Alege culorile ideale pentru casa ta

Daca esti total bulversata de alegerea unei scheme de culori pentru redecorarea uneia dintre camerele tale, solutia poate fi mai aproape decat te-ai fi gandit.
Daca esti total bulversata de alegerea unei scheme de culori pentru redecorarea uneia dintre camerele tale, solutia poate fi mai aproape decat te-ai fi gandit.

O strategie foarte simpla este alegerea unui obiect ale carui combinatii de culori iti plac foarte mult. Poate fi o perna decorativa, o perdea, o bluza, un tablou etc.

Pasul I

Prin urmare, primul pas este alegerea unui model pe care sa il urmezi si pe baza caruia sa iti decorezi camera.

Pasul II

Pasul urmator este stabilirea culorilor de baza pe care vrei sa le folosesti. Aici vei avea nevoie de trei culori de pe modelul tau.

Ca sa iti fie mai usor cand alegi decoratiunile sau vopseaua pentru pereti, poti fotografia obiectul, astfel incat sa ai la indemana culorile, pentru eventualele comparatii.

Pasul III

Ultimul pas consta in utilizarea corecta a culorilor, pentru ca modul in care le folosesti poate schimba in totalitate aspectul unei incaperi. Astfel vei avea:

  • culoarea deschisa - aceasta este culoarea de fundal, ce se gaseste in cantiati mari, fiind de obicei culoarea peretilor.
  • culoarea medie - este culoarea obiectelor mari, precum mobilierul, ferestrele.
    O poti folosi pentru perdele sau draperii, covoare, asternuturi, canapele etc.
  • culoarea inchisa sau puternica - este culoarea accesoriilor. Pentru ca privirea este atrasa de culorile tari sau inchise, vei putea dirija privirea catre zonele care doresti folosind decoratiuni in aceasta culoare.

    
Nu uita ca, din punct de vedere psihologic, culorile ne pot influenta foarte mult starea. Trebuie sa ai in vedere impactul pe care il are o culoare asupra starii tale emotionale, atunci cand incepi sa iti redecorezi casa.

Iata cateva dintre efectele culorilor asupra starii psihice:


Rosul
 - ofera energie, creste tensiunea sanguina si ritmul cardiac.

Ofera senzatia de intimitate si pasiune. De asemenea, rosul creste apetitul, fiind o culoare folosita destul de frecvent in restaurante. Este o alegere buna pentru living sau chiar pentru bucatarii.

Portocaliul
 - la fel ca si rosul, ofera caldura unei incaperi, dar este o culoare mult mai prietenoasa si primitoare.
De aceea, nuantele de portocaliu sunt ideale pentru living, bucatarii, holuri sau birouri.

Galbenul

- este de asemenea o culoare primitoare, calda, dar care are capacitatea de a atrage atentia mult mai usor decat rosul sau portocaliul.
Din aceasta cauza poate fi folosit cu succes pe holurile intunecoase.

Albastrul
- face parte din categoria culorilor reci, ofera o senzatie de calm si liniste, deci este ideal pentru dormitoare.
Dar pentru ca are capacitatea de a reduce apetitul, nu este cea mai buna optiune pentru bucatarii sau sali de mese.

Verdele

- este o alta culoare relaxanta, dar mult mai versatila decat albastrul.

Nuantele deschise de verde sunt ideale pentru dormitoare si camere de zi. Tonurile de mijloc sunt perfecte pentru bucatarii.

Violetul
- este o culoare ceva mai complicata, cel putin cand vine vorba de psihicul uman. Studiile au aratat ca majoritatea adultilor nu indragesc prea tare nuantele de violet, cu exceptia celor deschise, ce merg apoape de roz.
Copiii, pe de alta parte, raspund favorabil la violet, deci poate fi folosit cu succes in camerele copiilor sau in locurile de joaca.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod