Ingredientul pe care îl pun toți românii în mujdeiul de usturoi, deși n-ar trebui

Usturoiul are nenumărate beneficii pentru sănătate, iar gustul său dă o aromă specială preparatelor. Mujdeiul de usturoi este de nelipsit la mesele tradiționale cu pește și mămăliguță. Însă știai că cei mai mulți românii adaugă un ingredient în mujdeiul de usturoi, care nu are ce căuta în compoziția sa?

Care este ingredientul pe care nu ar trebui să îl pui în mujdeiul de usturoi


Ingredientul care nu ar trebui să se regăsească în mujdeiul de usturoi este sarea. Aceeași regulă se aplică și în combinațiile cu ceapă. În structura usturoiului sunt prezente două substanțe: alinoza și aliina. Acestea sunt separate de o membrană subțire. În momentul în care prepari mujdeiul de usturoi, usturoiul trebuie zdrobit sau pisat, iar membrana fină care desparte substanțele menționate mai sus nu mai protejează. Prin urmare, cele două substanțe ajung să reacționeze, formând astfel alicina. Alicina este o altă substanță perfectă pentru organismul uman, specialiștii în sănătate descoperind că protejează corpul de mai multe boli, cum ar fi cancerul de plămâni.
Este un aliat de nădejde în lupta acestui tip rapid și, în cele mai multe cazuri, fatal de cancer.

Problema este că, în momentul în care adaugi sare în prepararea mujdeiului de usturoi, alicina nu mai poate aduce beneficiile sale stării generale de sănătate. Acest lucru are loc din cauza faptului că sunt distruse ireversibil enzimele, iar substanța care se formează în locul său ajunge să atace alte enzime din corpul uman.

În plus, specialiștii în sănătate recomandă și folosirea unui ulei de bună calitate atunci când este preparat mujdeiul de usturoi. Poți alege cu încredere uleiul de măsline, pentru a te asigura că substanțele din alimente acționează într-un mod benefic pentru organism. 

Beneficii ale usturoiului pentru sănătate


Dacă tot pomeneam de beneficiile aduse de usturoi sănătății, află cum îți protejezi corpul în momentul în care decizi să faci un mujdei de usturoi!

1. Usturoiul poate combate bolile


Se știe că suplimentele de usturoi pot stimula funcționarea sistemului imunitar. Un studiu realizat pe o durată de 12 săptămâni a descoperit că un supliment zilnic de usturoi a redus numărul de răceli cu 63%.
Durata simptomelor răcelii a fost redusă cu 70%. Un alt studiu a descoperit că o doză mare de extract de usturoi a redus numărul zilelor de răceală sau gripă. 

2. Compușii activi din usturoi pot reduce tensiunea arterială


Bolile cardiovasculare, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale, omoară foarte mulți oameni. Tensiunea arterială ridicată sau hipertensiunea arterială este unul dintre cei mai importanți factori care provoacă aceste boli. Studiile au descoperit că suplimentele de usturoi au un impact semnificativ asupra reducerii tensiunii arteriale în cazul persoanelor cu tensiunea arterială crescută. Dozele trebuie să fie destul de ridicate pentru a avea efectele dorite. Cantitatea necesară este echivalentă cu aproximativ 4 căței de usturoi pe zi. 

3. Usturoiul te poate ajuta să trăiești mai mult


Efectele potențiale ale usturoiului asupra longevității sunt practic imposibil de dovedit în cazul oamenilor. Dar, având în vedere efectele benefice ale factorilor de risc importanți precum tensiunea arterială, este logic că usturoiul te poate ajuta să trăiești mai mult.
Faptul că poate lupta împotriva bolilor infecțioase este, de asemenea, un factor important, deoarece și acestea sunt cauze comune ale morții, în special în cazul persoanelor în vârstă sau al celor cu sistemul imunitar disfuncțional.

4. Usturoiul poate îmbunătăți sănătatea oaselor


Studiile realizate cu ajutorul șoarecilor de laborator au arătat că usturoiul poate reduce la minimum pierderea osoasă, prin creșterea nivelului estrogenului la femei. Un studiu efectuat cu ajutorul femeilor la menopauză a arătat că o doză zilnică de extract de usturoi a scăzut semnificativ un marker al deficitului de estrogen. Acest lucru sugerează că poate avea efecte benefice asupra sănătății oaselor la femei. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod