Cum petrecem de zilele Bucureștiului

Marea Sărbătoare a Bucureștiului, ocazionată de împlinirea a 555 de ani, va ține ca în povești, trei zile și trei nopți. În perioada 19-21 septembrie, în Piața Constituției, Piața

Marea Sărbătoare a Bucureștiului, ocazionată de împlinirea a 555 de ani, va ține ca în povești, trei zile și trei nopți. În perioada 19-21 septembrie, în Piața Constituției, Piața Universității, parcul Cișmigiu și Centrul istoric vor fi petreceri în aer liber, concerte, expoziții, târguri sau proiecții 3D de ultimă generație.

Totul va începe pe 18 septembrie, cu inaugurarea Hanului Gabroveni, monument istoric consolidat, reabilitat și modernizat, care va deveni noul centru cultural al Capitalei. De Zilele Bucureștiului, hanul își va deschide porțile pentru vizitatori.

Muzică alternativă la Universitate

Vineri, 19 septembrie, la Piața Universității (esplanada cu statui), va avea loc un concert de muzică alternativă cu cele mai cunoscute trupe românești ale momentului și totodată se va transforma și într-un spațiu expozițional, care va găzdui o instalație de artă contemporană - "Feed me!" (19-28 septembrie).

Pe 20 septembrie, începând cu ora 20.00, la Piața Constituției va fi cel mai mare concert din cadrul manifestărilor.

„rEvoluția Muzicii Ușoare Românești" va readuce în atenția publicului generații diferite de artiști, care vor interpreta melodii românești de succes, lansate acum câteva decenii, dar și hit-uri noi. Pe scenă vor fi: Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Monica Anghel, Cristi Minculescu, Horia Moculescu, Loredana, Delia, Marius Moga, Smiley, What’s UP, Adda, Ștefan Banică Jr. și alții.

Tot sâmbătă, de la ora 23,00, Palatul Parlamentului va deveni un ecran gigant, pe care se va proiecta iMapp Bucharest 555, un spectacol multimedia unic în Europa, iar "DJ Open Air Party" va transforma Piața Constituției într-un club în aer liber.

La iMapp Bucharest 555 vor fi proiectate 5 show-uri a câte 5 minute și 55 de secunde, pe cea maiimpresionantă suprafață pe care o poate oferi o clădire.

Deși fațada Palatului Parlamentului a mai fost folosită pentru proiecții, este prima dată când este încorporată într-un proiect de video-mapping, care presupune o imagine 3D complexă, ce animă prin forme și culori suprafața clădirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza și reinterpreta aria gigantică a construcției, de aproximativ 20.000 de metri pătrați.

Târguri în Cișmigiu

De Zilele Bucureștiului, în Parcul Cișmigiu, unul din punctele de referință ale Capitalei, vor avea loc Târgul Bucureștiului și spectacole în aer liber, susținute de minorități și comunități naționale (armeană, maghiară, greacă, italiană, rromă, turco-musulmană, germană, evreiască), precum și de artiști îndrăgiți.

Se dansează în Centrul istoric

Nu putea lipsi nici Centrul istoric din sărbătorirea Zilelor Bucureștiului.

Timp de trei zile, intersecția străzilor Lipscani și Eugen Carada se va transforma într-un ring de dans în aer liber. Artiștii invitați vor dansa pe ritmuri latino și vor sustine cursuri pentru cei ce doresc să învețe tainele coregrafiei.

Petreceri la Palatul Brâncovenesc

Și Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești” din Mogoșoaia participă la sărbătoare: bucureștenii vor fi invitați în curtea palatului la teatru, precum și la concerte în aer liber. Curtea palatului va fi decorată cu o pictură 3D supradimensionată care va înfățișa imagini din trecutul Bucureștiului, din prezent și o proiecție a Bucureștiului în viitor.

Alte detali despre evenimente găsiți pe www.bucuresti555ani.ro

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod