Imi cade parul!!

  •  
    • 103 mesaje
    25 Sep 2003, 09:46
    0 0
    Buna Evelor!
    Am o problema destul de neplacuta... IMI CADE PARUL!!! Deja am intrat in panica. Am incercat cateva metode traditionale dar nu se remediaza nimik. Ma trezesc cu groaza, am par pe perna, in cada, in chiuveta, pe jos, etc. Cand imi perii parul imi vine sa plang. Ma gandeam chiar sa ma rad in cap poate creste mai rezistent. Daca aveti vreo sugestie va rog sa-mi spuneti.
    Mii de multumiri anticipat!
  •  
    • 17 mesaje
    25 Sep 2003, 11:51
    0 0
    Incearca sa folosesti ulei de ricin amestecat cu vitaminele A si E uleioase si putin gaz.Inainte de a te spala pe cap,sa-ti dai si cu galbenus de ou amestecat cu miere.Daca nu te deranjeaza mirosul, poti folosi si usturoi pisat.Iti garantez ca nu o sa-ti pai pice.Va trebui sa iei si vitamine pe cale orala(daca nu iti este frica ca te ingrasi).Si, evita stresul.Este unul dintre cei mai mari dusmani.
  •  
    • 103 mesaje
    2 Oct 2003, 09:25
    0 0
    Multumesc frumos pentru raspuns. Cu gaz am incercat,acum am sa incerc si cu uleiul de ricin poate ca va merge. Problema e stresul care nu prea am cum sa-l elimin. Ma gandeam sa ma tund cheala, ma exaspereaza caderea asta masiva. Mai mereu am avut perioade in care imi cadea parul insa acum "exagereaza". Am sa incerc cu ricin. Apropo, se gaseste la farmacie?
    Inca o data, multumesc pentru sfat.
  •  
    • 354 mesaje
    2 Oct 2003, 09:36
    0 0
    Eu am folosit usturoiul si am avut rezultate bune(incepuse sa-mi creasca "puf"...).Pur si simplu,tai un catel de usturoi si te freci cu el pe scalp.Apoi,stai cam jumatate de ora infasurata cu un prosop si te speli bine.O sa miroasa la tine in baie de parca ai face piftie ,dar merita!
  •  
    • 103 mesaje
    2 Oct 2003, 10:11
    0 0
    gargarita, merci si tie! Chiar in aceasta seara am sa incerc cu usturoi si ricin. Indiferent a ce-mi va mirosi in casa... sper sa merite. Daca nu imi cumpar peruci si fac economie la sampon. ) Rad eu dar nu-i rasul meu!!!
    Pa!
  •  
    • 11 mesaje
    25 Nov 2003, 01:29
    0 0
    Draga Coryna,am vazut ca si celelalte Eve ti-au dat sfaturi bune,dar hai sa-ti spun ce mi-a fist mie de mare ajutor.Caderea masiva a parului semnifica o imunitate scazuta,asa ca ia TINCTURA DE ECHINACEEA,spirulina de la Hofigal timp de macar citeva luni. In acest timp ia-ti de la farmacie HENNA(cred ca ai auzit de ea,e o planta orientala care intareste radacina firului de par si-i confera o nuanta de roscat) si procedeaza exact cum scrie pe prospect.Sa nu te sperii,va mirosi putin ciudat,a...balegar,dar trece imediat la spalat! Tratamentul trebuie sa-l faci o data la 4 saptamini,pina nu-ti mai cade parul decit in mod normal.O sa dureze cam 5-6 luni,dar rezultatul e garantat.Ca sa-ti hranesti noul tau par cum trebuie,fa-ti si o masca saptaminala din urmatoarele:un galbenus de ou(daca e de rata e si mai bine),ulei de ricin,ulei de parafina,tinctura de propolis,vitaminele A,E,F la fiole(toate astea le gasesti la farmacie).Le amesteci pe rind ca la o maioneza,pasta obtinutao intinzi pe par,masezi bine de tot scalpul,pui deasupra o folie de plastic, apoi infasori intr-un prosop fierbinte,care cind se raceste il inmoi din nou in apa fierbinte,il storci bine si-l infasori din nou pe cap.Stai cu masca asta o ora,apoi te speli cu un sampon de bebelusi,clatesti f.f.bine si in ultima apa de clatit adaogi otet de mere sa-ti reechilibreze pH-ul.Iti doresc mult succes si cind ai rezultete bune da-mi un semn de viata...cred ca ai sa-mi multumesti!
  •  
    • 233 mesaje
    25 Nov 2003, 10:45
    0 0
    si eu am aceeasi problema si vreau sa va spun ca am incercat tot felul de minuni..mai aveam putin si ma dadeam si cu k a k a (scuzati)pe par daca imi spunea cineva ca e bun.Rezultate=zero barat! Nici gazul, nici ricinul cu vitamine, nici usturoiul si nici "cea mai cea" masca de par nu au dat rezultate. Trebuie tratata cauza, nu efectul! iar pt asta mergi la un medic ca sa-ti recomande un tratament. asa am procedat si eu si mi-a recomandat revalid. Recunosc ca mi-a fost teama sa incep trat pt ca auzisem ca iti creste par pe unde nu doresti si parca ma si vedeam inchisa intr-o cusca la gradina zoologica Dar cind am fost suficient de disperata..am inceput! Iau de 2 luni iar rezultatul a aparut inca din prima luna insa trebuie continuat timp de 3 luni. Singurul dezavantaj este ca e pe baza de hormoni..deci..nu lua fara sfatul medicului! iar daca simti ca se petrec schimbari in organism..opreste-te! Eu sint ok pina in prezent si nu mi-a crescut nici macar un fir de par in plus in locuri nedorite. Mult succes!
    Andreea
  •  
    • 2234 mesaje
    25 Nov 2003, 11:30
    0 0
    Methioninum 100 mg, Cystinum 50 mg, Thiaminum 1,5 mg, Pyridoxinum 10 mg, Ferrum 2 mg, Zincum 2 mg, Cuprum 0,5 mg, Calcii pantothenas 50 mg, Acidum paraaminobenzoicum 20 mg, Extract de mei 50 mg, Extract din germeni de grâu 50 mg, Drojdie de bere uscată 50 mg.
    CAM ASTA AR FI COMPOZITIA REVALIDULUI. DUPA PAREREA MEA AR FI IN REGULA.
  •  
    • 2234 mesaje
    25 Nov 2003, 11:31
    0 0
    Pentru evele care sunt speriate din cauza cadderii parului o sa anexez aici prospectul:
    Revalid

    D11A X
    Dermatologic


    (Eurofarmaco, Moldova)

    Componenţa: Methioninum 100 mg, Cystinum 50 mg, Thiaminum 1,5 mg, Pyridoxinum 10 mg, Ferrum 2 mg, Zincum 2 mg, Cuprum 0,5 mg, Calcii pantothenas 50 mg, Acidum paraaminobenzoicum 20 mg, Extract de mei 50 mg, Extract din germeni de grâu 50 mg, Drojdie de bere uscată 50 mg.


    Prezentare: Capsule N 30 în flacoane.


    Particularităţi farmacologice: Vitaminele, aminoacizii, proteinele, mineralele şi oligoelementele preparatului sunt indispensabile pentru creşterea şi vitalitatea părului şi unghiilor. Metionina şi cisteina sunt constituenţi esenţiali ai keratinei, component structural al părului şi unghiilor. Cuprul şi fierul joacă un rol important în prevenirea căderii părului. Datorită compoziţiei sale produsul acoperă necesarul fiziologic şi compensează carenţele nutritive ale părului şi unghiilor, stopează căderea părului, stimulându-i în acelaşi timp creşterea, redă vitalitate şi frumuseţe părului fragil sau tern, combate mătreaţa, pruritul şi seboreea.


    Indicaţii:Căderea părului de diversă etiologie, alopecia diseminată, alopecia androgenică, alopecia seboreică sau provocată de unele boli sau medicamente, alopecia gravidelor; căderea părului de etiolgie necunoscută; deteriorarea structurii părului (păr despicat, fragil, tern); tulburările de creştere a unghiilor, unghiile fragile, friabile sau cu aspect neatrăgător.


    Utilizare: Doza iniţială - câte 2 capsule de 3 ori pe zi timp de o lună. Doza de întreţinere – câte 1 capsulă de 3 ori pe zi. Pentru obţinerea efectului dorit se recomandă o cură de 3 luni.


    Efecte adverse: Reacţii alergice.


    Contraindicaţii: Hipersensibilitatea la preparat.


    Interacţiuni: Reduce eficacitatea sulfamidelor.


    Termen de valabilitate: 2 ani.


    Condiţii de păstrare: Loc răcoros, ferit de lumină şi umiditate.


    Statutul legal: Cu prescripţie medicală.
  •  
    • 2234 mesaje
    25 Nov 2003, 11:35
    0 0
    imi pare rau pentru semnele aparute. asta este daca nu recunoaste alfabetul romanesc. sper sa intelegeti
  •  
    • 2234 mesaje
    25 Nov 2003, 11:38
    0 0
    Intrebare: As vrea cer si parerea dvs. referitor la un tratament pentru unghii cu REVALID. Am auzit ca anumitor persoane, dupa ce au urmat acest tratament, a inceput sa le creasca parul si nu numai pe cap, adica unor femei le-a crescut parul de pe fata intr-um mod cu totul inestetic. E nevoie sa fac un control hormonal sau ceva de genul asta? Sper sa ma lamuriti un pic in problema asta!

    Raspuns: Intr-adevar, Revalid-ul este util in regenerarea parului si unghiilor (anexe ale pielii). El este o mixtura de vitamine, proteine, aminoacizi si saruri minerale folosite in mod normal de organism (piele) in producerea constituientilor firului de par si unghiilor. Deci, Revalid-ul nu face altceva decat sa-i aduca tegumentului la indemana "ingrasamant si apa" si nu implica sistemul endocrin. Este motivul pentru care cresterea firelor de par se produce in toate zonele cu pilozitate, nu numai unde este dorit. Totusi, acest fenomen neplacut este destul de rar intalnit si daca tinem seamana ca alopecia (chelia) este intalnita in majoritatea cazurilor la barbati, acest inconvenient este insignifiant.

    In cazul in care Revalid-ul este folosit pentru revitalizarea unghiilor puneti in balanta beneficiile si fenomenele neplacute. La un om sanatos, cu alimentatie normala, rationala (care sa cuprinda toate elementele necesare organismului) unghiile trebuie sa arate foarte bine (daca nu sunt malformate ereditar = mostenite sau congenital).

    Daca sunteti nemultumita de aspectul unghiilor va sfatuim, mai degraba, sa va revizuiti alimentatia (valori aproximative: glucice 55%, proteine 15%, lipide 30%). Va trimitem ca attachment un curs de igiena alimentatiei care va va ajuta cu siguranta, nu numai in cazul de acum.

    Unghiile sunt modificate si in diferite afectiuni generale sau dermatologice (boli pulmonare, cardiace, psoriazis, infectii cu fungi = onicomicoze, tulburari endocrine etc.).

    In concluzie, nu consideram necesar un tratament cu Revalid in scopul dorit de dumneavoastra. Medicamentul este eficient la aproximativ 50% dintre persoanele care il folosesc, indiferent de scop.

    Daca doriti neaparat sa faceti acest tratament, il puteti incerca o luna, 1 drajeu/zi, constatati efectele si daca merita continuati pana la 3 luni.


    ASTA AM GASIT PE UN SITE AL UNUI CABINET MEDICAL , SI SUNT SFATURILE UNUI MEDIC DATE UNEI PACIENTE. SPER SA ITI FIE DE FOLOS
  •  
    • 233 mesaje
    25 Nov 2003, 11:40
    0 0
    roxanica, ai luat si tu revalid? daca da..care au fost rezultatele?
  •  
    • 2234 mesaje
    25 Nov 2003, 11:42
    0 0
    O SA CONTINUI CU A VA MAI PREZENTA CATEVA SFATURI DE PE DIFERITE SIT-URI. SPER SA NU VA SUPARATI CA AM ACAPARAT ACEST SUBIECT.Intrebare: ... as dori sa stiu daca exista un tratament pentu diagnosticul PELADA /caderea parului?

    Raspuns: Pelada este o forma de alopecie (caderea permanenta a parului) care se datoreaza unei anomalii a activitatii foliculilor pilosi determinata genetic declansata cel mai adesea de factori neuro-psihici si disfunctii tiroidiene. De obicei nu se gaseste o cauza evidenta care sa stea la baza caderii parului.

    Pe piata se gasesc tot felul de produse dar la nici unul dintre ele nu s-a demonstrat eficienta pe termen lung si la doar 50% dintre pacienti. Cele mai importante sunt: HAIR GROW, REVALID, TRICOSTIM, PROPECIA. Medicamente adjuvante: Vitamine din complexul B, in special vit B6 (Magna B6 sau Magneziu + vit B6 = preparat roamanesc mai ieftin), sampoane de tipul: Selsun, Nizoral, Phytosoul, Sabal etc.

    Sfatul nostru este sa va adresati unui medic dermatolog care sa stabileasca clar diagnosticul, sa determine factorii favorizanti si sa va recomande tratamentul cel mai eficient in cazul dumneavoastra.
  •  
    • 2234 mesaje
    25 Nov 2003, 11:44
    0 0
    ca o observatie personala. eu nu m-as indoi de revalid, din cate stiu eu la noi le aduc glaxosmith kline si sunt de incredere produsele lor.
  •  
    • 296 mesaje
    25 Nov 2003, 13:10
    0 0
    si mie imi cade parul mai mult decat pana acum; cand eram blonda nu-l vedeam prin casa, acum decand sunt bruneta il vad peste tot; ma gandesc ca poate fi si de la vopseaua de par; sau de la stres, ca e din belsug;
    eu am luat Revalid acum cativa ani, dar n-am simtit nici o modificare; nu-mi cade tot timpul, ma gandesc sa iau spirulina sa-mi intaresc organismul si poate asa nu-mi mai cade nici parul;
  •  
    • 346 mesaje
    25 Nov 2003, 13:56
    0 0
    Am avut si eu perioade cand imi cadea parul si am folosit decoct din radacina de brusture in loc de apa, deci ma spalam si ma clateam si foloseam un sampon pentru copii e un pic mai bland la par si nu mi-a mai cazut asa de tare.
  •  
    • 103 mesaje
    27 Nov 2003, 10:41
    0 0
    Multumesc tuturor pentru sfaturi! Chiar aseara am visat ca-mi cadea parul masiv, in sensul ca gaseam pe perna suvite foarte mari. M-am trezit chiar speriata de asta si va asigur ca nu-i placut chiar daca este doar un vis. Am sa incerc sa urmez si sfatul pe care mi l-a dat harmonica. Fara sa fac reclama dar acum folosesc SUNSILK si parca imi cade parul mai putin. In plus, imi tai varfurile cam la 2 saptamani, dar foarte putin. Incerc sa scap si de stres dar slabe sperante. Partea haioasa e ca multe persoane sunt afectate de problema asta.
    Va doresc multa sanatate si un par ca in reclame!
    va pup!
  •  
    • 1222 mesaje
    27 Nov 2003, 12:49
    0 0
    `
  •  
    • 103 mesaje
    28 Nov 2003, 19:02
    0 0
    Draga victoria09, m-am gandit la asta si chiar foarte mult, Ma gandeam chiar sa ma tund cheala si sa-mi "trag" o peruca de toata frumusetea. Dar...nu ma indur. Acum nu e urat, e destul de lung si tare mi-ar parea rau dupa el. Sper sa nu ajung chiar sa nu am incotro si sa ma tund. In plus nici macar nu-mi sta bine cu el prea scurt.
    Merci de sfat!
  •  
    • 132 mesaje
    3 Dec 2003, 13:34
    0 0
    Dragele mele,
    Vreau sa va rog sa-mi spuneti de unde ati facut rost de gaz. Eu stiu ca bunica mea se dadea cu gaz pe par de fiecare data cand se spala si avea parul lung si des si la 80 de ani.
    Am intrebat si pe la benzinarii, dar nu am reusit sa gasesc.
    Puteti sa ma ajutati?
    Multumesc mult,
    Lori