De ce te urmărește câinele la baie?

Ai adesea sentimentul că ești urmărit? Cel mai probabil ai un câine. Descoperă de ce te urmărește câinele la baie și în toate celelalte locuri.
Stai pe canapea, te uiți în jos și vezi cățelul. Te ridici? Se ridică și el. Nu este tocmai o surpriză pentru că majoritatea câinilor se entuziasmează la gândul unei plimbări afară. Câinele este mereu dispus să te stimuleze să mergi mai mult și să faceți mișcare împreună. Te duci până în bucătărie? Vine sigur și câinele, având în vedere cât de mult îi place să fie în apropierea locurilor de unde apar gustări delicioase.
În continuare mergi spre baie și ghici cine vine iar după tine? Câinele, bineînțeles. Dar de ce te urmărește câinele la baie și în orice alt colț al casei? A devenit precum umbra ta și îl vei vedea de fiecare dată când te întorci? „Atunci când un câine își urmărește stăpânul peste tot pot fi mai multe explicații, în funcție de personalitatea câinelui și de specificul situației”, explică dr.
Mary Burch, terapeut canin.

 
Iată care sunt principalele motive pentru care te urmărește câinele la baie:

 
1. Caută experiențe pozitive

Cu siguranță cățelul a remarcat că de fiecare dată când este în preajma ta se întâmplă lucruri bune cum ar fi recompensele delicioase, plimbările, joaca sau mângâierile. Unul dintre talentele câinilor este cel de a învăța din experiențele trecute. Astfel, dacă a văzut că lucurile bune se acumulează constant, câinele va ajunge rapid la concluzia că este mai bine să te urmărească peste tot pentru a nu rata nimic. Poți folosi acest tip de comportament și pentru a învăța câinele ce nu trebuie să facă. De exemplu, dacă patrupedul se sperie atunci când este furtună și se aud tunete, nu îl face să rețină experiența neplăcută și să repete comportamentul alintându-l prea mult în acele momente.

 
2. Instinctul natural de haită

Câinii domesticiți provin din speciile care trăiau în haite și sunt obișnuiți cu viața în grup. Acest instinct se află în ADN-ul lui, iar câinele va face tot posibilul să se integreze cu succes în „haita” ta (familia și prietenii tăi).
În urma studiilor realizate de cercetătorii de la Universitatea Princeton s-a concluzionat că tendința câinelui de a te urmări peste tot, de a te privi atent și de a căuta mereu contactul fizic cu tine sunt deprinderi moștenite genetic.

 
3. Hormonii fericirii

Simpla ta prezență face patrupedul fericit. La nivelul creierului sunt eliberați compuși care îi creează o stare de bine câinelui și de aceea te va urma peste tot. Știe că tu ești secretul fericirii lui.

 
4. Apropierea de oameni

Pe măsură ce câinii au fost domesticiți evoluția lor a fost strâns legată de cea a oamenilor. În aceste condiții, instinctul de apropiere și de creare a unei relații de încredere cu stăpânul lor este foarte des întâlnită în cazul câinilor.
Pentru ei este sinonim cu supraviețuirea și siguranța.

 
5. Dorința de a ajuta

Câinii acordă atenție maximă resurselor disponibile și se orientează în funcție de ele pentru a supraviețui. Una dintre cele mai valoroase resurse pentru patruped este teritoriul. Când începi să mergi prin casă câinele are adesea impresia că vrei să-ți verifici teritoriul și simte nevoia să te ajute.

 
6. Curiozitatea

Nu doar pisicile sunt curioase! Printre instinctele câinilor se numără și interesul de a investiga toate locurile și de a ști ce se întâmplă în orice moment. Indiferent dacă mergi la baie sau în altă cameră câinele va veni după tine pentru a descoperi ce se întâmplă. Dacă vrei să nu te urmărească într-un moment mai puțin potrivit poți încerca să-i distragi atenția cu o jucărie sau o gustare la fel de interesante.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod