Adrian Enache, despre starea lui Gabriel Cotabiţă: "A intrat în moarte cerebrală"

Prietenii apropiați ai cântăreţului l-au vizitat luni, la spital, însă nu au primit veşti bune. Se pare că starea lui Cotabiță a regresat, întrucât funcțiile vitale îi sunt menținute cu ajutorul aparatelor, iar creierul acestuia nu mai funcționează.

Adrian Enache și Mihai Pocorschi, colegul lui Gabriel Cotabiță din formația VH 2, doi prieteni apropiați ai artistului, au discutat cu medicii. "Noi ne rugăm pentru Gabi, doar că, din păcate, nu mai avem de ce... Am vorbit cu Mihai Pocorschi, iar medicii au spus că lui Gabi nu-i mai funcționează creierul și că a intrat în moarte cerebrală. Din păcate, nu se mai poate face nimic acum", a declarat Adrian Enache pentru ziarulring.ro.

În schimb, Mihai Pocorschi refuză să creadă că prietenul său nu mai are nicio şansă: "Nu există activitate cerebrală, din câte știu eu.

De ce să spunem că e mort dacă nu e mort?! Toată lumea are speranță. Vom vedea ce se întâmplă", a declarat Pocorschi.

Gabriel Cotabiţă este în continuare în stare foarte gravă, în comă indusă medicamentos, şi există suspiciuni că s-ar fi produs leziuni cerebrale, investigaţiile fiind continuate de o echipă medicală pluridisciplinară de la Spitalul Floreasca, unde cântăreţul este internat la terapie intensivă. Gabriel Cotabiţă a făcut stop cardio-respirator cel mai probabil din cauza unei tulburări severe de ritm cardiac, pe fondul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente, fiind excluse infarctul, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral, a anunţat, luni, Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Potrivit unor surse din anturajul lui Gabriel Cotabiţă, citate de Mediafax, starea de sănătate a cântăreţului a fost reevaluată luni, de o comisie medicală pluridisciplinară, care a propus să fie făcută o investigaţie RMN cerebrală, în condiţiile în care există suspiciuni că ar putea exista leziuni cerebrale.

Anterior, au fost făcute mai multe investigaţii, pentru evaluarea stării de sănătate a lui Cotabiţă, printre care şi o coronarografie, al cărei rezultat a fost bun, nefiind leziuni pe arterele coronare.
Coronarografia permite vizualizarea directă a arterelor coronare, responsabile de angină sau infarct.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod