Solutii de criza pentru dormitor

Criza economica a devenit deja un subiect apasator pentru toata lumea. Lipsa banilor ne transfera intr-o realitate extrem de pesimista si, din pacate, toata depresia noastra ajunge mai devreme sau mai tarziu in propriul pat, mai precis in dormitor.
Criza economica a devenit deja un subiect apasator pentru toata lumea. Lipsa banilor ne transfera intr-o realitate extrem de pesimista si, din pacate, toata depresia noastra ajunge mai devreme sau mai tarziu in propriul pat, mai precis in dormitor.

Iata cateva solutii pentru ca starea de bine sa se intoarca in dormitorul tau si implicit sa poti evita criza macar din pat...

Reguli generale pentru dormitor


Pentru inceput e bine de stiut ca un dormitor ideal, care-si va atinge din plin scopul utilitar, este o incapere bine aerisita, curata, fara televizor, calculator sau alte aparate de acest gen. Dormitorul este camera dedicata, prin excelenta, somnului.
Acest spatiu nu trebuie sa aiba aspectul unui depozit in care, de-a lungul timpului, s-au adunat tot felul de cutii, masute, oglinzi, dulapuri si dulapioare.

De altfel, in dormitor ar trebui sa fie doar patul, noptiera si  sifonierul atat de necesar, dar care prin prezenta lui sa nu sufoce atmosfera. Ideal este ca patul sa se pozitioneze la perete, undeva la mijlocul distantei dintre usa si fereastra, astfel incat, fiind in pat, tu sa fii prima care vede cine intra pe usa si, in acelasi timp, lumina din fereastra sa nu focalizeze frontal privirea.

La fel de important este ca patul sa nu aiba o tablie prea inalta, iar veioza sa stea pe noptiera si nu fixata sub forma de aplica deasupra capului.
Evita scafele cu neon si spoturile, lumina lor fiind directionata foarte prost. Acestea sunt inutile si inestetice intr-un dormitor.

De asemenea, plantele ornamentale nu au ce cauta in acest spatiu. Cu toate ca sunt o solutie facila de ornamentare si revigorare, ele ofera oxigen doar pe perioada zilei, noaptea eliminand dioxid de carbon.

Un alt element care ar trebui sa dispara din "scena" sau care sa fie ascuns privirii este oglinda. Lumina reflectata prin aceasta este mult mai dura si va afecta, in timp, buna dispozitie de care te-ai putea bucura in fiecare dimineata cand te trezesti.


Lasa cat de mult spatiu poti la picioarele patului. In situatia in care incaperea este generoasa, este bine sa ai la picioare acea lada de lenjerie, asemeni unei lavite. Niciodata n-o pune la capul patului.

Schimba, dar fara bani


Pornind de la ideea ca nu este momentul propice pentru investitii majore, ne vom folosi de ce avem. Fie ca este o canapea extensibila sau un pat normal cu saltea, probabil ca cel putin un arc a luat-o razna. Cu putina indemanare, vei descoperi ca se poate repara, iar rupturile se pot coase. In situatia in care salteaua este atat de veche incat s-au format gropite ce au luat forma corpului si iti afecteaza somnul, cel mai usor e sa intorci salteaua.


In cazul in care ai facut-o deja, iar salteaua nu mai este buna de nimic, poate ca ar trebui sa renunti la ea. Ai doua solutii: iei alta noua ori, daca te numeri printre cei care se odihnesc bine pe un pat tare, poti realiza o salteluta din suprapunerea catorva paturi mestesugit imbinate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod