Diferite tipuri de mașini de spălat cu avantaje și dezavantaje

Mașinile de spălat și, mai nou, uscătoarele de rufe, sunt importante în majoritatea gospodăriilor, făcând ușoară spălarea hainelor tuturor membrilor familiei. Ele sunt utilizate de câteva ori pe săptămână, deci este important să ai una care poate face față tuturor utilizărilor și să nu se strice des sau repede.
Te întrebi ce tip și ce dimensiune e cea mai potrivită pentru tine? Ce este o mașină semi-automată, care este diferența dintre cele semi-automate și complet automate și de ce sunt mașiline cu încărcare prin partea de sus mai bune pentru persoanele cu mai puțin spațiu în apartamentele lor? 
 
În continuare o să ne uităm la cele 4 tipuri de mașini de spălat și o să vedem ce avantaje și dezavantaje există.
 

Care sunt diferitele tipuri de mașini de spălat?

 
1. Mașini de spălat complet automate: O mașină complet automată face totul la atingerea unui buton. Aceasta vine cu o singură cuvă care acționează ca o mașină de spălat,uscător și, de asemenea, clătește hainele. Acestea pot fi în versiune cu încărcare prin partea de sus sau prin față, iar programele și eficiența pot varia, în funcție de marcă.
2. Mașini semi-automate: Spre deosebire de cele complet automate, semi-automatele sunt doar parțial automate.
Asta înseamnă că va trebui să faci unele părți manual, cum ar fi să umpli cu apă cuva înainte de a porni mașina. Acestea vor fi întotdeauna cu încărcare prin partea de sus.
3. Mașini de spălat cu încărcare frontală: O mașină cu încărcare frontală este o mașină complet automată care se încarcă din partea frontală. Aceste mașini consumă în mod obișnuit mai puțină apă și energie și, de obicei, produc rezultate de spălare mai bune decât echivalentul lor cu încărcare prin partea de sus.
4. Mașinile cu încărcare verticală: Atât mașinile manuale, cât și cele complet automate vin cu încărcare verticală. Aceste tipuri de mașini sunt încărcate de sus. Aceasta este bună pentru persoanele care doresc o mașină în care nu trebuie să se aplece complet pentru a încărca hainele. Mașinile complet automate cu încărcare verticală ocupă de obicei mai puțin spațiu, deci sunt bune pentru persoanele care au mai puțin spațiu la dispoziție. 

De cele mai multe ori, vei avea de ales între încărcare frontală sau verticală, pentru că varianta de semi-automată pierde tot mai mult din popularitate, așadar, în ceea ce privește avantajele și dezavantajele ne-am concentrat pe aceste două tipuri. 

Avantajele încărcării frontale:
Acțiunea de spălare oferă o curățare minuțioasă, dar delicată;
De obicei, utilizează mai puțină apă pe ciclu;
Vitezele mai mari de centrifugare pot ajuta la evaporarea umidității și pot duce la timpi de uscare mai scurți;
Disponibile cu o capacitate mai mare;
Disponibile în modele eficiente din punct de vedere energetic;
Disponibile în modele de capacitate compactă sau mare;
Dezavantajele încărcării frontale:
Uneori au cicluri de spălare mai lungi;
E necesar să fie curățate mai des;
Poate fi necesar să te apleci pentru a accesa mașina;
Prețurile modelelor pot fi mai mari.

Avantajele mașinilor cu încărcare verticală:
Acțiunea de spălare oferă o curățare eficientă;
În general, timpul de spălare este mai scurt;
Nivelurile de apă pot fi de obicei ajustate;
Există opțiuni de spălat cu înmuiere la modelele selectate; 
Funcționalitate cunoscută, acest stil a fost folosit timp de mulți ani;
Prețuri mai mici.
Dezavantajele mașinilor cu încărcare verticală:
În general, utilizează mai multă apă;
Spațiul este mai mic pentru articole voluminoase
Nu poți pune un uscător peste, dacă te hotărăști că ai nevoie de unul. 

Dincolo de încărcare, mai există câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere când vrei să alegi o nouă mașină pentru spălat rufe.
De exemplu, trebuie să iei în considerare dimensiunea pe care o dorești. Dacă ai o baie mică, vei opta pentru ceva mai mic din start. Dincolo de asta, trebuie să iei în considerare și cât de multe rufe speli. O familie formată din 2 persoane nu va avea nevoie de o cuvă prea mare. Pe când o familie cu 3 copii va spăla mai mult. 

Evident, dincolo de asta trebuie să te mai uiți la buget, firma de la care cumperi, consumul de energie și la dimensiunile mașinii, pentru a te asigura că încape în spațiul în care vrei să o amplasezi. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod