România mondenă: 3 vedete care luptă cu boala. Suferinţă şi durere!

Boala nu ocoleşte pe nimeni, nici măcar pe cei mai îndrăgiţi artişti. Aplaudaţi şi admiraţi pe scenă sau pe micile ecrane, renumiţi actori sau cântăreţi sunt lipsiţi de apărare în faţa bolilor necruţătoare.

Boala nu ocoleşte pe nimeni, nici măcar pe cei mai îndrăgiţi artişti. Aplaudaţi şi admiraţi pe scenă sau pe micile ecrane, renumiţi actori sau cântăreţi sunt lipsiţi de apărare în faţa bolilor necruţătoare. Admiratori din întreaga ţară le sunt alături şi se roagă pentru sănătatea lor.

Şerban Ionescu, bolnavul fără diagnostic

 Actorul Şerban Ionescu suferă de mai multe luni de o bolă îngrozitoare care l-a imobilizat la pat. Mai grav este faptul că, nici în momentul de faţă, actorul nu a fost diagnosticat corect. Iniţial, doctorii au crezut că totul a pornit de la o muşcătură de căpuşă şi l-au diagnosticat cu boala Lyme. Însă, după mai multe luni de tratament, actorul nu s-a vindecat, ba mai mult, starea lui de sănătatea s-a înrăutăţit. Aşa că, Şerban Ionescu a cerut să fie externat din Spitalul SRI. Se pare că, doctorii nu au reuşit să-i pună un diagnostic corect din cauza simptomelor foarte înşelătoare.

Pe de altă parte, unele persoane, printre care şi Lucian Mândruţă, susţin că Şerban Ionescu ar suferi de scleroză laterală amiotrofică şi că actorul ar fi ştiut de la bun început ce boală are. Mai mult, Mândruţă a declarat că "Şerban Ionescu nu are nicio boală Lyme. Are scleroză laterală amiotrofică, diagnosticată de la bun început. O boală fără leac în acest moment oriunde în lume. O boală pe care câţiva escroci din România o transformă, la cererea nerostită a pacientului, într-una cu mai multe şanse. Boala Lyme e o modă.

Şi-o ocazie de profit", spune Mândruţă.

Şi doctorii de la Spitalul Fundeni sunt de părere că Şerban Ionescu a fost diagnosticat greşit şi că actorul ar suferi de o altă afecţiune, nu de boala Lyme. Scleroza laterală amiotrofică este cunoscută şi sub denumirea de boala Charcot sau boala Lou Gehrig, o afecţiune caracterizată prin degenerarea neuronilor motori ai măduvei spinării şi ai nervilor motori cranieni. Pacienţii afectaţi de această maladie ajung să nu mai poată merge, vorbi sau mânca.

A renuţat la banii de la Guvern

Din cauza scandalului ivit în jurul bolii sale, Şerban Ionescu a decis să refuze banii oferiţi de statul român, care l-ar fi ajutat să se trateze la un spital din Viena. Lucian Viziru, unul dintre susţinătorii marilor actori, a comentat la adresa lui Lucian Mândruţă. "O persoană fizică îi va plăti lui Şerban Ionescu toate costurile pentru o investigaţie în Germania. Iată că s-a rezolvat şi fără sprijinul Guvernului. Nu are nevoie de banii publici! Iar Mândruţă să-şi facă un cabinet cu nevastă- sa. Cine e Mândruţă? Cum să-l faci mincinos pe Şerban Ionescu că ar fi ştiut de la bun început de ce boală suferă şi cine eşti tu să vorbeşti despre el? Mai bine să se ducă să aibă grijă de Şerban Ionescu, decât să-l jignească!", a declarat cântăreţul.

 Se pregăteşte de divorţ

Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, se pare că actorul se pregăteşte de divorţ. După externare, Şerban Ionescu s-a întâlnit cu un avocat pentru a stabili termeni prin care va pune capăt unui mariaj de peste 30 de ani cu Magda Catone.

Cei doi au vrut să se despartă şi în 2010, după ce artistul a aflat că soţia sa îl înşeală, însă s-au răzgândit. Actorul a cunoscut-o pe Magda Catone, actuala soţie, în 1983, pe platourile de filmare ale filmului "Imposibila iubire", la Râmnicu Vâlcea. Cei doi au un singur copil, pe Carol, născut în 1996.

 Şerban Ionescu este unul dintre marii actori de teatru, film şi TV

Născut la 23 septembrie 1950, în Corabia, judeţul Olt, Şerban Ionescu şi-a petrecut copilăria între Braşov şi Caracal, unde lucra tatăl său, pilot de vânătoare. A urmat cursurile Şcolii Populare de Arte, moment în care a decis să urmeze o carieră de actor. A obţinut un loc la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică abia la a patra încercare şi a studiat în clasa regretatului Amza Pellea, promoţia 1978.
Cariera în teatru a lui Şerban Ionescu a început la Teatrul din Petroşani, unde a fost repartizat, după absolvire.  După ce a părăsit Teatrul din Petroşani, Şerban Ionescu a jucat pe alte scene mari din ţară: Teatrul Mic, unde primul său rol în Bucureşti a fost în piesa "Nişte ţărani" de Dinu Săraru, apoi la Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon şi Teatrul Naţional Bucureşti, începând cu 2001.

Rolul care l-a făcut celebru a fost cel titular în "Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii" (1979), ecranizare după romanul de Liviu Rebreanu, în regia lui Mircea Mureşan. Filmografia sa include: Capcana mercenarilor (1980), Imposibila iubire (1983), Acasă (1984), Horea (1984), Furtună în Pacific (1985), Marele premiu (1985), Bătălia din umbră (1986), Pădurea (1986), Pădureanca (1987), Martori dispăruţi (1988), Mircea (1989), Lacrima cerului (1989), Cezara (1991), Şobolanii roşii (1991), Oglinda (1993), Prea târziu (1996), Faţă în faţă (1999), Maria (2003), Sindromul Timişoara - Manipularea (2004), 15 (2005), Azucena - Îngerul de abanos (2005), Happy End (2006), De ce eu? (2006), Visuri otrăvite (2006), Păcală se întoarce (2006), Dincolo de America (2008) şi Pac! Eşti mort (2009).

Pe micile ecrane, Şerban Ionescu a realizat roluri memorabile în filmele TV Lumini şi umbre (1981-1982) şi Aerisirea (1998), alături de serialele Cuscrele (2005), Om sărac, om bogat (2006), Anticamera (2008) şi Fetele marinarului (2008).

Iurie Darie, operat la cap



Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, este internat la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală, de două săptămâni.

Artistul a suferit o intervenţie chirurgicală la cap. Mai exact, i s-a montat un sistem de drenaj care să ajute la eliberarea lichidului în plus care se acumulase în zona creierului. "Intervenţia a constat în montarea unui sistem de drenaj ventriculo-peritoneal ce va ajuta la eliberarea lichidului în plus care se acumulează în zona creierului. Un capăt al sistemului a fost montat la ventriculul cranian, iar lichidul acumulat în exces se scurge în peritoneu", a explicat medicul Florian Bica, precizând că pacientul poate rămâne cu acest sistem toată viaţa.

Iurie Darie a jucat în peste 40 de producţii cinematografice. După ce a debutat în cinematografie, în 1953, în "Nepoţii gornistului" - în regia lui Dinu Negreanu, Iurie Darie a jucat în filme precum "S-a furat o bombă" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Fraţii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zâmbet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul morţii" (1999).

 Irina Loghin, două concerte după ce a ieşit din spital

Irina Loghin (73 de ani) a avut, săptămâna trecută, două concerte la doar câteva ore după ce s-a externat din spital. Cântăreaţa fusese internată cu probleme de tensiune şi a stat patru zile sub supravegherea medicilor de la Spitalul Militar din Bucureşti. Artista a ajuns la spital când, în urma unui puseu de tensiune, i s-a făcut rău în casă.

Familia s-a speriat că ar putea fi vorba despre un atac cerebral, însă nu a fost vorba de nimic grav. Acum, starea de sănătate a îndrăgitei soliste de muzică populară este una bună.

Irina longhin este una dintre cele mai îndrăgite cântăreţe de muzică populară. Cu o carieră de 50 de ani, artista a vândut sute de mii de albume de-a lungul timpului.

 

28 Mai 2012
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vrem decenţă pe 28 Mai 2012, 15:18
    ”Suferinţă şi durere!” ??

    Mi se pare exagerată expresia ”Suferinţă şi durere!”. Parcă v-aţi bucura că se întâmplă asta. Puţină decenţă, totuşi.

    1
    1

  • onutta21 pe 28 Mai 2012, 11:12
    ***

    am vazut la tv in dimineata asta cum ca Serban Ionescu a refuzat ajutorul statului .

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod