Un simplu mesaj pe telefon îți poate distruge relația – află de ce

Persoana care este lângă tine este cea care o să determine, în cea mai mare măsură, dezvoltarea ta personală pe tot parcursul vieții. O să o iubești.
O sa ai momente in care o sa o urasti. Dar o sa cresteti impreuna, fie in aceeasi directie, fie in directii separate. Un lucru care poate inclina balanta in favoarea unui viitor fericit impreuna: comunicarea.

In ziua de azi, comunicarea nu mai e asa o notiune simpla, directa si personala cu cele 56789 de platforme pe care scriem mesaje, oferim aprecieri, lasam mesaje vocale, aruncam o parere pe un grup comun sau prindem doua minute de vorbit pe fuga.

Tocmai de aceea, specialistii recomanda sa folosim toate aceste mijloace pentru informare, si nu comunicare.
Diferenta e evidenta in exemplul de mai jos:

“Ajung acolo la 7” – informare


“Ma dispera cand maica-ta nu-mi respecta deciziile legate de cel mic si programul stabilit pentru el. Am zis ca ajung la 7, ce nu-i convine?” – comunicare

Modul in care scrii mesaje pe telefon iti poate distruge relatia
Multe dintre detaliile cuprinse intr-un mesaj pe telefon se pot pierde, asa ca cel mai bine asteapta pana sunteti fata in fata. Uita-te in ochii lui si spune-i ca nu-ti place cum te trateaza mama soacra.
Nu tranti un asemenea subiect sensibil intr-un SMS.

Toata lumea face greseli de genul. Un mesaj pe whatsapp, trimis intr-o pauza de pranz, plin de cuvinte stalcite si abrevieri trendy e noul mod de a vorbi intre noi.

Asa cum e el, fara intonatie, fara sentiment, fara gesturi sau mimica, de abia salvat de cate un emoji strambaret, mesajul pe telefon a devenit cea populara metoda de comunicare. Insa lipsit de ambalajul uman care dicteaza interpretarea spre intentia avuta in minte de emitator, de multe ori, un simplu mesaj deschide o pandora de motive de cearta.

Albert Mehrabian, profesor la UCLA, a descoperit ca 55% din comunicare se realizeaza prin limbajul corpului, 38% prin tonul vocii, vibratie, accente si pauze si doar 7% prin cuvinte.
Asta se intampla pentru ca de cele mai multe ori, cuvintele alese de noi nu se pupa cu limbajul corpului. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod