Anasonul, aliatul tau pentru o piele ferma

Natura ne este intotdeauna alaturi, chiar si atunci cand ne preocupa aspectul corpului nostru. Anasonul poate constitui o arma utila in lupta cu problemele de fermitate ale pielii...
Natura ne este intotdeauna alaturi, chiar si atunci cand ne preocupa aspectul corpului nostru. Anasonul poate constitui o arma utila in lupta cu problemele de fermitate ale pielii, in special problemele cauzate de acumularea tesuturilor adipoase in anumite zone ale corpului (solduri, coapse, fese).

Anasonul (Pimpinella anisum) este o planta originara din Orientul Mijlociu si este cultivata in Europa, America Centrala si Africa de Nord. Este o planta anuala, cu o intaltime de aproximativ 50 de cm, cu frunze subtiri si delicate si flori albe mici, grupate.

Sunt folosite in special fructele, cunoscute pentru aroma lor placuta si foarte puternica. Pentru ca sunt foarte mici si sunt uscate, fructele sunt adesea gresit numite "seminte de anason". Acestea sunt asemanatoare fructelor de marar, atat ca forma, cat si ca aroma si culoare.

Anasonul a fost folosit inca din antichitate, in special de romani, egipteni si greci. Romanii il foloseau pentru condimentarea unor prajituri numite "mustaceus", egiptenii foloseau anasonul pentru aromarea painii, in timp ce grecii il utilizau pentru tratarea problemelor digestive.

In zilele noastre, aceasta planta puternic aromata este folosita, in special pentru aroma sa, la producerea lichiorurilor, a pastelor de dinti si pentru condimentarea produselor alimentare. In afara de aceste intrebuintari, anasonul ramane, pana la urma, o planta medicinala, efectele sale benefice in tratarea diverselor probleme de sanatate fiind cunoscute de foarte mult timp.

Uleiul din fructe de anason este folosit pentru tratarea durerilor musculare, a reumatismului, bronsitelor, colicilor, crampelor abdominale, indigestiei. Este folosit si pentru stimularea poftei de mancare. Poate avea efecte diuretice si de stimularea a metabolismului celular.

Componentii principali ai anasonului sunt: lipidele, substantele minerale, protidele, zaharurile, amidonul, uleiurile vegetale (anetol, aldehida anisica), aldehida acetica.

Un lucru foarte important, pe care poate nu il stiai, este acela ca extractul de anason te poate ajuta sa ai o piele mai ferma. Cand ne ingrasam, pielea isi pierde fermitatea, colagenul de la nivelul acesteia fiind afectat de tesuturile adipoase din interior. Datorita acestor proprietati, extractul de anason este inclus in compozitia gelurilor pentru remodelare corporala.

Extractul de anason activeaza metabolismul celular stimuland producerea colagenului la nivelul pielii, element esential pentru un tesut conjunctiv ferm, bine conturat, care ajuta, efectiv, remodelarea corporala.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ela pe 2 Iul 2008, 10:16
    aripioare

    am 30 de ani.fac aerobic -fitnes de 7 ani.am 45 kg si 162 cm inaltime. sunt multumita de aspectul meu fizic ,insa am ceva probleme" incapatanate" in zona coapselor-feselor ,mai exact aripioarelor,unde mi se acumuleaza mai intai grasimea iar pielea e mai putin ferma ,celulita e vizibila .parte inferioara a corpului raspunde mai greu exercitiilor decat cea superioara.fac si masaj anticelulitic o data de 2 ori pe sapt .mananc echilibrat ,fara grasimi si dulciuri decat f. putin. as dori sa imi imbunatetesc tonusul in aceste zone si poate imi dati niste sfaturi concrete.multumesc mult.

    0
    0

  • jeny pe 28 Mai 2008, 09:48
    anasonul

    uleiul de anason d e la plafar poate fi amestecat cu ulei de masline sau germeni de porumb si folosit pt. masaj corporal?Daca da ,in ce proportii?

    0
    3

  • claudia pe 11 Apr 2008, 22:09
    anasonul

    Putem folosi ceaiul de anason? sau este mai eficient uleiul de anason? Acest ulei se poate cumpara de la plafar sau poate fii preparat in casa de noi? Multumesc mult

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod