Evita gustarile dintre mese

Desi ai mancat in urma cu o ora, te surprinzi rontaind cu pofta covrigei si alune. Daca acest lucru ti se intampla rar si consumi cantitati mici, nu este cazul sa te ingrijorezi deoarece nu va avea repercusiuni asupra siluetei tale. Problemele apar atunci cand rontatitul devine un obicei si este cazul sa iei urgent masuri.

Unele dintre noi prefera 'gustarile" sarate, iar altele pe cele dulci: ciocolata, bomboane, biscuiti. Totusi nu exista nicio deosebire intre aceste mici rontaieli. Cea mai buna masura pe care o poti lua impotriva gustarilor neorganizate este sa identifici ce te determina sa recurgi la ele.
Rontaielile dintre mese pot avea cauze diverse: foamea, stresul, o nevoie de compensare afectiva, plictiseala, o pornire iratonala, tentatia dulciurilor. Acestora li se adauga uneori o alimentatie insuficienta, dezechilibrata sau gresit repartizata pe parcursul intregii zile.

Daca vrei sa eviti micile delicii pe care esti tentata sa le savurezi intre mese, tine cont de uramtoarele sfaturi:

Unul dintre trucurile la care poti apela pentru a evita rontatitul este sa consumi glucide complexe sau zaharuri lente, la fiecare masa, de trei-patru ori pe zi. La micul dejun poti consuma lapte cu cereale, iar la pranz si la cina cartofi, orez, paste, legume uscate si gris.

Mananca o cantitate suficienta de alimente si nu uita sa consumi legume la fiecare masa (cruditati, legume preparate, zarzavaturi si salate).
Astfel, vei avea o senzatie de satietate mai mult timp, nu iti va mai fi foame si cheful de a rontati ti se va diminua.

Daca ai pofta sa rontai dupa-amiaza este bine sa iti maresti cantitatea de paine sau de hidrocarburi consumata la micul dejun. Digerarea acestor alimente se face lent, fapt ce-ti va mentine un nivel stabil de glicemie.

Evita produsele rafinate: zahar alb, faina alba. Alimentele rafinate nu fac decat sa iti ofere calorii "goale" lipsite de vitamine si oligoelemente, elemente indispensabile unei asimilari sanatoase a alimentelor.

Alege painea integrala cu seminte, cereale si secara.
Variaza hidrocarburile si opteza pentru orezul integral in locul celui rafinat. Acest lucru este valabil si pentru paste pe care le poti prepara cu legume.

Include in meniul tau legumele uscate: lintea, soia, fasolea boabe, mazarea. Sunt bogate in fibre, proteine vegetale si minerale. In plus, au index glicemic saczut, fapt ce determina un bun control al foamei si al greutratii.

Bea multa apa si consuma lichide: ceaiuri, supe, suc natural. Te ajuta sa rezisti pana la viitoarea masa, conferindu-ti o senzatie de satietate.

Spalate pe dinti dupa fiecare masa! Nu este doar o regula de igiena ci si o metoda sa eviti tentatia rontaielilor.
Daca te afli la birou si nu ai aceasta posibilitate, opteza pentru drajeurile din menta, fara zahar.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod