Rusalii 2020: ce tradiții și obiceiuri trebuie să respecţi

La 50 de zile de la Învierea Domnului, creștinii celebrează Rusaliile, una dintre cele mai importante sărbători de pretutindeni. Încheind ciclul început cu Paștele și continuat cu Înălțarea, Rusaliile desăvârșesc Sfânta Treime, atestând Pogorârea Sfântului Duh asupra apostolilor.
Azi îți spunem tot ce trebuie să știi despre această sărbătoare plină de semnificații, de la conotația sa religioasă până la tradițiile și obiceiurile care se mai respectă încă la sate și în comunitățile mici. Află tot ce trebuie să știi despre Rusalii 2020 din rândurile de mai jos!

Rusalii 2020: când se sărbătorește Pogorârea Sfântului Duh


Rusaliile au loc la 50 de zile după Învierea lui Iisus Hristos, sărbătorea mai fiind numită popular și Cincizecimea, din această cauză.
Alte denumiri sub care mai poți recunoaște Rusaliile sunt Pogorârea Duhului Sfânt sau Duminica Mare. Cu toate acestea, titulatura de Rusalii vine de fapt de la o sărbătoare a romanilor, Rosalia, închinată trandafirilor sau rozelor și ținută în aceeași perioadă.

Conform Bibliei, la 50 de zile după ce Iisus a înviat, apostolii se adunaseră într-o casă, ce s-a umplut dintr-odată de un zgomot „ca de suflare de vânt”, iar limbi de foc i-au cuprins pe însoțitorii Mântuitorului.
Duhul Sfânt a cuprins ființa Apostolilor și le-a făcut daruri. Primul dintre ele a fost cel al limbilor, oamenii sfinți putând comunica astfel cu toate populațiile pământului, pentru a împărtăși credința cea dreaptă. De asemenea, Apostolii au primit harul de a face minuni, pentru a putea să însoțească de dovezi grăitoare credința în unicul Hristos.

Evenimentele de mai sus, ce au fost descrise în „Faptele Apostolilor” (cartea a V-a a Noului Testament) sunt considerate și piatra de temelie a Bisericii creștine.
Din acest moment, Apostolii erau cei care preluau de la Fiul lui Dumnezeu misiunea răspândirii credinței. Primul pas a fost reprezentat chiar de botezul celor 3000 de suflete care au asistat la predica ținută de Apostolul Petru în urma Pogorârii Duhului Sfânt. Citește continuarea pe Divahair.ro
8 Iunie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod