Cum alegi mobilierul de grădină?

Felul în care arată grădina ta depinde de stilul personal, activitățile pentru care este utilizată și gradul de confort. Specialiștii îți dezvăluie cum să alegi mobilierul de grădină îmbinând frumusețea și funcționalitatea.
Oare de unde ar trebui să începi când selectezi mobilierul destinat grădinii? În primul rând trebuie să analizezi în ce mod folosești acest spațiu: îți place să organizezi petreceri, caz în care vei avea nevoie de mai multe scaune sau canapele sau preferi să te relaxezi în liniște? Adori soarele, situație în care vei avea neapărat nevoie de un hamac sau un șezlong ori adori să faci grătare, fiind esențial să alegi mobilă solidă și durabilă pentru a lua masa în aer liber? 
Dacă nu ești sigur cum să alegi mobilierul de grădină specialiștii au alcătuit un ghid util care te va ajuta să te orientezi mai ușor și să obții aspectul pe care ți-l dorești. Casa ta poate fi un spațiu de relaxare și intimitate desăvârșită sau un loc în care îți exprimi pasiunea pentru arta culinară sau îți lași liberă energia în cadrul petrecerilor. Indiferent de stilul tău vei găsi opțiunile potrivite pentru a te bucura de fiecare colțișor al grădinii.

 
Iată cum alegi corect mobilierul de grădină:

 
1. Investește în mobilier clasic și rezistent din lemn

Mobilierul de grădină din lemn este o alegere avantajoasă pentru majoritatea spațiilor. Poate fi rustic sau modern, închis la culoare sau foarte deschis.
Este important să alegi un tip de lemn care poate fi lăsat afară în orice sezon. Lemnul de tec este o alegere foarte utilă pentru că are un conținut ridicat de ulei, rezistă la apă și se deteriorează extrem de rar. Alte opțiuni populare sunt lemnul de stejar, de eucalipt sau de salcâm.
Dezavantajul mobilierului din lemn este faptul că are o greutate mare și nu este ușor de mutat. Desigur, acest aspect îți garantează și că nu vei avea probleme dacă bate vântul.

 
2. Creează o atmosferă relaxată, în stil country, cu mobilier din ratan sau bambus

Mobilierul din ratan este ideal pentru a da un aspect asemănător unei cabane, chiar dacă te afli în mijlocul unui oraș aglomerat. Este foarte ușor, așa că îi poți schimba constant poziția în grădină, mai ales dacă vrei să stai mereu la soare. Ratanul este un material durabil obținut dintr-o specie de viță de vie. Semnele distincte ale calității ratanului sunt culoarea și textura armonizate.
Nu alege ratanul artificial.
Mobilierul din bambus este realizat asemenea unei plase, are o greutate redusă și rezistă la ploaie.

 
3. Explorează versatilitatea oferită de mobilierul din metal

Mobilierul de grădină din metal poate avea un stil tradițional, modern sau romantic. Metalul se armonizează foarte ușor cu diferite tipuri de grădini și poate fi acoperit cu un strat de culoare. Aluminiul este durabil, dar poate rugini dacă este lăsat afară când plouă sau ninge. Este foarte ușor, fiind alegerea perfectă dacă ai adesea idei noi de amenajare a grădinii sau vrei să te muți la umbră când razele soarelui strălucesc prea tare. Nu uita că va fi deplasat de vânt sau se poate răsturna. În plus, aluminiul absoarbe căldura, fiind recomandat să folosești perne sau alte materiale moi pentru a căptuși scaunele.
Mobilierul din oțel poate fi tratat împotriva ruginei, dar este mai greu decât aluminiul, fiind ideal pentru mese sau bănci care nu se mută prea des. 
Mobilierul din fier are un look tradițional și un design complex, fiind adecvat pentru casele cu un aspect istoric.
Acest tip de mobilier este greu, fiind indicat pentru mese sau bănci pe care nu le muți prea des și nu trebui să le plasezi pe o pajiște pentru că se afundă în pământ. Fierul poate rugini, dar poți opta pentru un strat special de pudră care oprește deteriorarea.

 
4. Mobilierul din plastic te scutește de griji și întreținere și este foarte modern

Da, mobilierul de grădină din plastic poate arăta foarte bine! Este durabil și rezistent la apă, foarte ușor de mutat și curățat. Reprezintă alegerea potrivită dacă ai copii. Nu orice mobilier din plastic va fi la fel de util, ci contează să alegi variantele din polietilenă cu o densitate redusă.

 
5. Alege o masă de grădină potrivită pentru nevoile tale

Dacă îți petreci majoritatea timpului ocupându-te de flori și legume și nu stai jos decât pentru a bea un ceai din când în când nu vei avea nevoie decât de o masă mică. Dacă preferi să iei masa afară cu toată familia vei avea nevoie de o masă mai mare, cu o greutatea adecvată pentru a nu avea probleme din cauza vântului. 
Dacă scrii sau lucrezi cu laptopul afară va trebui să alegi o masă cu o suprafață care se curăță ușor.
De asemenea, trebuie să iei în calcul suprafața totală a grădinii sau a curții. Trebuie să ai o distanță liberă de 1m în jurul mesei pentru a putea pune scaune. Dacă spațiul este restrâns optează pentru o masă rotundă, care îți va permite să incluzi mai multe scaune, reducând în același timp spațiul necesar.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod