Twitter: liber la ciripit

Twitter.com este un serviciu gratuit de "micro-blogging" sau o retea de socializare. A devenit, in ultimele luni, foarte popular si in Romania, in special in randul bloggerilor...
Twitter.com este un serviciu gratuit de "micro-blogging" sau o retea de socializare. A devenit, in ultimele luni, foarte popular si in Romania, in special in randul bloggerilor, care au gasit in el o modalitate comoda de a pastra legatura cu alti bloggeri, de a afla ce mai fac persoanele "urmarite" si asa mai departe.

Twitter este foarte simplu de folosit. Iti creezi un cont, eventual iti alegi un avatar (o mica fotografie cu tine sau cu orice altceva) apoi poti incepe sa scrii. Ce anume vei scrie depinde doar de tine; unii utilizatori isi promoveaza articolele scrise pe blog, altii, pur si simplu, scriu ce fac in momentul respectiv.


Spre deosebire de un blog, unde trebuie folosit un anumit stil de a scrie (desi nici pe blog nu te obliga nimeni sa scrii altfel decat vrei tu), pe Twitter iti poti trece ideile scurte, care pe blog nu-si au locul. Daca blogging-ul sau micro-blogging-ul, cum se numeste "ciripeala", nu te pasioneaza, Twitter poate fi doar o unealta prin care sa tii legatura cu prietenii. Cand ai foarte multi, este mai simplu sa le dai adresa ta de pe twitter.com decat sa le spui fiecaruia in parte ce-ai mai facut.

Comunicarea cu ceilalti utilizatori in cadrul retelei de socializare Twitter se poate face adaugand simbolul "@" in fata numelui de utilizator.
De exemplu: "@nume_utilizator ne vedem la 7 pe terasa?". Pentru a comunica pe Twitter, trebuie, la fel ca si in cazul SMS-urilor trimise prin telefon, sa te incadrezi in limita a 160 de caractere.

Varianta romaneasca a Twitter.com este Cirip.ro, care permite afisarea unor filme de pe Youtube, melodii si altele. Totusi, Twitter pare sa fie preferat si de utilizatorii romani.

Serviciul Twitter a fost adus in atentia intregii lumi in momentul in care unul dintre utilizatori, un student american, aflat in Egipt, a fost arestat si a reusit sa trimita, de pe telefonul mobil, un mesaj pe contul sau de Twitter, mesaj ce continea doar cuvantul "arrested" (arestat).
Prietenii sai, care erau abonati la acest cont si ii urmareau mesajele, au reusit, in cele din urma, sa-l elibereze.

Sustinatorii si contestatarii Twitter sunt foarte convinsi de parerile lor. Cei care-l folosesc frecvent sustin ca este un serviciu extrem de util, iar cei care nu il utilizeaza deloc sunt convinsi ca este inutil si nu reprezinta altceva decat o alta modalitate de a pierde timpul. Parerile sunt, deci, impartite, dar fiecare este liber sa incerce serviciul Twitter.com (sau Cirip.ro, daca preferi limba romana) si sa-si formeze o opinie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod