Alain Delon a împlinit 88 de ani! Starul francez, care locuiește în Elveția și plănuiește să recurgă la eutanasie, este idolatrizat în China

Alain Delon, unul dintre cei mai apreciați actori ai generației sale, sărbătorește astăzi împlinirea vârstei de 88 de ani. Popularului actor și regizor, care a jucat în filme emblematice, precum Borsalino, The Swimming Pool, The Leopard etc., i-a plăcut întotdeauna să păstreze un pic de mister în ceea ce-l privește, lucru valabil chiar și acum, la venerabila vârstă de 87 de ani.
Născut pe 8 noiembrie 1935, Alain Fabien Maurice Marcel Delon, în Sceaux, are o carieră impresionantă, ce se întinde pe multe epoci  din istoria Franței.  În plus, Delon nu este doar un mare actor, el este o inspirație, o icoană și un om de afaceri de succes. În acest moment al carierei sale, se pare că sunt puține lucruri pe care Alain nu le-a făcut.
Mai mult, este posibil ca următoarele 12 luni să fie și mai bune pentru Alain Delon, deoarece spune că ar mai vrea să mai joace într-un film. La urma urmei, are doar 87 de ani.

 
Actor, regizor și sex-simbol

 
 
Delon este unul dintre cei mai importanți actori, dar și un sex-simbol al Europei anilor 1960, 1970 și 1980. În 1985, a câștigat Premiul César pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea sa din Notre histoire (1984). În 1991, a primit Legiunea de Onoare a Franței. La a 45-a ediție a Festivalui Internațional de Film de la Berlin, a câștigat Ursul de Aur de onoare. De asemenea, la Festivalul de Film de la Cannes, din 2019, a primit Palme d'Or de onoare.
 
 

Zorro l-a făcut faimos în China

 
 
În 1978, la doi ani după încheierea Revoluției Culturale, o coproducție franco-italiană a lui Zorro a fost lansată în China.
Filmele realizate exclusiv pentru divertisment erau o raritate la acea vreme în China, iar filmele străine cu atât mai mult.
 
Milioane de oameni s-au înghesuit, atunci, la cinematografele din China pentru a vedea filmul și mulți au rămas năuciți de atracția actorului principal, Alain Delon. Producția avut un impact profund, iar în 2014, China Daily l-a clasat pe Alain Delon pe primul loc într-o listă de vedete de film străine pe care „China le iubește”.

 
Chinezii, fascinați de faptul că Delon vrea să apeleze la sinuciderea asistată

 
 
Astăzi, Delon are 87 de ani și locuiește cu câinii săi iubiți într-un complex rezidențial de lângă orașul elvețian Geneva.
În primăvara acestui an, mulți fani chinezi au fost surprinși să afle că actorul francez intenționează să-și pună capăt vieții prin sinucidere asistată.
Vestea vine pe fondul discuțiilor reînnoite cu privire la o lege de legalizare a eutanasiei pentru pacienții cu boli terminale, ce au avut loc, la Beijing, la reuniunea parlamentară din luna mai a acestui an.
 
De data aceasta, propunerea – care a mai apărut de două ori – a fost făcută de  Liu Guifeng, un medic din  mediul rural, delegat la Congresul Național al Poporului.„Am văzut cu ochii mei starea dureroasă a unor pacienți care suferă de boli incurabile...
oamenii ar trebui să aibă dreptul să-și pună capăt suferinței”, a spus ea pentru China Youth Daily.
 
Pe măsură ce populația Chinei îmbătrânește, problema modului de a oferi demnitate la sfârșitul vieții va deveni tot mai presantă – poate de aceea mulți au fost fascinați să citească că Delon pare să aibă planuri de sinucidere asistată, chiar dacă nu se știe că ar avea vreo boală în stadiu terminal. 
 
De-a lungul anilor, Delon și-a exprimat de multe ori sprijinul pentru moartea asistată, deși titlurile recente provin dintr-un interviu cu fiul său, care a confirmat că tatăl său intenționează să moară în acest fel.
 
 

În 2019, a avut două accidente vasculare cerebrale

 
 
Delon – care a suferit două accidente vasculare cerebrale în 2019 – s-a plâns frecvent de faptul că îmbătrânirea îți știrbește demnitatea. În vara anului 2020, el a spus televiziunii franceze că și-ar dori să mai apară într-un film înainte de a muri, însă nu a avansat nicio dată pentru moartea sa planificată.
 
Când știrile despre interviul fiului său au ajuns pe site-ul Sina Weibo, mulți au postat imagini fascinante, cu Delon când era tânăr, în care este imposibil să nu remarci ochii săi albaștri pătrunzători sau neglijența studiată cu care își ține țigara atârnând de buza inferioară.
Printre chinezii cu vârste de peste 50 de ani a existat un val de nostalgie în multe dintre postări, în care este evident că amintirile despre felul în care aspectul uimitor al lui Delon a afectat o întreagă generație.
Mai surprinzător a fost faptul că și tinerii au început să se alăture discuțiilor de pe rețelele sociale despre Delon, mai ales că majoritatea nu auziseră niciodată de el înainte de acest moment.

 
Delon, un vizitator fidel al Chinei

 
 
Delon a vizitat China de mai multe ori de la lansarea lui Zorro, făcând prima sa călătorie în 1987, alături de designerul francez Pierre Cardin și, mai recent, în 2010, când a vizitat Pavilionul Francez de la Shanghai Expo, împreună cu președintele Nicolas Sarkozy. 
De asemenera, când președintele Xi Jinping a făcut o vizită de stat în Franța, în 2019, actorul a participat la o cină în onoarea liderului Chinei, oferită de președintele Emmanuel Macron și de soția sa.


Fanii chinezi au licitat sume importante pentru obiecte ale actorului

 
 
Așa de mare este popularitatea lui Delon în China, încât presa de stat a alocat spații largi cu prilejul celei de-a 80-a aniversări a actorului, în urmă cu șapte ani.
 
Mai mult, când o colecție de ceasuri ale actorului a fost vândută la licitație la Paris, în 2012, cumpărătorii chinezi au împins ofertele mult peste estimările inițiale, din dorința de a avea, cu orice preț, ceva ce i-a aparținut lui Alain Delon.
 
Aproximativ în aceeași perioadă, o vânzare a vinurilor lui Delon strânse de-a lungul mai multor ani, s-a produs cu mult peste dublul sumei estimate de licitator, datorită ofertelor făcute de un om de afaceri chinez pe nume Dong Guo.

8 Noiembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod