Scaderea semnificativa in inaltime dauneaza inimii

Barbatii care scad semnificativ in inaltime pe masura ce inainteaza in varsta prezinta un risc crescut de a se confrunta cu boli cardiovasculare si deces, potrivit expertilor britanici

Aceasta constatare s-a facut in urma unui experiment care s-a extins pe o perioada de 20 de ani si a fost efectuat pe un esantion de 4213 barbati (cu varste intre 60-79 de ani la finalul cercetarii). Rezultatele au aratat ca cei care au pierdut 3 sau mai multi centimetri in inaltime sunt mai expusi riscului de deces si boli coronariene (cu 64%), comparativ cu cei care s-au micsorat doar cu 1 cm.
Motivul acestei asocieri dintre scaderea in inaltime si riscul de aparitie a bolilor de inima ramane inca necunoscut, sustin cercetatorii. Majoritatea barbatilor si femeilor scad in inaltime pe masura inaintarii in varsta, din cauza schimbarilor care afecteaza oasele, muschii si articulatiile. O pierdere nesemnificativa este foarte normala, insa depasirea unei limite poate cauza aparitia osteoporozei, probleme respiratorii si digestive.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod