4 pasi care iti adauga 14 ani de viata in plus

4 pasi simpli ne pot ajuta sa traim cu 14 ani mai mult, arata rezultatele unui studiu.
Persoanele care fac miscare fizica in mod regulat, nu fumeaza, beau cantitati moderate de alcool si mananca zilnic 4-5 portii de fructe si legume isi prelungesc cu cel putin 10 ani viata, comparativ cu cei care nu adopta niciunul dintre acesti pasi "sanatosi".

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge sustin ca impactul pe care il au cei 4 pasi adoptati impreuna este destul de semnificativ pentru sanatatea unei persoane.

Dupa o analiza atenta a dietei si a stilului de viata a peste 20.000 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 45 si 79 de ani, expertii au constatat ca pana si schimbarile minore efectuate pot sa aduca beneficii semnificative pentru sanatate.
"Rezultatele pot constitui un punct de plecare pentru viitoarele studii care pornesc de la ideea ca pana si cele mai minore schimbari pe care le facem in stilul de viata pot sa aiba un impact benefic asupra sanatatii", sustin expertii.

Cercetarile intreprinse pana in prezent atesta clar importanta pe care o au schimbarile in stilul de viata si ca aproape jumatate din numarul cazurilor de cancer pot fi prevenite cu ajutorul acestor mici modificari.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alina arghirescu pe 12 Ian 2008, 14:43
    Da este adevarat , dar se putea si mai bine !

    De mica tatal meu m-a invatat sa fiu tanara mereu! Adica, sa ma spal cu apa rece pana la talie, sa deschid primavara stomacului cu salata verde, mult patrunjel, rosii, fructe tot timpul anului ! Sa fac miscare si sa merg in natura pentru a ma incarca de energie! La 56 de ani sunt multumita de cum arat, dar se putea si mai bine daca intre timp nu fumam !

    0
    0

  • Silvia pe 8 Ian 2008, 18:24
    4 pasi care iti adauga 14 ani de viata in plus

    Sunt convinsa de rezultatul cercetarilor si faptul ca putem realiza 14 ani de viata sanatosi, este un miracol pe care il putem obtine cu putina vointa. Multumiri pentru aceasta pretioasa informatie.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod