Mirosul de ou stricat previne cancerul?

Deși pare una din știrile inventate la mișto, de site-urile satirice, se pare că descoperirea este reală, de vreme ce Time citează site-ul Universității Exeter. Mirosul de flatulențe sau ouă
Deși pare una din știrile inventate la mișto, de site-urile satirice, se pare că descoperirea este reală, de vreme ce Time citează site-ul Universității Exeter. Mirosul de flatulențe sau ouă stricate au reputație toxică, dar atunci când sunt folosite în doze mici și corecte, pot oferi beneficii în vindecarea unor boli precum:  diabet, accident vascular cerebral, infarct miocardic sau demență .


Compusul extras din aceste gaze intestinale (AP39), proiectat și realizat la Universitatea din Exeter, ar putea deține cheia pentru terapii viitoare, prin injectarea unor cantități foarte mici din aceste gaz în interiorul celulelor.
Mai exact în mitocondrie, despre care poate vă mai amintiți că am învățat la școală că ar fi motorul celulelor, responsabil cu energia injectată vaselor sanguine. Leziunile mitocondriale se pot vindeca - spun cercetătorii de la Exeter - prin injectarea acestui compus extras din mirosul de ou stricat.
Dr. Mark Wood, biochimist la Universitatea din Exeter, explică: „Deși hidrogenul sulfurat este bine cunoscut ca un gaz urât mirositor asociat cu ouăle stricate și cu flatulența, el este produs în mod natural în organism și ar putea fi, de fapt, un salvator medical, cu implicații semnificative pentru viitoarele terapii pentru o varietate de boli.”
Deocamdată studiile clinice efectuate la Exeter sunt promițătoare, pentru bolile cardiovasculare.
Dacă se constată că modelul poate funcționa și la alte boli, am putea să ajungem la ideea că pârțurile previn și cancerul, de ce nu? ;) Rămâne de văzut cât de scumpe vor fi injecțiile cu un astfel de gaz, odată încăpute pe mâinile abile ale industriei farmaceutice.
dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod