Ce se întâmplă după ce astronauții mănâncă?

Știai că astronauții slăbesc în spațiu? Probabil că ai auzit de acest lucru, dar nu știai de ce. Ei bine, răspunsul este unul surprinzător. Iată ce se întâmplă după ce mănâncă astronauții!
Care este motivul pentru care astronauții nu mănâncă mai mult?

Doctorul Scott Smith de la NASA a spus că acest lucru are loc din cauza faptului că astronauții nu mănâncă destul. Dar de ce? Pentru că produsele alimentare plutesc în stomacul lor, făcându-i să se simtă mai sătui decât sunt cu adevărat. Mâncarea nu se comportă la fel ca pe Pământ, iar stomacul îi transmite creierului că este plin mai repede decât o face pe Pământ. Un regim alimentar corect în spațiu este important din mai multe motive.
Kilogramele în minus duc la scăderea masei musculare și osoase, pe care astronauții încearcă să o compenseze făcând exerciții în mod regulat, pentru aproximativ 2 ore pe zi. Aceștia aleargă pe bandă și folosesc o mașină de greutăți. Fiecare parte a zilei este alocată pentru a include și exerciții. Dar și mâncarea este importantă, în special alimentele precum peștele, care conține acizii grași omega-3 care pot ajuta sănătatea oaselor. Mâncarea care plutește poate provoca și alte probleme.
Dacă se întâmplă să elimini gaze în spațiu, s-ar putea să ai probleme.

Atunci când elimini gazele în spațiu, o faci prin sfincter, până în partea de sus a stomacului. Iar această activitate în microgravitație nu este un lucru pe care vrei să-l faci prea des.

Astronauții monitorizează în prezent tot ceea ce mănâncă pe o aplicație, în acest fel transmițând informațiile pe Pâmânt echipei și aflând dacă mănâncă suficient. Astronauții scanează codul de bare de pe hrana lor cu ajutorul camerei tabletei, înregistrând rapid ceea ce mănâncă.
Mesele de pe stația spațială internațională s-au schimbat mult de la primele zile ale explorării spațiului, astronauții mâncând orice, de la taco la pizza. Înțelegerea exactă a modului în care corpurile noastre procesează alimentele în spațiu este importantă, mai ales că vrem să ajungem în locații îndepărtate, cum ar fi Luna și Marte. Și se pare că stomacul uman nu este foarte adaptat unui mediu fără gravitație. Dacă te afli vreodată în spațiu, amintește-ți că alimentele plutesc în stomac și că s-ar putea să fii mai flămând decât crezi. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod