Fără zahăr. 5 metode simple ca să nu mai mănânci prăjituri

Zahărul este unul dintre cele mai periculoase alimente pentru sănătate. În primul rând, substanţele pe care le conţine stimulează eliberarea dopaminei de către creier, iar acest lucru provoacă dependenţă.

În al doilea rând, consumul de zahăr este una dintre principalele cauze ale obezităţii si ale diabetului zaharat, afecţiuni severe pe care nimeni nu şi le doreşte.

Dar cum poţi renunţa la zahăr, pentru a-ţi menaja sănătatea? Convinge-te singură că eliminarea dulciurilor din alimentaţie este cea mai bună decizie şi află prin ce metode poţi combate dependenţa de prăjituri şi băuturi îndulcite.

Ce efecte are zahărul asupra sănătăţii tale

Zahărul poate intensifica crampele menstruale şi are efectul de a spori şi simptomele de irascibilitate ale sindromului premenstrual.

Zahărul provoacă aciditate şi poate afecta dentiţia, prin decalcifierea smalţului dinţilor.

Dulciurile pot intensifica şi simptomele astmului, din cauza faptului că au în compoziţie un oxidant, E220, care poate provoca probleme de respiraţie.

Consumul de zahăr stimulează producerea adrenalinei, care induce stări de anxietate şi dificultate în concentrare.

Dulciurile sunt o cauză a inflamaţiilor şi a slăbirii sistemului imunitar.
În plus, diminuează capacitatea organismului de a elimina lichidele, ceea ce înseamnă că zahărul stimulează retenţia de apă.

Dulciurile îngreunează digestia şi provoacă aciditate ce afectează sistemul digestiv, iar moleculele de zahăr se ataşază de celulele proteice de colagen şi le afectează activitatea, iar acest lucru duce la pierderea elasticităţii pielii şi a îmbătrânirii premature.

Cum poţi elimina zahărul din alimentaţie în 5 paşi simpli

1.Consumă proteine, grăsimi şi fibre la fiecare masă. Acestea îţi vor potoli foamea şi te vor ajuta să-ţi iei gândul de la dulciuri. Carnea albă, peştele, ouăle, fructele de avocado, uleiurile vegetale, năutul, nucile şi seminţele îţi vor da senzaţia de saţietate şi îţi vor menţine constant nivelul glicemiei.

2.
Detoxifiază-ţi organismul. Pentru a renunţa la zahăr, trebuie să îl elimini din organism prin detoxifiere. Consumă frunze verzi în locul carbohidraţilor. Poţi opta pentru napi, varză kale sau rucola, dar nu uita nici de alte alimente sau băuturi care favorizează detoxifierea, aşa cum sunt ceaiul verde sau leurda.

3. Include murăturile în meniul tău. Gustul acru îţi va elimina pofta de dulce. Poţi opta pentru varză, conopidă, castraveţi sau gogoşari sau poţi încerca şi reţete mai deosebite, aşa cum este kimki, un mix corean de legume.

4. Atunci când mănânci dulciuri, creierul eliberează endorfine, de unde şi necesitatea de a consuma continuu alimente care conţin zahăr.
Poţi obţine acelaşi efect de fericire prin consumul de ciocolată neagră, care mai are şi alte beneficii, precum aportul de lecitină.

5. Consumă cât mai multe lichide. Acestea îţi vor spori senzaţia de saţietate şi te vor ajuta şi să elimini mai uşor kilogramele în plus. Mai mult de atât, pielea ta va arăta extraordinar hidratată şi îşi va recăpăta elasticitatea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod