Urina de pisică - Cum elimini mirosul rapid din casă

Există un oaspete nedorit în casa ta. Te întâmpină de fiecare dată când intri într-o cameră. Îți întâmpină chiar și oaspeții. Și nu este pisica ta. Este mirosul de la urina de pisică. Însă există mai multe moduri în care poți scăpa de acesta. Iată despre ce este vorba!

Cum să elimini mirosul de la urina de pisică?
1. Înlătură cât mai mult posibil urina


Cu cât este mai puțină urină, cu atât mai puțin vei avea de curățat. Atunci când observi că pisica ta a folosit alt obiect sau loc din casă pe post de litieră, curăță cât mai mult posibil, cât mai repede. Dacă a făcut pe covor sau pe mobilier, tamponează zona cu un prosop absorbant de hârtie. Acest lucru nu va îndepărta toată urina, dar va elimina o parte din ea. Dacă pisica a făcut pe lenjeria de pat, îmbrăcăminte sau draperii, spală-le sau du-le la curățătorie cât mai curând posibil. Cu cât stă mai mult urina în țesături, cu atât mai greu de scos va deveni mirosul. Detergenții cu bicarbonat de sodiu sau aditivi enzimatici sunt cei mai buni pentru curățarea lucrurilor care au miros de urină.
Dacă urina se află pe un perete sau pe o altă suprafață tare, șterge cu o cârpă umedă.

2. Îndepărtează pata și mirosul cu un detergent enzimatic


Substanțele de curățare enzimatice eliberează culturi care consumă urina, lăsând lucrurile curate și niciun miros. Numeroase produse fără proteine de curățat covoarele și țesăturile nu vor putea să facă față mirosului puternic al urinei de pisică. Pisicile au un simț al mirosului mult mai puternic decât oamenii. Chiar dacă tu nu vei mai simți mirosul de urină rămas, pisica ta probabil că îl va mai simți și va face tot în acea zonă.

Un spray cu enzime speciale pentru urina animalelor poate ajuta la descompunerea urinei, lucru care scade foarte mult riscul ca pisica ta să urineze iar acolo.
Există o serie de astfel de produse în magazinele destinate animalelor de companie. Asigură-te că le folosești conform instrucțiunilor. Potența multor detergenți enzimatici poate fi redusă prin contactul cu alte substanțe chimice pentru curățat.

3. Curăță zona cu un aspirator cu apă, dar evită curățarea cu aburi


Există aspiratoare care pot scoate apă curată pe covor sau țesătură, apoi aspirând apă murdară înapoi în rezervor. Aceasta poate fi o modalitate foarte bună de a clăti zona, mai ales dacă ai de-a face cu un covor. Este important să respecți instrucțiunile. Ar trebui să eviți curățarea cu aburi în schimb. Căldura intensă poate face ca mirosul să se stabilizeze în fibrele de covor și tapițerie.

4. Folosește un odorizant de aer pe bază de bicarbonat de sodiu


Bicarbonatul de sodiu este perfect pentru absorbția mirosurilor. Poți să îl folosești pentru îndepărtarea mirosului de urină de pisică dacă îl presari pe covor sau pe mobilier după ce ai curățat urina și zona a fost uscată.
După aplicare, lasă să acționeze o oră sau chiar și mai mult, după care poți aspira. Poți încerca și această rețetă!

Ingrediente


1 cană cu ierburi uscate zdrobite (rozmarin, lavandă etc.)
1 linguriță de cuișoare
1 linguriță de scorțișoară
1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Mod de utilizare


Presară amestecul pe cobor, lasă-l să acționeze timp de 10-20 de minute, apoi aspiră.

De asemenea, este important să găsești și modalități de prevenire a accidentelor viitoare. Cel mai bun mod de a lupta împotriva mirosului neplăcut este de a preveni apariția lui în primă instanță. Poate că este nevoie să îți dresezi iar pisica să folosească litiera sau să o duci la veterinar pentru a verifica dacă are probleme cu rinichii sau vezica urinară.
Sau poate că trebuie doar să îi cureți litiera mai des și să pui mai multe litiere dacă ai mai mult de o pisică.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod