Cele mai proaste decizii alimentare care-ţi afectează tenul

Pâinea, pastele, cerealele rafinate şi orezul alb pot să aibă un efect dezastruos asupra frumuseţii tale.
Sucurile carbogazoase, carbohidraţii rafinaţi şi dulciurile îşi lasă amprenta asupra tenului tău. Atunci când aceste alimente sunt consumate zilnic şi în cantităţi mari accelerează îmbătrânirea prematură a tenului. Iată cât de nocive pot să fie pentru tenul tău:

1. Dulciurile


O dietă bogată în zahăr rafinat afectează cel mai grav tenul, deoarece slăbeşte structura pielii, distrugându-i colagenul. Acest lucru favorizează apariţia liniilor fine şi a ridurilor. Prin urmare, nu ciocolata în sine, care este preferata ta, este un produs care-ţi dăunează tenului, ci cantitatea de zahăr care se regăseşte în ea.
Dacă pofteşti la ciocolată şi ai probleme cu tenul, cea mai bună soluţie ar fi să optezi pentru 2-3 pătrăţele de ciocolată cu un conţinut ridicat de cacao (peste 70%), deoarece va avea mai puţin zahăr.


2. Carbohidraţii rafinaţi: pâine albă, paste, orez alb


"O dietă care presupune consumul unor alimente cu indice glicemic ridicat, în special produse procesate precum pâinea sau cerealele rafinate, care se transformă rapid în zahăr odată ce sunt ingerate vor genera un efect dezastruos asupra tenului", consideră Dr. Francesca Fusco, un medic dermatolog din New York. Se pare că aceşti carbohidraţi rafinaţi cauzează fluctuaţii mari ale insulinei, lucru care intensifică producţia de sebum şi favorizează blocarea porilor.

Un studiu apărut în publicaţia "Archives of Dermatology" în anul 2002 arată clar că există o legătură între alimentaţie şi apariţia acneei.
Cercetătorii au analizat un eşantion de 1200 de persoane din Papua Noua Guinee cu o dietă bazată pe vegetale şi carne slabă şi au constatat că acestea nu aveau probleme cu acneea. Au exclus factorul ereditar, făcând o altă cercetare care presupunea monitorizarea unor persoane cu aceleaşi gene, dar care trăiau în alte colţuri ale lumii şi aveau o dietă bazată pe carbohidraţi rafinaţi, grăsimi saturate şi alimente procesate. Aceştia se confruntau frecvent cu probleme dermatologice şi cu o acneea care se agrava mereu.

Recomandarea specialistului este aceea de a consuma legume, fructe, cereale integrale, carne slabă şi de a evita produsele procesate din comerţ, precum şi dulciurile dacă vrei să nu ai un ten cu probleme acneice.

Soluţia: înlocuieşte pâinea/pastele/orezul alb cu variantele făcute din făină integrală de grâu, secară, orz, ovăz sau orezul brun.
Făina integrală este obţinută prin măcinarea bobului întreg de cereală, astfel că produsul final conţine fibre esenţiale pentru digestie, dar şi o multitudine de substanţe hrănitoare.


3. Sucurile carbogazoase


Au un conţinut exagerat de zahăr care poate să grăbească îmbătrânirea prematură a pielii sau să favorizeze apariţia unor probleme cu tenul. Potrivit un studiu citat de publicaţia Huffington Post, sucurile de tip cola conţin anumite substanţe care accelerează procesul de îmbătrânire a pielii. De aceea este recomandat să nu le consumi în cantităţi mari, ci doar ocazional. În schimb, optează pentru limonadă cu puţină miere, ceaiuri medicinale şi apă plată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod