Cum se prepară cidrul de fructe

Cum se prepară cidrul de fructe

Este foarte ușor să faci acasă o băutură răcoritoare, aromată și complet naturală. Ai nevoie de doar două ingrediente pentru a obține o băutură delicioasă, ușor acidulată.
Cidrul poate fi preparat din orice suc de fructe, însă cel mai cunoscut și mai popular este cidrul de mere. Este o modalitate de a folosi merele recoltate toamna din propria ta grădină și în același timp este o variantă ieftină atunci când vrei să faci mai mult cidru cu mere cumpărate. 

Cidrul este obținut prin fermentarea sucului de fructe în care se adaugă drojdie. Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să folosești drojdie specială pentru șampanie sau cidru, pe care o poți cumpăra de pe site-urile dedicate pasionaților de băuturi fermentate preparate acasă. Un plic de drojdie specială pentru cidru sau șampanie costă aproximativ 10 lei și este suficient pentru 20 de litri de cidru.

Iată cum se prepară cidrul de fructe:


Cum se prepară cidrul de fructe - Ingrediente


5 litri de suc de fructe;
1/4 linguriță cu drojdie uscată pentru șampanie sau cidru.

Cum se prepară cidrul de fructe - Mod de preparare


Prima dată când faci cidru din fructe este de preferat să alegi merele.
Sucul de mere este ușor de obținut și are un preț accesibil. Poți face cidru folosind suc de mere cumpărat, dar trebuie să te asiguri că este suc natural, care nu conține conservanți. Conservanții împiedică dezvoltarea bacteriilor din drojdie care ajută la fermentarea sucului și la obținerea cidrului.

Vei obține cele mai bune rezultate dacă folosești suc proaspăt de mere, din mere stoarse de tine. În acest caz ai nevoie de un storcător de fructe sau de o presă pentru fructe. 

Citește și: Cele mai bune idei pentru organizarea locuinței la început de an


Strecoară sucul de mere prin tifon steril pentru a elimina resturile de pulpă. 

Umple o cană pe jumătate cu suc de mere și adaugă drojdia (dacă sucul în care dizolvi drojdia este rece, încălzește-l puțin pe aragaz pentru a fi călduț). Amestecă bine pentru ca drojdia să se dizolve complet.
Toarnă drojdia dizolvată peste tot sucul de mere și amestecă bine.

Folosind o pâlnie, toarnă cidrul în sticle cu capac ermetic (închidere cu pârghie).
Vei avea nevoie de patru sticle de 1 litru și o sticlă din PET de 1 litru. Sticla din plastic te va ajuta să-ți dai seama când cidrul a devenit acidulat.

Păstrează sticlele cu cidru într-un loc întunecat, la temperatura camerei. Cidrul este acidulat când sticla din plastic devine foarte tare la atingere. Va dura aproximativ 24 de ore la o temperatură medie de 22 de grade. Cidrul va deveni acidulat mai repede la o temperatură mai mare și mai lent la o temperatură mai mică.

Pune cidrul la frigider după ce este complet fermentat și acidulat. Ar trebui să-l lași la răcit timp de cel puțin șase ore înainte de a-l servi. Deschide sticlele cu atenție, deasupra chiuvetei, în cazul în care cidrul va sări.
 
Cidrul din fructe conține alcool și nu ar trebui să fie consumat de copii și femeile însărcinate.
Cu cât este lăsat mai mult la fermentat, cu atât conținutul de alcool este mai mare (aproximativ 5 grade). Dacă vrei să obții un cidru cu un conținut de alcool ridicat, lasă-l la fermentat într-un vas de sticlă rezistent, așa cum este o damigeană. După fermentare, îl poți transfera în sticle închise ermetic, păstrate la rece.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod