După Mădălina Manole, o altă artistă se sinucide

Roxana Briban, în vărstă de 39 de ani a fost găsită decedată sâmbătă, în baia apatamentului său.
La 6 luni după ce România a fost zguduită de vestea sinuciderii Mădălinei Manole, sâmbătă o alta a făcut înconjurul ţării. Roxana Briban, soprana Operei Naţionale în vărstă de 39 de ani, a fost găsită decedată sâmbătă, în baia apatamentului său. Cel care a făcut descoperirea este chiar soţul artistei care, în momentul în care s-a întors acasă de la cumpărături, a găsit uşa de la apartament încuiată pe dinăuntru. Îngrijorat, bărbatul a întrat pe geam în casă, iar ceea ce a văzut în cadă l-a marcat pentru totdeauna. Soţia sa era căzută, cu venele tăiate şi cu trei pungi legate cu scotch în jurul gătului.

"Ieri după-masă (n.r.
sâmbătă) eu am fost la cumpărături şi când m-am întors am găsit uşa încheiată, cu cheile în uşă, pe dinăuntru. Am intrat pe geam şi am găsit-o în cadă, cu venele tăiate, cu trei pungi legate cu scotch în jurul gâtului. Nu avea puls, nu respira, a venit echipa SMURD care a încercat să o resusciteze, dar nu a reuşit"
, a explicat Alexandru Briban, citat de Mediafax.

El a precizat că soprana a suferit o depresie după ce a fost dată afară de la Opera Naţională Bucureşti în 2009. "A suferit un şoc. Pe directorul de la Opera Naţională Bucureşti nu-l mai interesa, deşi avea una dintre cele mai bune voci şi o carieră internaţională.
A suferit foarte mult atunci"
, a completat bărbatul.

Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti, declară că în anul 2009 Roxana Briban şi-a dat demisia de la Operă, unde lucra din anuul 2000.

Pe de altă parte, Alexandru Briban a mai spus că soţia lui nu era la prima tentativă de sinucidere şi că urma un tratament. "A fost la doctori, se mai liniştise. A mai avut tentative de sinucidere, dar nu de acest gen. Am putut să o salvez de fiecare dată", a mai spus Alexandru Briban.

El a precizat că şi contractele de colaborator pe care soprana le avea la Opera din Viena s-au încheiat o dată cu plecarea de la conducerea instituţiei a lui Ioan Holender.

"A fost una dintre cele mai bune soprane, cu o voce deosebită.
Este cumplit ce s-a întâmplat"
, a spus Alexandru Briban, citat de Mediafax.

Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, în anul 2000, laureată a mai multor concursuri de canto, a obţinut premiul "Ludovic Spiess", din partea Forumului Muzical Român, şi distincţia "Vocea de Aur", din partea Societăţii Române de Radiodifuziune.

Imediat după absolvire a debutat ca solistă a Operei Naţionale Bucureşti, cu rolul Contessa din opera "Le Nozze di Figaro" de W.A. Mozart. Începutul carierei internaţionale este marcat de debutul la Wiener Staatsoper, în anul 2003, cu rolul Micaela, din opera "Carmen" de Bizet. De atunci, soprana română a devenit invitat permanent al scenei vieneze, încheind contracte până în stagiunea 2009 - 2010.

A cântat pe scenele unor mari instituţii din lume, precum Volksoper Wien, Deutsche Oper Berlin, Theatre du Capitole de Toulouse, Teatro Municipal de Santiago de Chile şi Het Muziektheater Amsterdam.

Trupul neînsufleţit al sopranei Roxana Briban va fi depus luni la capela Bisericii Herăstrău, urmând ca marţi de la ora 10.30 să fie transportat la Cimitirul Herăstrău, unde artista va fi înmormântată.

Roxana Briban era căsătorită din 1997 cu Alexandru Briban.
Cuplul nu a avut copii.

22 Noiembrie 2010
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mădă pe 22 Nov 2010, 15:38
    wow

    cand a zis tatal meu ca a murit si in ce mod a decis sa isi puna capat viatii am inceput sa rad.. credeam ca glumeste. acum din pacate vad ca e adevarat, chiar era sfasiata de durere. imi pare rau, e vina poporului asta de oameni inculti ce promoveaza prostia, asa o voce sa fie exclusa din opera, ce tzara e asta ?.. peste granita ar fi fost idolatrizata. sincere condoleante.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod