Ciocolată și teatru

Festivalul dulciurilor de la Hanul lui Manuc și Festivalul Național de Teatru ne vor transforma week-end-ul într-o experiență plăcută și dulce de toamnă. Dacă mai punem și intrarea în

Festivalul dulciurilor de la Hanul lui Manuc și Festivalul Național de Teatru ne vor transforma week-end-ul într-o experiență plăcută și dulce de toamnă. Dacă mai punem și intrarea în cinematografe a filmului „După dealuri” al lui Cristian Mungiu, deja vom avea greutăți în alegerea motivului pentru care ieșim din casă.

Sweet Fest, povești de groază...

Festivalul de dulciuri alese, Sweet Fest, vă îndulcește dacă treceți pe la Hanul lui Manuc, începând de azi până duminică, 28 octombrie, dar vă dă și fiori cu niscai poveşti de groază, cu ocazia Halloween-ului.

Găsiți acolo prăjituri delicioase de casă şi cozonac, tarte, miere de albine, specialităţi internationale, baclava, ciocolată cu condimente şi cupcakes, până la praline belgiene fine, zeci de sortimente de ceaiuri, cafea proaspăt prăjită şi esenţe naturale.

Accesul e gratuit, la fel și sfaturile pe care le veți primi dacă asistați la diverse demonstrații de măiestrie culinară într-ale dulcegăriilor culinare.

Festivalul începe vineri la ora 10:00 şi se încheie duminică, 28 octombrie, la 19:00

***

... După dealuri, în cinematografe...

De ieri filmul „După dealuri”, cu care Cristian Mungiu a luat premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes, poate fi văzut în cinematografele din toată țara. Pelicula propusă de România la Oscarul pentru Cel mai bun film străin este inspirată din romanele scrise de Tatiana Niculescu Bran, despre cazul Tanacu, o mănăstire din Moldova unde o măicuță a fost omorâtă în urma unui ritual de exorcizare. Cele două actrițe care joacă în rolurile principale au fost și ele premiate la Cannes. Detalii despre orașele și sălile unde rulează „După dealuri” vor fi găsite pe site-ul filmului, www.dupadealuri.ro.

***

...

și teatru cât cuprinde

Peste 500 de artiști și tehnicieni, români sau străini, vor fi angrenați în cel mai așteptat eveniment teatral al anului, la București, începând de azi, 26 octombrie, timp de zece zile. La ediția 2012, Festivalul Național de Teatru (FNT) propune spectacole de excepție, ateliere de creație pasionante și dezbateri cu anvergură teoretică.

Programul integral al manifestării poate fi consultat pe site-ul FNT, și cuprinde:

- 31 de spectacole, produse de 18 instituții din țară. Grupate în 6 secțiuni care au, în viziunea directorului artistic al FNT, un rol mai degrabă orientativ (Focus: Silviu Purcărete – un univers regizoral; 2012 – „Al matale, Caragiale”...; 2012 – Strindberg, înaintaşi, urmaşi; De toate pentru toţi; Actorii în prim-plan; Teatrul de mâine), spectacolele vor fi sunt găzduite de 8 instituții bucureștene.

- 32 de evenimente complementare, cu acces liber pentru public, programate zilnic, de dimineața până la ore târzii, parte dintre ele, stând, așa cum este firesc, sub semnul scriitorilor cărora UNESCO le-a dedicat anul 2012, I.L.

Caragiale și August Strindberg. Atelierelor, conferințelor, lansărilor de carte, spectacolelor-lectură și instalațiilor li se adaugă, după incontestabilul lor succes de la ediția anterioară, Divanele FNT, o serie de întâlniri cu reputați practicieni ai teatrului (regizori, coregrafi, muzicieni etc.). Andrei Șerban, Cătălina Buzoianu, Radu Beligan, Ion Caramitru și Dan C. Mihăilescu sunt doar câțiva dintre protagoniștii acestor evenimente care completează secțiunile de spectacol. Publicul îi va putea întâlni în spațiile oferite de teatrele-gazdă, de Fundația Löwendal sau UNATC „I.L. Caragiale”, dar și de noii parteneri ai Festivalului, Librăria Bastilia, Muzeul Curtea Veche și Ceainăria Serendipity.

Accesul la evenimentele FNT va fi liber, în limita locurilor disponibile.

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod