratamente HPV o sa vezi ca nicaieri nu este recomandata cauterizarea pe HPV...
  •  
    • 152 mesaje
    22 Mai 2007, 16:08
    0 1
    pentru schumpi2007,

    imi poti da te rog mai multe detalii despre cauterizarea in cazul HPV, mai exact in ce consta, este vorba desprea "arderea" condiloamelor ?? multumesc
  •  
    • 85 mesaje
    22 Mai 2007, 16:27
    0 0
    Buna Adriana

    Nu stiu despre condiloame..din fericire eu nu am avut si asa ceva...in cazul meu virusul s-a manifestat printr-o rana pe col.
    In cazul ranilor, din cate stiu eu nu este recomandata cauterizarea.
    In cazul condiloamelor se recomanda arderea cu podofilina, crioterapia sau terapia cu laser. Am inteles ca exista si creme pe baza de podofilina sau se fac aplicatii cu substanta in sine la cabinetul dr.

    Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu mai multe informatii.

    Numai bine,
  •  
    • 37 mesaje
    22 Mai 2007, 16:38
    1 0
    buna. iata si situatia mea:
    acum 5 ani, la 20 ani, in urma primului meu control ginecologic, dr a observat niste negi. nu mi-a spus ca ar fi ceva grav, doar ca vor trece dupa ce voi fi tratata cu o crema..nu stiu cum se chema. toate bune si frumoase, verucile au trecut in numai o sapt.
    am mai facut anul trecut (la ani de la primul control) un nou control la care nu s-au mai vazuit veruci iar rezultatul pap a fost II.
    acum 2 sapt, ma duc din nou la medic. de data aceatsa, la dr saptefrati, la biomedica. aici dr a observat din nou veruci si m-a speriat spunandu-mi ca se paoate ajunge la cancer din cauza asta. am hotarat sa-mi fac si hpv, in plus fata de pap. rezultatul pap-ului a fost tot II, iar hpv-ul il astept peste 2 saptamani. pana atunci nu mai am liniste. credeam ca daca am pap II, insemana ca e totul ok si ca nu pot avea hpv high risk. dar am aflat ca nu este asa...sincer, sunt disperata
  •  
    • 476 mesaje
    22 Mai 2007, 16:41
    1 0
    Salutare tuturor,
    Din pacate si eu fac parte din grupul celor infectate cu acest virus.
    Am aflat din intamplare, cand mi-au aparut niste condiloame...Am mers la ginecolog, mi le-a ars cu o crema (care din pacate nu stiu cum se numea), am facut tratament cu Isoprinosine (si eu si partenerul meu), si mi-am facut si niste teste la Victor Babes.
    Stiu ca nu erau foarte grave, dar....
    Nu mi-a mai aparut nimic de atunci (au trecut cativa ani buni), dar ma gandesc sa merg la un specialist, poate s-a mai inventat ceva.... eu stiu...
    Am inteles ca vaccinul este doar pentru cele care au pana in 25 de ani (eu am 30), si care nu sunt infestate. Deci...
    Recomandati-mi si mie un specialist bun, dar nu la o clinica particulara pentru ca nu imi permit. Din pacare.
    Multumesc anticipat.
    PS Oare ar trebui sa repet analizele acelea, din oment ce am urmat si un tratament dupa "descoperire"?
  •  
    • 37 mesaje
    22 Mai 2007, 16:43
    0 0
    inca o completare: dr mi-a spus ca indeferent de rezultatul hpv (low sau high risk), verucile vor fi indepartate cu laserul. in cazul in care sunt high risk, voi face si imunostimulative. a mai facut cineva laser? doare? cat costa?
  •  
    • 152 mesaje
    22 Mai 2007, 17:02
    0 0
    Multumesc pentru raspuns schumpi
    eu am si condiloame, deocamdata nu am rana... medicul la care merg acum imi arde condiloamele cam o data pe luna...doctorita care a descoperit ca am HPV, ma chema de 3 ori pe saptamana !
    nu mai stiu ce sa cred...am nevoie de um medic care sa-mi raspunda la toate intrebarile .
    aveti vreo recomandare ? mi-e tare frica
    scuzati-ma nu vreau sa va intristez...
  •  
    • 575 mesaje
    22 Mai 2007, 17:23
    0 0
    Schumpi, mersi de info. Cred ca electroexcizia se face cand e cazul de LGSIL, iar conizatia cand pb e mai grava, HGSIL sau CIN 2, 3, depinde de ce clasificare vorbim. Mai mult decat zici tu, eu am auzit ca conizatia ar putea cauza pb si in a ramane insarcinata, si in a tine copilul .
    Ma gandesc ca dr meu s-a referit la electroexcizie si doar mi-a zis mie de cauterizare. Dar o sa-l pistonez pe treaba asta, bine ca mi-ai zis.
    Multa sanatate tuturor!
  •  
    • 85 mesaje
    22 Mai 2007, 17:25
    0 0
    Cateva detalii despre vaccin:
    In primul rand Gardasil este un vaccin profilactic, asta inseamna ca cele mai bune efecte de prevenire le are asupra femeilor care nu au fost infectate, deci daca ai pana in 26 de ani si nu ai avut HPV vaccinul te va proteja impotriva virusului si a tuturor efectelor sale (leziuni, cancer etc).
    Daca esti deja infectata si ai totusi sub 26 de ani vaccinul te poate proteja impotriva leziunilor si cancerului, dar protectia pe care o asigura este mai mica. (De ex daca nu ai fost infectata si faci vaccinul sunt 99% sanse ca vaccinul sa te protejeze de imbolnavirea cu HPV si de efectele acestuia, daca esti deja infectata si faci vaccinul sunt aprox 44% sanse ca in urmatorii 3 ani vaccinul sa te protejeze de efectele adverse ale virusului).

    Cu cat esti mai invarsta cu atat sansele de a fi protejata de vaccin scad

    Pe de alta parte in cazul infectiilor cu HPV high risk, perioada in care se ajunge la cancer este de aprox 10 ani; HPV este cauza principala a cancerului de col facut de femei pana in 40 de ani si cauza principala a cancerului de col uterin (cam 90% din cazurile de cancer de col uterin aveau HPV prezent)

    O veste buna ptr voi fetelor ar fi ca tipurile 16 si 18 sunt cele mai rele, fiind responsabile de 80% din cazurile de cancer.

    Procentajele au fost adunate de pe net..iar despre vaccin gasiti info cautand pe google "Gardasil + Future I + Future II" (Future I si II sunt experimentele facute cu vaccinul inainte de lansare)

    Sper ca am reusit sa ma clarific cate ceva despre vaccin si ca va ajutat informatia!

    Multa sanatate,
  •  
    • 85 mesaje
    22 Mai 2007, 17:31
    0 0
    Pentru zidulet

    Cauterizarea cred ca poate cauza probleme in a ramane insarcinata pentru ca crusta care se formeaza acolo poate sa impiedice fluxul normal inspre si din uter in vagin...mie dupa ce am facut conizatia mi-a venit ciclul cu intarziere si mi-a curs mult mai putin

    Nu vad totusi cum ar putea sa cauzeze probleme in a tine o sarcin..dar, nu sunt cea mai in masura sa spun...

    Pe de alta parte de conizatie si sarcina am spus deja..

    Anyway..eu nu am decat 25 de ani; imi doresc copii f mult si cu toate ca toti dr cu care am vb mi-au zis ca o sa fie oki mi-e foarte frica sa nu fie probleme din cauza asta cand o sa ma hotarasc sa fac un bebe
  •  
    • 37 mesaje
    23 Mai 2007, 09:30
    0 0
    buna!
    sab2006, ti-ai facut si analiza hpv? caci si eu am avut candiloame, au trecut cu crema si acum au reaparut. mi s-a recomndat laser-ul acum.
    astept rezultatele hpv ...tot mai sper sa am doar low risk
  •  
    • 1784 mesaje
    23 Mai 2007, 12:37
    0 1
    Fetelor imi spuneti va rog cum se contacteaza virusul asta? Mersi
  •  
    • 85 mesaje
    23 Mai 2007, 12:44
    0 0
    Buna Tea

    Se contacteza prin contact skin to skin..nu exista nici un mod 100% garantat de protectie impotriva HPV..tipurile care dau condiloame se pot contacta si prin folosirea aceluiasi prosop sau a lenjeriei de corp...