Chifteluțe de post. Cele mai bune 3 rețete

Ce spuneți de niște chifteluțe de post? Vă prezentăm astăzi trei rețețe de chifteluțe de post pentru fiecare gust: cu broccoli, cu năut sau cu cartofi.

Suntem în post, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de mâncăruri delicioase. În plus, rețetele de chifteluțe de post pe care vi le prezentăm azi nu sunt doar delicioase, ci și sănătoase și extrem de simplu de făcut. Iată care sunt acestea:
 

Chifteluțe de post. Iată care sunt cele mai bune 3 rețete:


1 din 4

Chifteluţe de post cu broccoli

Chifteluţele de post cu broccoli sunt absolut perfecte pentru orice masă sau gustare, sunt perfecte și pentru post sunt gustoase și foarte, foarte ușor de gătit. Prima dată când le-am făcut, am ales să fac puține, doar pentru că nu știam dacă vor fi sau nu pe gustul meu. Am să vă dau cantitățile pentru puține, dar eu mărturisesc că fac mereu cu dublul.
 

Ingrediente pentru chifteluțe de post cu broccoli

 
350 g broccoli
1 ceapă
1 căţel usturoi
1 cartof ras pe răzătoarea mică
1 morcov ras tot pe răzătoarea mică 
100 g caşcaval vegetal (se poate și fără)
50-70 g pesmet/griș
sare, piper și alte condimente după gust
 
Se fierb bucheţelele de broccoli cu puțină sare până se înmoaie astfel încât să poată fi pasate ușor cu furculița. După ce s-au fiert, le scurgi imediat de apă, apoi le pasezi. Adaugi și restul ingredientelor. Eu pun mai întâi cartoful ras (după ce l-am stors în prealabil), apoi usturoiul, sarea și condimentele. În funcție de textura rezultată adaug cașcavalul vegetal (dacă decid să pun, pentru că nu pun de fiecare dată), dar mereu pun griș sau pesmet. Pun câteva linguri, în funcție de cum se prezintă compoziția. Pesmetul sau grișul ajută la închegare, iar compoziție nu trebuie să fie nici foarte tare, dar nici foarte moale. Poți face un test încercând să modelezi una. Pun întotdeauna ulei pe mână când le modelez, iar la final trec chifteluțele prin făină. 

Dacă alegi să le prăjești, trebuie să fii atentă să le lași exact cât trebuie: adică atât cât e nevoie să prindă crustă și să se rumenească. Dacă vrei să eviți prăjeala, le poți face la cuptor, la foc mediu, timp de jumătate de oră, într-o tavă cu hârtie de copt.
 
Sunt excelente atât calde, cât și reci (dacă mai rămân și apucă să se răcească :).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod