Patru scriitori contemporani îi învaţă pe copii să comunice eficient

Scriitorii contemporani Andra Rotaru, Claudia Groza, Alexandra Mihalcea şi Livia Lucan-Arjoca vor susţine ateliere de comunicare pentru copii şi adolescenţi în cadrul proiectului smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE.
Primele produse din cadrul proiectului smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE sunt 4 cursuri de comunicare: scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism/blogging. Adaptate pe grupe de vârstă, workshop-urile smARTkid se desfasoară cu maximum 10 copii, unul sau doi antrenori de creativitate şi durează două ore. Fiecare modul tematic durează 4 săptămâni şi este descris în detaliu pe website-ul www.7arte.org.

Proiectul smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE îşi propune să ofere copiilor şi adolescenţilor libertatea de a experimenta şi de a “greşi”, de a se expune şi de a-şi converti slăbiciunile în puncte forte, de a inova şi a descoperi pasiunea pentru cunoaştere utilizând metodele învăţării experienţiale.Învăţarea experienţială este procesul prin care cunoaşterea se produce datorită implicării directe, spre deosebire de educaţia formală care promovează predarea de cunoştinţe şi memorarea informaţiei transmise.

Workshop-urile smARTkid au la baza un concept original marca 7 ARTE care prespune dezvoltarea globala a copiilor prin interdisciplinaritate, explorare, experiment şi libertatea de a inova.Ţinta atelierelor smARTkid de la 7 ARTE este sa creeze şi să antreneze la copii abilitatea de a gestiona situaţii pentru care învăţământul formal nu îi pregăteşte.
Este vorba, în primul rand, despre capacitatea de reactie şi de decizie adecvate atunci când se vor confrunta cu aleatoriul, incertitudinea, dezordinea, erorile, munca în echipe dificile.

Provocarea smARTkid este sa creăm copiilor premizele unui mentalităţi care să-i facă pe copiii viitorului să fie conştienţi de existenţa unor oportunităţi multiple. Dorim să creăm la copiii fundamental necesar pentru ca ei sa se poată adapta, reinventa şi să poată câştiga inclusiv din evenimente aleatorii, impredictibile.Pentru a dezvolta aceste abilitati exersăm plasticitatea gândirii la care contribuie  referinţele culturale diverse,  expunerea la informaţii şi experiente directe variate.

La smARTkid, echipa îşi asumă obiective de învăţare, iar copiii au parte de o experienţă de învăţare cu aplicabilitate imediată în viaţa de zi cu zi.
La atelierele smARTkid de la 7 ARTE  se pun bazele mentalitatilor inovatoare de care au nevoie trendsetterii de maine. Pentru mai multe detalii despre ateliere si echipa de implementare accesaţi www.7arte.org. Înscrierile pentru ateliere se pot face, în avans, la adresa de mail livia@7arte.org, specificand vârsta copiilor, iar calendarul atelierelor va fi comunicat dupa ce se formeaza primele grupe de cursanti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod