Cafea si o gogoasa

Obiceiuri banale care îţi distrug rinichii. Vezi ce greşeli faci zilnic!

Bei foarte multă cafea şi ai prostul obicei să amâni mersul la toaletă? Aceste obiceiuri banale îţi distrug rinichii în timp. Descoperă şi alte greşeli care afectează sănătatea rinichilor tăi!
Rinichii au un rol esenţial în corp, de la eliminarea eficientă a toxinelor, producerea urinei, absorbţia mineralelor până la producerea urinei şi filtrarea sângelui. Majoritatea organelor din corpul nostru depind de buna funcţionare a rinichilor, de aceea trebuie să ai grijă de sănătatea lor. Potrivit specialiştilor, bolile de rinichi sunt silenţioase şi se dezvoltă în timp, fiind de preferat să faci tot ce-ţi stă în putinţă pentru a-i proteja de îmbolnăviri.

Unele obiceiuri zilnice pe care le considerăm adesea banale pot să-şi pună amprenta asupra sănătăţii rinichilor şi să le afecteze buna funcţionare în timp.
Iată ce greşeli faci zilnic şi care îţi distrug încet rinichii:


1. Nu bei suficientă apă


Cel mai important rol al rinichilor este acela de a filtra sângele şi de a ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Dacă nu consumi suficientă apă în fiecare zi, toxinele se acumulează şi rămân în organism, afectând activitatea tuturor organelor.


2.Mănânci sărat


Chiar dacă o cantitate mică de sare este esenţială pentru întregul organism, foarte multe persoane ajung să o depăşească şi să consume zilnic prea multă sare. Acest lucru este deosebit de dăunător pe termen lung, deoarece generează o creştere a tensiunii arteriale şi o presiune foarte mare asupra rinichilor.



3. Bei prea multă cafea


La fel ca sarea, cafeaua consumată în exces poate să îţi distrugă rinichii. Consumul exagerat de cafea generează o creştere a tensiunii arteriale şi acest lucru stresează foarte mult rinichii.


4. Consumi prea mult zahăr


Studiile arată că zahărul are un rol nociv pentru sănătatea rinichilor. Potrivit cercetărilor, se pare că persoanele care obişnuiesc să consume zilnic băuturi carbogazoase vor prezenta proteine în urină, care este un prim semnal că rinichii nu funcţionează cum trebuie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod