Revoltător. Hoţii i-au spart casa bodyguard-ului rănit în tragedia din Colectiv

Andreea Chiriac încerca să strângă bani pentru ca tatăl şi sora ei să nu ajungă în stradă. Oamenii încearcă acum să-i împlinească visul


Poveştile impresionante ale celor care s-au aflat în inferul din Colectiv continuă să răzbată în spaţiul public, generând un val de compasiune şi de solidaritate. Cazul Andreei Chiriac, ultima victimă a tragediei, demonstrează că românii sunt în stare să se unească şi să sară în ajutor necondiţionat atunci când un om obişnuit are nevoie.

După trei zile de agonie în secţia de Terapie Intensivă a spitalului Sf. Pantelimon, tânăra în vârstă de 27 de ani a încetat din viaţă marţi. În urma a rămas o familie şocată şi îndurerată, nevoită să lupte cu povara unui credit bancar.

Ea era singură speranţa a familiei sale de a nu-şi pierde casa.

La numai 27 de ani, Andreea Chiriac, "Beavy" cum îi spuneau cei care o ştiau, se lupta pe cont propriu să strângă bani pentru a plăti o datorie de 133.000 de dolari (538.555,75 lei), pentru ca sora ei mai mică, Roxana-Mihaela Chiriac, să nu ajungă în stradă, împreună cu tatăl lor.

"În plin <<boom>> financiar, în 2008, familia ei a contractat un credit ipotecar în franci elveţieni, pe care l-a garantat cu apartamentul. După criza financiară, când leul românesc s-a depreciat rapid în faţa francului elveţian, rata lunară aproape că s-a dublat, iar veniturile tatălui ei, care lucra că agent imobiliar, au scăzut şi ele considerabil, în urma scăderii vânzărilor imobiliare.
După mai multe păsuiri, neavând cum să mai acopere costurile, banca a început procedurile pentru executarea silită"
, se arată în pagina creat[ pentru strângerea de fonduri.

Andreea abia intra la liceu când mama lor a murit de cancer, iar de atunci a încercat tot timpul să-şi protejeze sora mai mică şi să lupte pentru viitorul familiei sale. A lucrat din timpul facultăţii, a învăţat, dar a ţinut şi o gospodărie, încercând să-şi crească sora şi să-şi ajute tatăl, arată organizatorii strângerii de fonduri de pe Generosity.com, secţiunea dedicată actelor caritabile a platformei de crowdfunding Indiegogo.

După moartea tinerei, prietenii ei vor să-i împlinească visul şi au creat o platformă pentru donaţii, încercând să evite executarea silită.
Comunitatea online a reacţionat rapid, iar în numai opt ore s-au strâns peste 22.000 de dolari, anunţul fiind distribuit de mii de ori pe reţelele de socializare.

Organizatorii anunţă că banii strânşi vor fi dăruiţi Roxanei, sora mai mică a Andreei, pentru ca familia lui Beavy să nu ajungă în stradă.

Licitaţia organizată de bancă va avea loc pe data de 16 noiembrie. Campania de strângere de donaţii a fost iniţiata pe generosity.com.

În urma mediatizării acestui caz extrem, banca a reacţionat şi a luat decizia corectă. Corina Vasile, director de comunicare și relații publice al Raiffeisen Bank, a confirmat pentru EurActiv.ro că banca a suspendat executarea silită a familiei Andreei Chiriac. Astfel, casa nu va mai fi scoasă la licitație.

Corina Vasile a mai precizat pentru site-ul citat că Raiffeisen Bank este deschisă la aplicarea unor măsuri similare și în cazul altor victime ale tragediei din Club Colectiv, dacă acestea ar fi în situații asemănătoare.

Totodată, compania Oracle, pentru care lucra Andreea, a anunţat că se va implica în susţinerea familiei ei.
Până acum, trei angajați ai firmei au murit în iadul de la Colectiv. Alți 7 sunt internați în spitale în stare gravă. "În această perioadă dificilă, Oracle va oferi tot suportul celor afectați de această cumplită tragedie", a declarat Sorin Mindruțescu, Oracle Country Leader Romania.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod