Eva, personaj in literatura SF

•  
    • 344 mesaje
    14 Feb 2004, 11:57
    0 0
    Eva este un personaj cheie din literatura SF. Cum poate oare un scriitor sa construiasca un astfel de personaj care sa fie nu numai convingator dar si un Erou-Model?
  •  
    • 344 mesaje
    14 Feb 2004, 12:01
    0 0
    Am deschis acest topic in sectiunea CARIERE pentru ca personajele feminine din literatura SF pot deveni modele pentru unele Eve din viata reala.
    Un personaj feminin extrem de interesant este Oksana Bint Laesia, personajul feminin al TRILOGIEI insufletite de Dan Dobos si publicate la editura Nemira,www.nemira.ro sau www.abatia.com
  •  
    • 6 mesaje
    16 Feb 2004, 09:02
    0 0
    Mai interesanta mi se pare Alaana. Are o personalitate proprie, puternica, are si sentimente, ceea ce alte personaje nu prea au, sau cel putin le subordoneaza intereselor.
    Alte pareri?
  •  
    • 344 mesaje
    16 Feb 2004, 10:32
    0 0
    E o opinie extrem de interesanta. Alaana dovedeste o intuitie feminina iesita din comun! Evele au o intuitie de exceptie care poate deveni o arma remarcabila. In Blestemul Abatiei, calitatitile intuitive pe care le are Alaana sunt evidente. Sa ne gandim la episodul de la pagina 213 cand se produce un eveniment anticipat cu mare precizie de Alaana. Cred ca multe dintre Eve au o astfel de intuitie, a ceea ce trebuie sa se intample.
  •  
    • 344 mesaje
    16 Feb 2004, 11:26
    0 0
    Dar despre Madia Mangalena, misteriosul personaj feminin al lui Michael Haulica ce poti spune? Poate deveni un personaj emblematic pentru Lumea Virtuala? Evele reale au si ele un corepsondent virtual in mintea barbatilor asa cum e Madia Mangalena?
  •  
    • 6 mesaje
    17 Feb 2004, 08:52
    0 0
    Madia te face sa-ti recunosti umanitatea, puterea de a iubi, iertarea. Nu e numai femeie, ci spirit. Daca ar fi sa glumim (amar...) as zice ca asa ceva nu prea are corespondent in lumea reala... Madia e un personaj care te tulbura adanc, te face sa vezi CEVA, apoi nu mai poti decat sa taci.
  •  
    • 344 mesaje
    17 Feb 2004, 09:50
    0 0
    Ce te face sa vezi?
  •  
    • 72 mesaje
    17 Feb 2004, 11:08
    0 0
    Te face sa vezi stele verzi, Bufonitzakis! Pe tine in special.

Inca nu ti-ai luat catrafusele?
  •  
    • 11 mesaje
    17 Feb 2004, 13:16
    0 0
    De ce sa se care? Vorbim despre voi, femeile...Sau nu vreti ca barbatii sa se gandeasca la voi?
  •  
    • 344 mesaje
    17 Feb 2004, 15:16
    0 0
    Pentru shangri:

Tanarul si talentatul scriitor Bogdan Gheorghiu, construieste un personaj feminin fabulos, Mary, in volumul sau de povestiri HAX GRID, aparut de curand la editura NEMIRA. Ce crezi despre aceasta Mary care cotrobaieste prin minti? Cum de sparge scuturile de protectie mentala? Barbatii din lumea reala nu patesc oare la fel? Eu gasesc asta ca fiind o calitate incontestabila a Evelor.
  •  
    • 344 mesaje
    17 Feb 2004, 15:21
    0 0
    Marius,

Ochiul negru din povestirea ta, "Intunericul de dincolo", publicata la: http://www.sfera.ev.ro/html/lit/p236.html e un personaj feminin plin de subtilitate. De ce ai ales sa-l construiesti asa? Pana la urma, esti convins ca barbatul e un intreg cu femeia? Daca ar fi asa, de ce apar atatea stari conflictuale? Care e fundamentul acestei dihotomii?
  •  
    • 344 mesaje
    17 Feb 2004, 15:24
    0 0
    Pentru Robert David:
    Robert, ai construit un personaj feminin de exceptie in "Meduza meduzelor are dreptate" publicat in :
    http://www.sfera.ev.ro/html/lit/p214.html
    Consideri ca spiritul feminin este omniprezent aidoma unei Mari meduze fictionale? Care ar fi intelesurile de taina?
  •  
    • 11 mesaje
    17 Feb 2004, 15:32
    0 0
    Ovidiu, raman surprins! Cand am scris acea povestire nu m-am gandit NICI o clipa ca va fi receptata in acest mod si simbolul respectiv ar putea fi gandit astfel. Asa ca va trebui sa imi recitesc povestirea pentru a putea discuta mai departe...
  •  
    • 11 mesaje
    17 Feb 2004, 15:36
    0 0
    Ochiul negru poate fi receptat in mai multe feluri. In mod intentionat nu am dorit sa explic mai mult in povestirea respectiva, si-ar fi pierdut tot farmecul ( dupa umila mea parere ).
  •  
    • 11 mesaje
    17 Feb 2004, 15:40
    0 0
    Opinia mea este ca barbatul si femeia sunt doua entitati complementare. Filozofia si religia chineza/indiana au explorat aceste concepte si sunt de acord cu principiile respective. Problemele apar in momentul in care cele doua jumatati ale "cercului" nu se suprapun complet. Stim cu totii ca traim intr-un univers dual, unde nu exista o "a treia cale". Chiar asa, exista?
  •  
    • 344 mesaje
    17 Feb 2004, 15:40
    0 0
    Marius, Ochiul Negru e asemenea unui vartej care parca absoarbe toata energia masculina inlauntrul spiritului unei femei. E ceva poezie aici. Dar daca e si adevarat? daca noi toti, femei si barbati suntem un tot? Am putea gasi o cale de comunicare din aceasta perspectiva?
  •  
    • 344 mesaje
    17 Feb 2004, 15:42
    0 0
    Roxana,

Ce se intampla cu Elloria din fictionalul tau, Omul cu arma, publicat in www.avangarda.ev.ro? Este prinsa intr-o lume virtuala din care nu poate iesi? Si aceasta lume virtuala ar putea fi reala? Femeile pot fi arestuite de asemenea virtualitati? Dar barbatii?
  •  
    • 344 mesaje
    17 Feb 2004, 16:35
    0 0
    Catalin Ionescu, un scriitor remarcabil,
    autor al romanului Loser, editura Pygmalion,Ploiesti, construieste in manifestul generatiei 90, Motocentauri pe acoperisul lumii, editura KarmatPress, un personaj feminin memorabil. Femeia construita de Catalin este dincolo de orgasm, poate o metafora sau poate substanta feminina in stare pura.
  •  
    • 344 mesaje
    17 Feb 2004, 16:40
    0 0
    Marius, fiinta umana copie perfect universul? Accepti aceasta natura duala? O a treia cale ar insemna sa exploram universul feminin si in alte directii. Care ar fi?
  •  
    • 6 mesaje
    18 Feb 2004, 08:15
    0 0
    Am ramas datoare cu Madia...
    "Si atunci toti s-au inghesuit sa arunce piatra. Sa fie vazuti..." Te uiti la femeia Madia si, cu sila fata de tine, iti dai seama ca si tu ai arunca piatra. Chiar daca o iubesti. Chiar daca ai de ales intre mantuirea suprema si bietele aparente. Arunci piatra si plingi... Si continui s-o iubesti...