Primul "penis bionic" din lume, subiect de controverse

Experţii americani susţin că "penisul bionic" primit de Mohammed Abad nu este un dispozitiv medical revoluţionar


Pacientul, care lucrează ca agent de pază, a declarat după cea mai recentă operaţie: "Îi voi spune viitoarei mele partenere despre problema mea. Unele doamne ar putea să îşi dorească să încerce".

Deşi presa britanică a folosit sintagma "penis bionic" pentru a descrie acel dispozitiv, Elizabeth Kavaler, medic urolog la Lenox Hill Hospital din New York, a declarat: "Nu este un «penis bionic». Este un implant penian. Noi, medicii, facem această operaţie tot timpul".

Potrivit unui studiu realizat în acest an în Statele Unite pe un eşantion de peste 1,7 milioane de bărbaţi care sufereau de disfuncţii erectile şi care au utilizat asigurarea de sănătate Medicare, între 2001 şi 2010, peste 53.000 dintre ei au beneficiat de un implant penian, precizează Huffington Post.

Implantul penian este folosit în cazul bărbaţilor cu disfuncţii erectile, inclusiv în cazul bărbaţilor care au suportat operaţii de extirpare a prostatei, în urma unui cancer de prostată, şi în cazul bărbaţilor care au suportat traume la nivelul pelvisului şi penisului, a precizat Elizabeth Kavaler.

Acest tip de implant poate să redea funcţia erectilă într-o anumită măsură. "Este, însă, un proces complet mecanic şi pacientul nu răspunde la stimularea sexuală", a adăugat acelaşi medic american.

Implantul penian nu îl ajută pe pacient să ajungă la orgasm şi nici să ejaculeze şi nu modifică abilitatea acestuia de a resimţi senzaţiile sexuale, dacă acestea au dispărut în urma traumelor suferite. Dispozitivul ajută doar la obţinerea unei erecţii, iar acest fapt permite penetrarea în timpul actului sexual, relatează Mediafax.

Mohammed Abad a spus că "obiectivul suprem" al său este acela de a avea copii, dar "acest lucru ar fi un miracol", precizează The Sun.

Dar, spune Elizabeth Kavaler, deoarece dispozitivul nu contribuie la obţinerea ejaculării, el nu îi poate ajuta pe aceşti bărbaţi (care nu sunt capabili să ejaculeze) să le lase însărcinate pe partenerele lor de viaţă. Şi, chiar dacă unii dintre pacienţi şi-au păstrat funcţia de ejaculare, mulţi dintre ei nu mai dispun de suficienţi spermatozoizi viabili pentru a obţine o sarcină naturală în urma unui act sexual.

Bărbaţii care produc încă spermatozoizi viabili pot totuşi să aibă copii prin intermediul fertilizării in vitro.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod