Sfaturi pentru impodobirea bradului de Craciun

Dupa ce ai scotocit toata piata, ai gasit in sfarsit bradutul perfect. Si greul abia acum incepe. Scoate toate ornamentele de anul trecut, desfa firele si beteala care s-au incalcit si pe deasupra mai cumpara si altele noi, dar sa se asorteze cu cele pe care le ai deja.
Impodobirea bradului de Craciun este considerata de multi dintre noi cea mai frumoasa activitate pe care trebuie sa o prestezi in aceasta perioada. Dar bineinteles ca se poate transforma si in cea mai mare provocare... Parca anul acesta ti-ai dori sa arate putin diferit bradutul tau, insa nu stii exact ce anume ar trebui sa faci. Dilema poate fi rezolvata foarte usor cu putina imaginatie si cateva idei ajutatoare.


Natural sau artificial?

In primul rand trebuie sa te decizi asupra acestui aspect. Un brad natural iti poate incanta si simtul olfactiv, insa nu te vei bucura de el prea multa vreme. Unul artificial, din pacate te priveaza de mirosul atat de familiar si fermecator, insa va fi mai practic si il vei putea pastra pe timp nelimitat.



Alege-i un concept!

Pentru a se deosebi de alti brazi, ar fi indicat sa te gandesti la un concept. De exemplu, daca te gandesti la zapada ca tema principala a bradutului tau optiunile de ornamente trebuie sa se centreze in jurul acestei idei: ornamente sub forma de saniuta, ski, jocuri de iarna, zapada, fulgi de nea, etc.


Fa singur/a cateva ornamente

Le poti achizitiona gata facute din aproape orice magazin sau iti poti pune putin mintea la contributie sa inventezi tu cateva mai speciale. Gasesti materiale de confectionat si idei ajutatoare care iti pot usura munca. Ai fi uimit/a de cata imaginatie pot da dovada copiii in aceasta activitate.



Personalizeaza bradutul

Foloseste fotografii cu apropiatii tai, numele lor sau datele unor aniversari importante din familia ta.


Cauta ornamentele in cele mai neobisnuite locuri

In cazul in care iti doresti sa ai un bradut special, cauta ornamente pentru el in cele mai neobisnuite magazine (de exemplu, la o feronerie). Trebuie doar sa fii foarte inventiv si sa exploatezi la maximum lucrurile simple.


Foloseste orice sursa de lumina pentru bradul tau

Poti sa alegi din multitudinea de instalatii electrice si sa lasi loc pentru cateva suporturi de lumanari. In noaptea de Craciun, cand ne strangem in preajma bradului pune lumanari (aurii, albe sau rosii) in suporturi si aprinde-le.


Ornamente simple

Orice idee originala si cu gust ii poate oferi o personalitate aparte bradutului.
Foloseste si ornamentele traditionale, cum ar fi jucariile, bomboanele, globurile, ghirlandele, beteala. Sau frunze/flori presate si uscate pe care poti sa pui particule de sclipici.


Cum plasezi toate ornamentele?

1. Dupa ce te-ai decis asupra conceptului si ai strans toate ornamentele de care ai nevoie, iata cateva idei de a le aseza echilibrat pentru a evita supraincarcarea bradului.

2. In primul rand trebuie sa tii cont de dimensiunile bradului si sa folosesti ornamente mai mari sau mai mici, in functie de acest aspect;

3. Aseaza intai instalatia electica si abia apoi celelalte ornamente;

4.
In general, decoratiile mari arata bine daca sunt asezate la baza bradului, iar cele mici in partea de sus;

5. Pastreaza ornamentele speciale pentru a le aseza in varful ramurilor, insa nu neglija si interiorul bradului.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carmen Irimia pe 24 Dec 2006, 15:41
    varful de brad

    e adevarat ca se punea in bradutul de Craciun ultimul lucru - varful de brad - iar cand se strnge bradul bradul se ia ultima data varful?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod