ciuperca de corp - pls. HELP ME!

  •  
    • 259 mesaje
    1 Mai 2006, 16:03
    8 10
    Scumpe eve, am contactat in urma cu cativa ani o ciuperca pacatoasa- de la piscina...am tratat-o insa ea recidiva.
    Am ramas insarcinata,dupa care am alaptat si nu am mai urmat tratamentul- doamne,aratam ingrozitor-pe spate,pe bust-cumplit.... In urma cu 3 luni am mers la un dermatolog si mi-a prescris nizoral capsulesi un unguent(imi scapa denumirea),dupa care a disparut,dar mai putin pe umeri unde se incapataneaza sa reziste.Va rog din suflet,daca v-ati confruntat cu asemenea problema,ajutati-ma si pe mine, imi e jena sa port si tricou mai decoltat-se vede tare urat.
    PS: diagnosticul este pitiriazis versicolor.
  •  
    • 2794 mesaje
    1 Mai 2006, 16:20
    1 3
    Din pacate este o ciuperca foarte greu de tratat, dar nu imposibil. Am avut si eu, e drept ca doar citeva pete pe spate si am scapat de ea cu Clotrimazol unguent. In fiecare seara imi dadeam pe zonele afectate si m-am chinuit asa timp de o luna. Au disparut pina la urma. Dar eu am auzit (sint studenta la medicina) ca in mod normal nu este suficient asta...trebuie fierte zilnic lenjeria de pat si de corp pt a preveni reinfectarea. Acum nu stiu ce sa zic de tratament...eu am folosit Clotrimazol si am scapat, fratele meu a folosit niste solutii preparate la farmacie, a fiert si lenjeria si a scapat mult mai greu ca mine....tie ti-a fost recomandat altceva. Probabil ca nu exista ceva universal valabil. Fiertul rufelor categoric ajuta, in rest poti incerca si Clotrimazolul. Rau nu poate face. Succes!
  •  
    • 567 mesaje
    1 Mai 2006, 16:33
    3 4
    mai consulta si alti dermatologi.
    si incearca si tratamente naturiste; de multe ori acolo unde medicamentele nu reusesc sa faca bine, metodele naturiste reusesc.
    si ciuperca aia daca ai tratat-o cu vreun antibiotic si nu ti-a trecut chiar trebuie sa incerci tratamente naturiste.
    e o clinica naturista buna de care stiu in Bucuresti, de fapt cunt mai multe, dar acolo am fost eu si am fost multumita...
    daca vrei sa mergi iti explic unde
  •  
    • 2794 mesaje
    1 Mai 2006, 16:39
    2 2
    Fratele meu a fost la un naturist din asta cunoscut, nu mai stiu cum il chema. Si i-a prescris un tratament pe care trebuia sa-l urmeze toata viata (!!!), altfel ciuperca invia din morti din nou. Nu avea voie saracul sa manince cartofi prajiti, pepene, rosii si multe altele (imi pare rau ca nu l-am pastrat), ideea e ca a avut vointa si s-a tinut de tratament. A ajuns sa manince vreo 2 luni zilnic spaghete cu brinza si oua fierte, ca altceva nu se potrivea cu regimul si tot n-a scapat de pitiriazis. Dupa care a mers la un dermatolog care i-a dat solutiile respective si niste sfaturi privin igiena. Si greu, dar s-a dus. Eu nu cred in solutii naturiste pt astfel de afectiuni, dar evident ca fiecare incearca ce-i suna mai bine. Pina la urma si efectul placebo e foarte important.
  •  
    • 567 mesaje
    1 Mai 2006, 17:01
    2 1
    nu fii naiva, tratamentele naturiste pt boli de piele sunt cele mai bune;
    exemplul fratelui tau nu e concludent
    am si eu exemple foarte pozitive daca vrei...
  •  
    • 567 mesaje
    1 Mai 2006, 17:03
    1 0
    si de altfel tu d c crezi ca medicamentele sunt facute din ce in ce mai mult din plante?
  •  
    • 2794 mesaje
    1 Mai 2006, 18:31
    1 0
    Banuiesc ca din cauza ca asta se poarta, asta e la moda. Lumea ar face orice ca sa nu dea pe la doctor, e drept ca sint si multi care n-ar trebui sa profeseze. Eu nu zic neaparat ca nu sint bune, doar ca eu nu cred in ele. Poate am dreptate, poate ma insel. Nu exista un raspuns absolut. Ideea e ca am vazut foarte multi pacienti care au ajuns sa se interneze in spital (nu numai la dermatologie) datorita unor "tratamente naturiste" culese de prin reviste si aplicate dupa ureche. Sa vezi ce eczeme pot aparea de la banala crema de galbenele aplicate pt mai stiu eu ce iritatii! Sau oameni adusi la urgenta dupa ce au baut un ceai de plante recomandat in Formula As. Nu neg ca exista si cazuri pozitive, dar si dupa ce vezi la ce se poate ajunge in cazurile mai nefericite...eu zic ca tot doctorul e mai in masura sa iti dea o solutie. Si poate ca aceste cazuri nu reprezinta decit o minoritate....dar cine iti garanteaza ca nu vei face si tu parte din acea minoritate? In final, fiecare are libertate de decizie.
  •  
    • 567 mesaje
    1 Mai 2006, 18:41
    0 0
    sunt in totalitate de acord cu tine.
    numai un medic naturist este capabil sa-ti dea tratamentul de care ai nevoie.
    si asta dupa ce te consulta.
    nici eu nu sunt de acord cu stilul asta de a culege tratamente naturiste de pe net si de a le urma orbeste.
    eu am studiat mai demult ayurveda si stiu cateva lucruri si imi permit sa ma tratez si singura dar cateodata si eu sunt depasita sau nu sunt sigura si ma programez ori la doctorul naturist, ori la un medic specialist.
  •  
    • 2794 mesaje
    1 Mai 2006, 18:47
    1 2
    Stii, cred ca pina la urma depinde si de pregatirea fiecaruia. Eu de exemplu, dupa 6 ani in care tot ce am invatat mi s-a explicat stiintific, am capatat o anumita indoiala fata de tot ceea ce nu are o baza rationala. De exemplu, ador cosmeticele naturale pt ca in acest domeniu sint de acord ca naturalul e cel mai bun. Dar de exemplu, pt tratarea unui streptococ sau a unui virus nu pot sa accept ca o banala planta care nu contine antibiotic sau antiviral poate rezolva problema. Ce sa-i faci, deformatie profesionala! Pe de alta parte, tu studiind ayurveda evident ca ai o viziune putin diferita. Si realitatea probabil ca este undeva la mijloc, ca de obicei!
  •  
    • 567 mesaje
    1 Mai 2006, 18:49
    0 0
    eu sunt un exemplu bun la capitolul tratamente naturiste urmate cu rezultate excelente.
    de-aia si cred in ele.
    pe de alta ma folosesc de plante si fara sa am vreo boala...
    iau ginseng si polen, astea cel mai mult;
    si uleiuri volatile folosesc
    si plantele in stare uscata
    si tincturile, mai ales cea de propolis
    si argila
    si otetul de mere
    mai multe...
    cand simt ca am nevoie de un intaritor, cand sunt obosita, iau putin ginseng..
    nu iau mereu, dar ma folosesc de remedii naturiste
  •  
    • 567 mesaje
    1 Mai 2006, 18:52
    0 1
    apropos de antibiotice, stiu un exemplu ca sa te contrazic
    uleiul de ienupar e antibiotic natural

    stiu ca sunt si altele

    apoi antivirale naturale cred ca sunt si mai multe
  •  
    • 124 mesaje
    1 Mai 2006, 20:35
    1 0
    Am si eu o ciuperca foarte urata la picior si in sfarsit am reusit sa ma vindec(cu Clortrimazol sau Fluocinolon deja nu mai aveam rezultate)
    Scrie in prospect ca e si pt problema ta.
    Se cheama Terbisil si e 350 de mii...dar simti din prima zi cum incepe sa iti treaca.
    Mie aproape mi-a trecut.Ai grija cu igiena ca sa isi faca efect(eu ma dau pe portiunea respectiva cu apa oxigenata inainte sa ma dau cu creme)

    Succes
  •  
    • 2794 mesaje
    1 Mai 2006, 21:56
    0 0
    Ok, harmony....hai sa iti cer si eu un sfat atunci! Ma asteapta o perioada foarte solicitanta din punct de vedere psihic si intelectual...ce mi-ai recomanda? Eu luam inainte lecitina+vitamine. Stii ceva mai bun? Sorry, am cam luat-o pe aratura fata de subiectul initial!
  •  
    • 16 mesaje
    1 Mai 2006, 22:17
    1 1
    Si mie imi aparuse o ciperca pe corp. am fost la d-na doctor Giurcaneanu, mi s-au facut niste teste si am ptitiriazis versicolor - mi-a dat un tratament cu nizoral tablete si stieprox-un sampon nemtesc. dar cel mai bine e sa mergi la medic.
  •  
    • 16 mesaje
    1 Mai 2006, 22:17
    0 2
    Si mie imi aparuse o ciperca pe corp. am fost la d-na doctor Giurcaneanu, mi s-au facut niste teste si am ptitiriazis versicolor - mi-a dat un tratament cu nizoral tablete si stieprox-un sampon nemtesc. dar cel mai bine e sa mergi la medic.
  •  
    • 2778 mesaje
    1 Mai 2006, 23:04
    1 0
    Lolitaa...mie farmacista de la farmacia verde mi-a zis ca lecitina nu se asimileaza chiar asa bine si mi-a recomandat lecitina.Incep sa iau de maine
  •  
    • 2794 mesaje
    2 Mai 2006, 00:43
    1 0
    Cred ca te-ai incurcat un pic! Pina la urma...iei lecitina sau nu?
  •  
    • 1166 mesaje
    2 Mai 2006, 09:29
    1 0
    daca chiar vrei sa scapi de asta trebuie sa faci ceva eforturi. si eu m-am confruntat cu asta dar am tratat din prima faza asa ca am scapat repede. pe vremea aia mi s-a dat prescris un unguent (era un preparat facut in farmacie care nu se mai da, nu stiu din ce motive pt ca a fost foarte bun) si o tinctura de iod. acum am inteles ca nu se mai prescrie decat clotrimazol unguent... dupa dus (nu se va mai face baie multa vreme pt ca astfel risti sa extinzi ) se da cu tinctura de iod, se asteapta cateva minute apoi se aplica ungunentul- clotrimazol (sa nu crezi povestile care spun ca sporeste pilozitatea pt. ca nu e adevarat).
    o prietena avea sotul cu ciuperca intr-un stadiu mult mai avansat si proceda astfel cu toate hainele si asternuturile:
    -dezinfectate prin fierbere (ea a cumparat un detergent, imi scapa numele, pe care l-a folosit in scopul asta)
    -calcate pe dos TOATE
    - pe anumite haine, mai ales pe tricouri folosite doar in casa si pe asternuturi a folosit clotrimazol solutie, pe care l-a pulverizat(spun doar pe unele pt. ca pateaza).
    -toate astea: haine+ asternuturi trebuie schimbate zilnic ...

    - este foarte indicat sa iti cumperi o manusa pentru peeling... stiu ca nu este recomandat zilnic insa pe zonele afectate e bine sa exfoliezi pielea apoi sa aplici tratamentul.

    mie mi-a explicat medicul ca aceasta ciuperca, chiar daca aparent nu mai este (nu mai e vizibila) , se afla in substratul pielii. astfel daca nu mai aplici tratamentul, crezand ca nu mai e, dupa o vreme va aparea din nou cand se ajunge la stratul de piele afectat.de aceea pielea trebuie exfoliata, aplicat tratamentul si tot asa: pana se ajunge la un strat curat (chiar si atunci trebuie continuat tratamentul)

    este un proces complicat si de durata , insa daca tratezi si nu te lasi de tratament este imposibil sa nu scapi (cunosc pe cineva care imi spune ca ajunsa intr-o stare avansata ramai cu ea pt ca nu se mai poate trata- ei bine, nu este adevarat, avand exemplul dat mai sus... acum e ok si nu mai are probleme...insa la o anumita perioada de timp,mai aplica clotrimazol)

    sper ca ti-am fost de ajutor.succes!
  •  
    • 259 mesaje
    2 Mai 2006, 09:31
    1 1
    Va multumesc din suflet! Nu ma gandeam ca o sa primesc raspunsuri imediate, mai ales ca medicul meu spunea ca nu prea mai pot face nimic...!? Crema pe care eu am folosit-o se numeste Lomexin.
    Am fiert si eu lenjeria, adica foloseam mereu tricouri pe care le fierbeam zilnic,insa pe umeri persista...o sa folosesc si eu ceea ce mi-ati spus ca la voi a functionat.Eu sunt din Tg-jiu si nu voi putea ajunge in Bucuresti la un medic, asa ca va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez-o sa folosesc apa oxigenata inainte de crema si apoi? Credeti ca ar trebui sa folosesc alternativ Clotrimazol si Terbisil, sau ???????
    Va rog mult sa ma ajutati, daca nu o sa fol pt inceput Clotrimazol si daca nu da rezultate , o sa incerc cu Terbisil. Ce credeti?
    Inca o data va multumesc pt promptitudine si bunavointa!va pup,vali.
  •  
    • 259 mesaje
    2 Mai 2006, 09:41
    3 1
    In momentul de fatza folosesc de la farmacie o solutie(cred ca este tinctura de iod) si o crema.Seara ma dau cu crema si dimineatza cu solutzia-care pisca putin si-mi da senzatia de mancarime...dar parca ajuta ciuperca sa reziste(la 2 cunostintze a dat randament!). Baie nu fac, pt ca apa hraneste ciuperca-doar dusuri. Gresesc oare undeva?