Pe ce mână se poartă inelul de logodnă

Inelul de logodnă era, de obicei, nelipsit în momentul în care o femeie era cerută în căsătorie. Acesta precede verigheta și este un simbol care simbolizează legătura pe care o ai cu partenerul. Însă știi pe ce mână se poartă inelul de logodnă și câte din tradițiile de altădată s-au mai păstrat? Poți afla răspunsul la aceste întrebări mai jos.

Pe ce mână se poartă inelul de logodnă la ortodocși


Comparativ cu tradițiile vechi prenupțiale, în prezent s-a păstrat doar obiceiul inelului, cu diferite pietre prețioase sau modele. Cu câțiva ani în urmă, logodna avea loc cu aproximativ 6-12 luni înaintea cununiei religioase, cu scopul cunoașterii mirilor. Însă în timpurile în care trăim, când toată lumea este mai mult sau mai puțin pe grabă, multe dintre obiceiurile nunților au rămas mai degrabă o amintire decât o tradiție.
Preoții afirmă că ritualul căsătoriei a fost simplificat.

În trecut, logodna avea loc înainte cu câteva săptămâni sau luni de nuntă și presupunea tradiții precum: ritualul pețitului, oferirea acordului familiilor cu privire la nuntă și zestrea oferită mirilor, logodna și ulterior nunta, după cum a dezvăluit Șerban Anghelescu, cercetător la Muzeul Țăranului Român, pentru publicația Adevărul.

Deși multe dintre tradițiile logodnei au dispărut de-a lungul timpului, femeile încă primesc inelul de logodnă în momentul în care sunt cerute în căsătorie.
Iar bărbații încearcă să aleagă un model pe placul viitoarelor soții, de multe ori optând pentru pietrele prețioase. În trecut, inelul de logodnă era mai mult un simbol al iubirii și, în același timp, un indicator al statutului social, fiind adesea făcut din argint, aur sau aramă.

În primă instanță, inelul de logodnă se poartă pe mâna dreaptă, iar în timpul cununiei religioase acesta se mută pe mâna stângă. Însă când slujba de logodnă este făcută în același timp cu cununia, inelul de logodnă este înlocuit cu verigheta.

Ce însemnătate are logodna?


Logodna reprezintă promisiunea persoanelor care se vor căsători, iar în anumite regiuni din țară, cum ar fi în Bucovina, este considerată chiar jumătate din cununie. Însă petrecerile de logodnă din prezent sunt adesea trecute cu vederea de către viitorii miri, din cauza bugetului sau timpului scurt.
Cu toate că petrecerile de logodnă erau obligatorii în trecut, nunțile care se fac în zilele noastre reușesc să integreze toate dorințele mirilor de petrecere a timpului alături de cei dragi. Chiar și preoții țin slujba de logodnă înainte de slujba religioasă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod