Când fetele și băieții pică BAC-ul

Da, în astfel de momente, cum ar fi examenul de BAC, nu mai e nicio diferenţă între femei şi bărbaţi. Vreau să mai spun şi faptul că viaţa nu începe şi nu se sfârşeşte cu un singur

Da, în astfel de momente, cum ar fi examenul de BAC, nu mai e nicio diferenţă între femei şi bărbaţi. Vreau să mai spun şi faptul că viaţa nu începe şi nu se sfârşeşte cu un singur examen. E mai lungă şi mai complicată. Şi nu poţi să trişezi chiar dacă ai senzaţia că ai făcut-o.

Cei supăraţi că au picat examenul nu ar trebui să dea vina pe camere de supraveghere, pe profesori sau pe părinţi. Sunt primii vinovaţi. Au fost anunţaţi că nu se mai copiază şi n-au făcut nimic.

Mai bine să-ţi începi viaţa cu un eşec, decât cu o hoţie.

Un eşec poate fi uşor transformat în succes. După un eşec eşti motivat. Un eşec te întăreşte. Pe când o hoţie se transformă într-o povară. Toată existenţa ta ştii că notele acelea nu te reprezintă. Ştii că nu le meritai.

Şi mai e ceva. În ultimii ani BAC-ul se transformase într-un circ. Copiii strângeau bani şi îi dădeau profesorilor din comisie. Aceştia îi lăsau să copieze şi toată lumea era fericită.

Numai că rezultatul era prost.

România e azi o ţară cu tineri care nu învaţă nimic, care caută numai scurtături în viaţă şi în carieră, care nu fac efort. Şi culmea, succesul nu este decât efort, ambiţie şi perseverenţă.

BAC-ul e important atâta vreme cât nota pe care o obţii te reprezintă. Are valoare atâta vreme cât nu se trişează. Abia din acest an, e cu adevărat un test de maturitate pe care doar 44% dintre absolvenţi l-au trecut.

Dacă mă uit în jurul meu mi se pare o cifră corectă.

Şi nu uitaţi, nu e o tragedie să-ţi începi viaţa cu un eşec, de multe ori e prima cărămidă a succesului de mai târziu - unul bazat pe trudă şi nu pe minciună.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod