Cum sa previi aparitia cancerului de piele?

Principala sursă de apariţie a cancerulului de piele este expunerea la soare, mai exact la ultravioletele A şi B. În ultimii zeci de ani, gaura din stratul de ozon s-a mărit ceea ce permite ultravioletelor A şi B să pătrundă mult mai repede în atmosfera şi să aibă efecte dăunătoare asupra pielii.

În acest context, în ultimii ani mass-media a început să atragă atenţia din ce în ce mai des asupra creşterii alarmante a numărului de cazuri de cancer de piele. Prin urmare, cele mai vulnerabile sunt persoanele care s-au expus la soare pe durate îndelungate în timul vieții, persoanele care îşi petrec timpul liber la soare sau cei care folosesc adesea dispozitivele de bronzare artificială („solarul”) si persoanele cu multe alunite.

Iata care sunt metodele cele mai recomandate pentru prevenirea cancerului de piele:
Evită pe cât posibil expunerea directă la soare și stai la umbră în special între orele când soarele este foarte puternic (10h00 – 16h00), evită solarul și lămpile de bronzare artificială ,folosește o cremă de fotoprotecție cu spectru larg și factor de protecţie (FPS) înalt, de cel puțin 15 ,aplică cremă de fotoprotecție pe toate zonele corpului expuse la soare, cu 30 de minute înainte de a ieși afară.

Repetă aplicarea din 2 în 2 ore sau după ce ai transpirat mult sau după ce ai intrat în apă, poartă îmbrăcăminte care să te protejeze de soare, inclusiv o pălărie cu borurile largi, pantaloni lungi, bluză cu mânecă lungă şi ochelari de soare cu filtru UV, examinează-ți pielea, din creștet până la tălpi, o dată pe lună si nu il ultimul rand poti apela acum la noul sistem de diagnosticare a cancerului de piele  Fotofinder ATBM. Examinarea prin acest echipament se face de catre un doctor specialist si se efectueaza un istoric medical.

Modulul de scanare a corpului cu Fotofinder ATBM face mai mult decât să compare şi să evalueze imaginile înainte şi după.

Software-ul sistemului compară fotografiile pacientului, evidenţiind astfel analiza zonelor redundante. Odată ce imaginile urmărite sunt salvate, modulul ATBM compară automat toate fotografiile cu imaginile de baza şi încearcă să identifice leziunile noi şi modificate. Leziunile superficiale sunt rapid evidenţiate de utilizator pentru evaluarea sau intervenţia dermatoscopica. Imaginile sunt realizate cu precizie prin intermediul camerei FotoFinder ce oferă o amplificare a acestora mărind de la 20 x la 70x. Examinarea pielii cu Fotofinder ATBM se face de către un doctor specialist şi se efectueaza un istoric medical.

Pentru o mai buna informare si educare in ceea ce priveste diagnosticarea timpurie a cancerului de piele, te invitam sa urmaresti campania “Zilele Melanomului”, realizata de BeautyMed în parteneriat cu Elos Skin & Laser Center, Fotofinder (sistem profesional pentru depistarea cancerului de piele) şi emisiunea Neatza cu Răzvan şi Dani de la Antena 1.

Pe durata a 15 zile, în intervalul 1-15 iulie se vor oferi în cadrul emisiunii vouchere cu diagnostic gratuit pentru cancerul de piele.

Scopul principal al acestei campanii il constituie prevenirea si educarea asupra riscurilor pe care le implica melanomul (cancerul de piele).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod