Mobilierul pentru garderoba

In general, femeile au foarte multe haine iar cand vine vorba de spatiul destinat acestora, tot timpul ne plangem ca este prea mic. Iata cateva caracteristici de care trebuie...

In general, femeile au foarte multe haine iar cand vine vorba de spatiul destinat acestora, tot timpul ne plangem ca este prea mic. Iata cateva caracteristici de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne hotaram sa amenajam un loc doar pentru garderoba noastra.

Dulap, sifonier, dressing. Toate inseamna de fapt acelasi lucru, difera doar modul de utilizare, vremurile, locatiile.

Sa incepem cu dulapul. Conform definitiei din dictionar, este o mobila din lemn pentru vase, haine. Dulapul este o mobila simpla, cu rafturi, pe care o gasim in armata, in caminele studentesti si reprezinta strictul necesar pentru pastrarea hainelor.

"Sifonier" inseamna deja altceva. Este un dulap incapator, pentru haine, lenjerie, cu rafturi, sertare, bari pentru umerase. El poate fi cumparat din magazine odata cu mobile de dormitor sau poate fi comandat in functie de locatie, poate fi personalizat.

Ce trebuie sa avem in vedere atunci cand dorim sa achizitionam sau sa comandam un sifonier?

Incepem cu dimensiunea.

Trebuie sa incapa in camera, sa vedem ce sisteme de inchidere are, adica cum sunt usile. Ele pot fi usi normale, cu balamale, care se deschid inspre camera sau pot fi usi glisante, care culiseaza, si atunci facem economie de spatiu. Usile pot avea oglinda pe exterior si in acest fel se creeaza iluzia de spatiu.

Cum organizam interiorul sifonierului? Mai intai este bine sa ne cunoastem stilul de a ne imbraca. Sa ne gandim daca avem paltoane, pardesie, rochii lungi. Deci, ne trebuie o zona care sa aiba inaltime, pentru hainele, costumele lungi.

Apoi, o zona pentru camasi, atentie la lungimea( cat de multe vreti sa incapa), inaltimea (cat de lungi sunt), pe care o acordati acestei zone. Putem sa avem si zona de camasi suprapusa, pe 2 randuri - pe inaltime. In magazine sunt sisteme speciale de sustinere, care se coboara la nivel si in acest fel poti sa iti alegi bluza preferata fara a te cocota pe scarite, scaune...

Rafturile sunt esentiale.
Dimensiunea raftului in adancime o alegeti in asa fel incat sa va intre 2 randuri de bluze, pulovere, tricouri. In latime sa aveti in vedere dimensiunea tricoului impachetat. Nu lasati spatiu in lateral pentru ca se pierde.

Sertarele sunt locul unde va organizati lenjeria intima, ciorapii, maiourile. Puteti avea sertar pentru curele, genti, maruntisuri, sertare pentru orisice. De obicei cat mai multe sertare pastreaza ordinea in dulap.

Rafturi pentru lenjeria de pat. Aceasta zona este mai larga si este de obicei in partea de sus a dulapului. Zona pentru fete de masa, prosoape.

Alte aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere

Spatiul pentru pantofi. Este recomandabil ca pantofii sa se pastreze in cutii, daca avem spatiu. Daca nu avem, atunci sunt sisteme din plastic, care se agata, pentru pastrarea pantofilor. Sau dulapuri speciale. Nu vom pune incaltamintea in sifonier cu hainele!

Pastrarea lucrurilor de iarna, voluminoase.
Aici chiar e bine sa aveti un spatiu in care sa puteti pastra in siguranta hainele de blana, paltoanele, in care sa puneti levantica pentru a fi protejate de molii. Tot in acest spatiu ar trebui sa ajunga pilotele, plapumile, care vara ne sunt de prisos.

Ca recomandare va pot spune ca lucrurile trebuie sa fie bine separate, pe categorii, pe persoane, sa nu se amestece unele cu altele. Fiecare cu ale lui.

Si uite asa ajungem la dressing

Dressingul este de fapt o camera de haine, care ne degajeaza dormitorul si in care avem totul la dispozitie. E cam ca la magazin: rafturi, bare, sertare, oglinda, lumina, spatiu.

Putem sa ne rasfatam sa avem "raion" de cutii pentru pantofi, palarii, haine puse in huse pentru a fi protejate, zona pentru genti, valize pentru voiaj, zona pentru echipamentul sportiv. Un rasfat de spatiu.

Si in apartamentele de bloc putem sa ne cream un astfel de spatiu. Daca renuntam la "camara" putem sa reorganizam acest spatiu dupa cum ne convine.
Dormitorul poate fi optimizat prin prezenta unei comode cu foarte multe sertare in care avem de toate. In acest fel degajam spatiul din dulap si facem loc.

O alta solutie ar fi renuntarea la balcon. De obicei in balcon intindem rufe sau punem muraturile. Daca inchidem balconul si extindem camera deja castigam spatiu.

Acum ca au aparut si la noi magazine care au show-room cu sugestii de amenajare, puteti sa va inspirati facandu-le o vizita. Este bine ca ei nu doar vand diverse lucruri, ci si ofera idei de amenajare a spatiului, de valorificare la maxim a oricarui coltisor.

Citind cu atentie recomandarile, afli cu surprindere ca sunt tot felul de obiecte care sunt necesare intr-o casa si care iti fac viata mai usoara. Depinde doar de noi si evident de ideile si bugetul pe care il avem.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod