Traviata, muzică de marimbă și experimente nocturne

Week-end-ul ăsta va fi o combinație de muzică și știință. Festivalul George Enescu se încheie cu două concerte gratuite, oferite bucureștenilor în Piața Ateneului, vineri și sâmbătă

Week-end-ul ăsta va fi o combinație de muzică și știință.

Festivalul George Enescu se încheie cu două concerte gratuite, oferite bucureștenilor în Piața Ateneului, vineri și sâmbătă seara.

Doi dirijori de renume internaţional, Tiberiu Soare şi Jin Wang, vor pune în valoare cu măiestrie partituri celebre ale unor mari compozitori precum Verdi, Puccini sau Ceaikovski. O prezenţă aparte în cadrul festivalului este cunoscutul percuţionist Zoli Toth. Pe scena din Piaţa George Enescu, artistul li se înfăţişează melomanilor într-o ipostază inedită, ca solist la marimbă (un instrument de percuţie, care provine din America Centrală) şi vibrafon.

Aşadar, vineri, 27 septembrie, de la ora 19.30, Tiberiu Soare şi Zoli Toth, alături de Silvestri Orchestra, vor susţine un concert memorabil împreună cu invitatul serii, trompetistul Dumitru Cernei.

Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 19.30, reputatul dirijor Jin Wang încheie seria concertelor de toamnă, din cadrul Pieţei Festivalului, cu un repertoriu diversificat, alături de Romanian Philarmonic.

Programul cuprinde arii din operele Rigoletto, Cavaleria rusticană, Traviata şi Boema. Solişti: Irina Iordăchescu – soprană şi Hector Lopez – tenor.

Accesul în piață este gratuit.

***

Noaptea cercetătorilor

Tot vineri, 27 septembrie, în București, Suceava, Piatra Neamț, Tulcea, Sinaia, Brașov, Oradea și Galați, cercetătorii  fac o demonstraţie în direct a activității lor de laborator, la care toata lumea este invitată.

Diferite Institute de cercetare, precum Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport, Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor, Institutul de Fizică Atomică, Inspectoratul General al Poliției, sau Facultatea de Geografie, împreună cu parteneri preocupați de știință și cercetare, precum Discovery Channel, vor fi prezenți la eveniment, cu demonstrații practice, experimente și concursuri pentru copii între 9 și 99 de ani.

Vizitatorii vor avea ocazia să afle cum funcționează roboții, cum pot conduce o mașină doar cu puterea minții, ce înseamnă să fii cercetător și vor putea să participe la concursurile și provocările științifice din timpul evenimentului.

Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

În cursul acestei seri, oricine poate descoperi cercetătorul din el.Ediția 2012 a atras peste 25.000 de vizitatori în România, în cele 7 orașe organizatoare.

Găsiți programul pe ore și orașe pe site-ul evenimentului.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod