Intamplarea de la manastireaTanacu

•  
    • 451 mesaje
    20 Iun 2005, 16:31
    0 0
    Ce credeti espre intamplarea de la Manastirea Tanacu?
    Occidentalii care nu cunosc Romania si vad asta la televizor isi vor imagina ca suntem o tara la fel de avansata ca si Afganistanul.
  •  
    • 9835 mesaje
    20 Iun 2005, 18:32
    0 0
    ete, nu mai pot eu de ceea ce cred strainii...
  •  
    • 1377 mesaje
    20 Iun 2005, 20:14
    0 0
    donna, nu e chiar asa...
    incetul cu incetul capatam o imagine...
    si pe urma ne mai miram de ce facem impresie proasta...
    dupa o faza ca aceasta, e nevoie de alte nu stiu cate chestii bune, si tot nu se sterge senzatia...
    nu uita cat am tras dupa faza cu lebedele...!
    si nu era vorba de oameni...

gandeste-te cum ai fi reactionat daca ai fi auzit asta la catolici... si doar stim ca biserica catolica a avut un trecut destul de tenebros...
    ortodocsii erau mai blanzi... spune asta cuiva acum!

ori suntem foarte ghinionisti, sa se intample treaba asta, ori nu a fost o intamplare...
  •  
    • 1026 mesaje
    20 Iun 2005, 21:57
    0 0
    E important totusi si ce cred ceilalti...Nu e chiar asa. Depindem de altii, de deciziile lor.
    Nu stiu cat am patimit dupa faza cu lebedele, dar stiu cat am patimit dupa faza cu minerii in '90.
    Media este f importanta si, din pacate, povestea asta cu exorcizarea a ajuns in multe ziare in lume!
  •  
    • 451 mesaje
    20 Iun 2005, 23:17
    0 0
    Eu nu-mi bat capul cu ce cred altii. In tari ca Belgia unde eu am multe contacte asta lasa impresia de Afganistan. Insa in toate tarile, inclusiv in occident exista extreme si fanatism religios. Important e ca statul sa functioneze si sa-si faca datoria.
  •  
    • 451 mesaje
    20 Iun 2005, 23:22
    0 0
    Anul trecut am povestit in Belgia ca am fost in concediu in Muntenegru. Unii (nu toti) m-au intrebat daca nu-i periculos, daca am avut ce manca si daca nu m-a impuscat nimeni. Imaginea cu care majoritatea dintre ei au ramas despre Serbia, din cauza razboiului, n-are absolut nimic de-a face cu realitatea.
  •  
    • 1377 mesaje
    21 Iun 2005, 00:25
    0 0
    esmeralda, TOCMAI!
    asta e ideea.
    si, thanx God, noi nu am avut parte de razboi. si totusi avem o imagine...!
    cu toti tiganii care au invadat lumea cu vandalismul lor...
    cei din mediile academice contrabalanseaza imaginea aceasta. dar cati stiu ce se intampla la nivel academic?
    anul trecut au fost niste topicuri despre imaginea romaniei si a romanilor. este si buna si rea. dar eu vreau sa ma axez pe cea buna. si pentru asta fac ceva tot timpul. daca am face fiecare cate ceva ar fi mult mai bine pentru toti.
    oricum, chestia cu presa, la faza asta este o prostie. asa a aflat toata lumea despre un incident local. sunt convinsa ca in alte state se iau masuri in cazul unor evenimente care pot altera imaginea. sunt atatea exemple. la noi parca isi dau tot timpul cu stangul in dreptul!
    evenimentul e reprobabil, dar si consecintele lui. macar cele din urma puteau fi atenuate.
  •  
    • 9835 mesaje
    21 Iun 2005, 22:30
    0 0
    Linistiti-va, pe posturile de stiri straine se vorbeste numai despre greva cfr si despre pagubele aferente, nu si despre cazul tanacu.

Le-o placea sa vada cum moare capra ECONOMICA a vecinului, ca oamenii care sunt omorati in fel si chip probabil probabil ca au si ei destui...
  •  
    • 1478 mesaje
    22 Iun 2005, 00:15
    0 0
    ce treaba are subiectul asta cu astrologia????
  •  
    • 451 mesaje
    22 Iun 2005, 01:26
    0 0
    Intamplarea a fost in presa straina 1-2 zile si gata.
    Si francezii au avut destui preoti pedofili numai ca nefiind ceva nou stirea n-a facut inconjurul lumii. Franta are si ea cazurile ei de fanatism, raelineni care asteapta venirea extraterestrilor si nu numai.
  •  
    • 262 mesaje
    22 Iun 2005, 10:26
    0 0
    Problema e alta...De ce nu il opreste nimeni pe omul asta, pe acest asa zis "preot"...de ce mai marii bisericii nu fac nimic, de ce el a oficiat slujba de luni ptr Sfanta Treime cand nu mai avea voie. Si de ce nu vien odata rezultatul medicului legist ca sa ii aresteze si sa ii faca sa plateasca. Voua vi se pare normal ca un fost fotbalist care nu si-a terminat studiile teologice sa fie facut preot doar la recomandarea unui alt preot si sa mai conduca si o manastire de cateva sute de maici.
    Vi se pare normal ca acea maicuta sa fie legata cu lanturi si sa stea cu calus in gura....suntem totusi in secolul 21...Nu va ganditi nici una la suferinta pe care ea a indurat-o.....
    Eu nu cred ca preotii sunt doctori si au puterea sa decida daca un om e bolnav sau e posedat de diavol...oare te invata la facultatea Teologie sau la Seminar despre cum arata oamenii posedati....Fac ei oare cursuri de medicina ca sa poata trata un om care sufera de vreo boala.....Fata aia a murit in chinuri groaznice si pe deasupra si rastignita......credeti ca preotul ala e Dumnezeu si a avut el putere sa decida si sa judece cum sa moara fiinta aceea?
    Eu ma intreb cand va veni dreptatea lui Dumnezeu ce se va intampla.....?
    ma ingrozesc cand vad ce se intampla in lumea asta si cate astfel de cazuri vor mai fi prin tara la miile de manastiri....
  •  
    • 4132 mesaje
    22 Iun 2005, 19:32
    0 0
    Tipul nu a avut pregatirea necesara pt.a fi hirotonosit si nu are nici avizul Eparhiei de Husi
  •  
    • 67 mesaje
    23 Iun 2005, 01:03
    0 0
    nu am citit toate mesajele..dar imaginea conteaza f mult din punctul meu de vedere, in Grecia pe plaja scrie "ROMANI NU FURATI PROSOAPELE" iar in Bulgaria prin '91-parca- m-au dat pe mine si pe mama afara dintr-un magazin ca vb romana si nu sunt tiganca-taica-miu e jumatate neamt deci sunt a legally blond ) si au inceput sa tipe "romani nu!! afara romani!!!
    so.asta e suntem de cacat
  •  
    • 9835 mesaje
    23 Iun 2005, 19:29
    0 0
    ba nu suntem, si faptul ca noi stim asta ar trebui sa ne fie deajuns.
  •  
    • 451 mesaje
    23 Iun 2005, 23:28
    0 0
    Exista romani in strainatate care fac doctorate, care predau in universitati....Pe aia nu-i stie nimeni ca-s romani. Toata lumea vede tiganii.
  •  
    • 67 mesaje
    24 Iun 2005, 22:14
    0 0
    asa e..eu nu zic ca suntem niste nenorociti toti..dar in strainatate suntem considerati niste rahati..o tara de saraci, toti niste hoti niste lepre..
  •  
    • 9835 mesaje
    24 Iun 2005, 23:37
    0 0
    hai, mai, ca nu-i chiar asa...

uite, de ex. in canada romanii sunt o comunitate privita cu prietenie si apreciere

si-apoi, nu vad de ce ar trebui sa ne simtim nenorociti, hoti si lepre doar pentru ca mai sunt si unii care ne pun in aceeasi oala cu tiganii fara caracter pe care i-au intalnit (ca mai sunt si tigani muncitori si cinstiti pe lumea asta, si nu putini).
  •  
    • 1026 mesaje
    25 Iun 2005, 00:13
    0 0
    Hai ca astia-s culmea!
    Au pus stirea pe yahoo, acolo pe prima pagina. Parca altceva mai interesant nu puteau gasi

http://news.yahoo.com/s/ap/20050624/ap_on_re_eu/romania_exorcism_death
  •  
    • 67 mesaje
    25 Iun 2005, 00:55
    0 0
    bine gata ma dau batuta!! nu stiu parerea mea e ca totusi suntem o tara cam de puturosi si vor fi nevoie de multi ani pt a ne spala imaginea asta creata..cu tot UE-ul lor...