nasterea ....cum i-ati facut fata?

•  
    • 2060 mesaje
    21 Ian 2007, 21:53
    0 0
    ehh fetelor am si eu o teama, angoasa cum vreti sa ii spuneti, teama de nastere, acus ca a nascut si monica ma uitam pe B1 tv sa vad una alta, eu am pragul durerii foarte scazut deci rabd greu durerea, nu am de gand sa fac deocamadat copil, insa vroiam sa va intreb epidurala aia ajuta au ba la nastere, si celor care au nascut ma adresez, in ce fel v-a trasformat experinta nasterii in sine, nu copilul, ci experienta travaliului, simtiti ca v-a schimbat putin felul in care priviti/simtiti durerea? io ditamai pisalogu oi muri de frica daca oi naste vreodata, mi se pare o chestie foarte grea de dus la capat...ca sa nu mai zic de starea maternitatilor noastre si personalul daca nu marchezi banu....ia zice-ti...bagati experiente+ incurajari...

sa nu ziceti ca am innebunit da mor de curiozitate si am postat la dragoste ca stiu ca se raspunde aici!

•  
    • 2825 mesaje
    21 Ian 2007, 21:58
    0 0
    Sa mor io daca simti ceva, zici auch ! si gata ! Cine te-a speriat in halul asta?
  •  
    • 1280 mesaje
    21 Ian 2007, 22:02
    0 0
    Usor? Eu nu prea infloresc realitatea.
    Pt mine care am nascut normal, dar fara contractii, a fost cea mai traumatizanta experienta din viata. Nimic nu m-a durut vreodata mai tare, nici macar sufletul.
    Am impresia ca nasterea cu cezariana si epidurala sunt mult mai usoare. Daca mai fac vreun copil, asa voi face.

Important este ca nu se moare. Se murea mai demult, dar acum cu atatea medicamente si aparate, se scapa.
  •  
    • 2060 mesaje
    21 Ian 2007, 22:02
    0 0
    lasa-ma doremy cica auch ...pai da m-au speriat dara doua experiente, doua prietene ale mele bune si colege de faculta care au tras rau de tot, nici nu vreau sa ma gandesc, si maica-mea mi-a povestiti ca nu canta tzotzoroiu in timpul travaliului, si ti-am zis io am pargu durerii foarte mic, cu putintel autocontrol mai reusesc sa ii fac fata dar nu nu stiu cat...asa ca tu zici ca auchh...ce norocoasa esti !
    sunt doua tipuri de a privi ceea ce urmeaza sa ti se intemple: pacientii care doresc sa stie tot, tot despre ce urmeaza, si cei care nu doresc sa stie nimic despre ce se va intampla...eu fac parte din prima categorie !
  •  
    • 2060 mesaje
    21 Ian 2007, 22:06
    0 0
    rozzz in urma traumei ai avut depresie post partum? sau ai depasit momentul dupa ce s-a terminat...

is dusa cre' ca si io va intreb pe voi ...cred ca prind curaj asa...facem terapie...fetelor repet nu sunt insarcinata, nici nu am de gand decat dupa 30 de ani da sunt curioasa sa vad daca mai sunt fricoase ca mine care se pipi pe ele de frica durerii!
  •  
    • 2825 mesaje
    21 Ian 2007, 22:07
    0 0
    M-ai prins! Credeam ca o minciuna iti va face bine. Iti voi spune adevarul ,atunci.Revin maine, acum nu am timp, ma striga la bucatarie.
    Prin oricate chinuri ai trece, cand tii omuletul ala in brate prima data, uiti de toate durerile prin care ai trecut, asta e sigur.

De ce nu alegi o anestezie totala si o cezariana?
  •  
    • 68 mesaje
    21 Ian 2007, 22:13
    0 0
    Iti raspunde o mamica care a nascut la 19 ani
    Despre frica..mi se pare firesc,presupun ca toate femeile au astfel de ganduri..
    In astfel de clipe eu ma gandeam ca o data ce nasc milioane de femei,voi fi si eu in stare
    Pe de alta parte,o data ce exista deja legatura dintre mine si bebe-ul din burtica,teama de durere nu mai conta.
    Mama se gandeste la siguranta si binele copilului in momentul nasterii,chiar daca aceasta ii provoaca durere fizica,iar asta cred ca e cel mai important..
    cu siguranta,nasterea unui copil e un eveniment ce nu poate fi comparat cu nimic..
  •  
    • 737 mesaje
    21 Ian 2007, 22:15
    0 0
    mi-a zis k a fost nashpa, si dupa ce s-a chinuit o noapte intreaga, am mai iesit si fata din experienta proprie nu pot sa iti spun nimic asa k voi citi cu mare interes topicul

si am o mareeeeee nelamurire: daca nasti natural, cu sau fara anestezie deaia(nu mia stiu cum ii zice), se largeste gaurica :O... dar dupa se mai face la loc, adica sa aiba exact dimensiunile de dinainte????
  •  
    • 2825 mesaje
    21 Ian 2007, 22:17
    0 0
    deadrose, esti scumpa foc!
  •  
    • 2060 mesaje
    21 Ian 2007, 22:20
    0 0
    deadrose...tare

nu gaurica e problema mea stiu ca daca medicul coase bine nu ar trebui sa fie nici o problema, isi revine la loc in timp evident, e ca o rana care se vindeca pe masura ce trece timpul!
  •  
    • 3383 mesaje
    21 Ian 2007, 22:26
    0 0
    aquamarina, nu am trecut si nici nu vreau sa trec curand prin acesta experienta, dar spun din ce am auzit in ultima vreme... Cu cat esti mai tanara, cu atat nasterea e mai usoara!
    Mie, una, mi-e o frica de mor numai cand ma gandesc la nastere, mi se pare cel mai greu lucru, desi venirea pe lume a unui copil e o minune si poate doar asta ar trebui sa ma faca sa suport durerile!
    Cat despre spitale...in cluj exista o clinica f buna, unde sunt doctori, asistente si moase f bune, bine pregatite. Nu stiu cat ar costa o nastere in spital, acolo e o taxa pe care, dupa ce o platesti, nu mai tb sa dai nimic, cei de acolo au grija de tot, inclusiv ingrijirea pe perioada sarcinii, ecografii etc. Iar la internare, iti poti aduce si tu de acasa lucrurile tale, dar sunt si ei pregatiti cu de toate, de calitate buna, din cate am auzit. Cand va fii cazul, ar fii bine sa te interesezi.
    Te pup!
  •  
    • 162 mesaje
    21 Ian 2007, 22:31
    0 0
    Depinde tare mult de cum simti nasterea asta. Daca te centrezi pe partea medicala, dureri, anestezii etc sau daca o privesti ca pe un pas in ate intalni cu copilul tau.
    Eu am nascut 2 copii fara epidurala. Nu am simtit ca pe ceva de nesuportat nici macar la primul. E un efort pentru ceva. Si eu m-am preocupat de ce se imtampla, de ce simt, am vrut sa fiu ereu constienta, n-am vrut sa fou adormita, lesinata etc. Cred ca e un prag psihic nu de pragul durerii e vorba.
    Oricum nu se compara cu o durere de masea de-aia nasoala sau cu o colica renala de te tavalesti pe jos de durere.
    In plu, asa cum au zis si fetele, durerea are un scop. Nu e ca atunci cand esti bolnav sau astepti sa-ti scoata maseaua, sa te opereze etc. E o durere "de bine" daca pot sa zic asa.
  •  
    • 2060 mesaje
    21 Ian 2007, 22:33
    0 0
    da mariuca aia e cu siguranta clinica particulara, si eu am zis ca daca va fi cazul vreodata pun banu la ciorap sa am sa dau daca e cazu, nu sa rabd cum a rabdat prietena mea tavalindu-se pe JOS de durere, si nu e fabulatie! la spitalele de stat insa nu e chiar roz situatia cel putin in cluj si cel putin la persoanele care au nascut in ele si pe care le cunosc!
  •  
    • 737 mesaje
    21 Ian 2007, 22:37
    0 0
    la spitalele de stat e jale, mai bine dai bani la o clinica particulara da cel putin sti k te gadila in talpa sa iti treaca durerea

ahhh... se trezi instincu matern in mine, desi la cati ani am io ar fi de preferat sa doarma
  •  
    • 3383 mesaje
    21 Ian 2007, 22:38
    0 0
    da, sigur ca e clinica particulara, scuze ca am uitat sa precizez. Mie mi s-a parut scump la inceput, dar cand am vazut cum arata spitalele si in ce conditii se naste, am zis ca merita banii! Si la clinica despre care iti vb se nasc f multi copilasi, inclusiv din judetele apropiate, nu numai din cluj.
  •  
    • 1095 mesaje
    21 Ian 2007, 23:01
    0 0
    Eu am nascut la 24 si la 34 de ani.Am nascut normal la amandoua, fara anestezie si am avut si bafta sa nu ma rup.
    E drept, la 24 de ani am nascut usor, desi mi-a fost frica.La 34, nu mi-a mai fost teama, insa am nascut mai greu.Dar urmatoarea secunda dupa ce am nascut, am uitat durerea.
    Este importanta si miscarea in timpul sarcinii.Ajuta.
  •  
    • 18346 mesaje
    21 Ian 2007, 23:21
    0 0
    mie imi este frica.ne sarcina,de nastere si de urmatorii 18 ani ,si urmatorii "n" ani.........
  •  
    • 556 mesaje
    21 Ian 2007, 23:34
    0 0
    tare faza cu gaurik .oricum iti face medicul o injectie ca sa ti se dilate ''gaurik''
  •  
    • 1225 mesaje
    22 Ian 2007, 09:05
    0 0
    Aquamarina, singurul sfat pe care ti-l pot da e sa nu mai amani prea mult aceasta decizie... cu cat inaintezi in varsta, e in defavoarea ta si a copilului.
    Eu am "comis-o" la 24 de ani. Nasterea in sine a fost o MARE surpriza pt mine. Prietene sau cunostinte imi povestisera cat de fara probleme nascusera, asa ca eram convinsa ca si la mine va fi asa. Insa a fost f greu, nu ma dilatam, iar copilul era cam mare... Travaliul a durat ore-sir, fara epidurala. N-am facut depresie post-partum, dar alt copil nu mi-a mai trebuit!
    Poate te-am ingrozit, dar e bine sa te astepti la mai rau, si sa fie mai usor in realitate...
    Pana la urma, cred ca tine de constitutia fiecarei femei.
  •  
    • 3528 mesaje
    22 Ian 2007, 12:35
    0 0
    Mesaj şters de administrator