Intamplarea de la manastireaTanacu
-
0 0Ce credeti espre intamplarea de la Manastirea Tanacu?
Occidentalii care nu cunosc Romania si vad asta la televizor isi vor imagina ca suntem o tara la fel de avansata ca si Afganistanul. -
donna, nu e chiar asa...
incetul cu incetul capatam o imagine...
si pe urma ne mai miram de ce facem impresie proasta...
dupa o faza ca aceasta, e nevoie de alte nu stiu cate chestii bune, si tot nu se sterge senzatia...
nu uita cat am tras dupa faza cu lebedele...!
si nu era vorba de oameni...
gandeste-te cum ai fi reactionat daca ai fi auzit asta la catolici... si doar stim ca biserica catolica a avut un trecut destul de tenebros...
ortodocsii erau mai blanzi... spune asta cuiva acum!
ori suntem foarte ghinionisti, sa se intample treaba asta, ori nu a fost o intamplare... -
Anul trecut am povestit in Belgia ca am fost in concediu in Muntenegru. Unii (nu toti) m-au intrebat daca nu-i periculos, daca am avut ce manca si daca nu m-a impuscat nimeni. Imaginea cu care majoritatea dintre ei au ramas despre Serbia, din cauza razboiului, n-are absolut nimic de-a face cu realitatea.
-
esmeralda, TOCMAI!
asta e ideea.
si, thanx God, noi nu am avut parte de razboi. si totusi avem o imagine...!
cu toti tiganii care au invadat lumea cu vandalismul lor...
cei din mediile academice contrabalanseaza imaginea aceasta. dar cati stiu ce se intampla la nivel academic?
anul trecut au fost niste topicuri despre imaginea romaniei si a romanilor. este si buna si rea. dar eu vreau sa ma axez pe cea buna. si pentru asta fac ceva tot timpul. daca am face fiecare cate ceva ar fi mult mai bine pentru toti.
oricum, chestia cu presa, la faza asta este o prostie. asa a aflat toata lumea despre un incident local. sunt convinsa ca in alte state se iau masuri in cazul unor evenimente care pot altera imaginea. sunt atatea exemple. la noi parca isi dau tot timpul cu stangul in dreptul!
evenimentul e reprobabil, dar si consecintele lui. macar cele din urma puteau fi atenuate. -
Problema e alta...De ce nu il opreste nimeni pe omul asta, pe acest asa zis "preot"...de ce mai marii bisericii nu fac nimic, de ce el a oficiat slujba de luni ptr Sfanta Treime cand nu mai avea voie. Si de ce nu vien odata rezultatul medicului legist ca sa ii aresteze si sa ii faca sa plateasca. Voua vi se pare normal ca un fost fotbalist care nu si-a terminat studiile teologice sa fie facut preot doar la recomandarea unui alt preot si sa mai conduca si o manastire de cateva sute de maici.
Vi se pare normal ca acea maicuta sa fie legata cu lanturi si sa stea cu calus in gura....suntem totusi in secolul 21...Nu va ganditi nici una la suferinta pe care ea a indurat-o.....
Eu nu cred ca preotii sunt doctori si au puterea sa decida daca un om e bolnav sau e posedat de diavol...oare te invata la facultatea Teologie sau la Seminar despre cum arata oamenii posedati....Fac ei oare cursuri de medicina ca sa poata trata un om care sufera de vreo boala.....Fata aia a murit in chinuri groaznice si pe deasupra si rastignita......credeti ca preotul ala e Dumnezeu si a avut el putere sa decida si sa judece cum sa moara fiinta aceea?
Eu ma intreb cand va veni dreptatea lui Dumnezeu ce se va intampla.....?
ma ingrozesc cand vad ce se intampla in lumea asta si cate astfel de cazuri vor mai fi prin tara la miile de manastiri.... -
nu am citit toate mesajele..dar imaginea conteaza f mult din punctul meu de vedere, in Grecia pe plaja scrie "ROMANI NU FURATI PROSOAPELE" iar in Bulgaria prin '91-parca- m-au dat pe mine si pe mama afara dintr-un magazin ca vb romana si nu sunt tiganca-taica-miu e jumatate neamt deci sunt a legally blond
) si au inceput sa tipe "romani nu!! afara romani!!!
so.asta e suntem de cacat -
hai, mai, ca nu-i chiar asa...
uite, de ex. in canada romanii sunt o comunitate privita cu prietenie si apreciere
si-apoi, nu vad de ce ar trebui sa ne simtim nenorociti, hoti si lepre doar pentru ca mai sunt si unii care ne pun in aceeasi oala cu tiganii fara caracter pe care i-au intalnit (ca mai sunt si tigani muncitori si cinstiti pe lumea asta, si nu putini).