Problemele cu prostata pot fi vindecate prin informare corecta

Asociatia Romana de Urologie (ARU) si Consiliul National al Prostatei au atras atentia, in cadrul unei conferinte de presa, asupra numeroaselor probleme pe care le comporta afectiunile specifice aparatului urinar. Afla de la Prof.dr. Ioanel Sinescu (presedintele Asociatiei Romane de Urologie), dr. Nicolae Calomfirescu si conf.dr. Valentin Ambert (presedintele Consiliului National al Prostatei) care este importanta descoperirilor precoce a afectiunilor prostatei, care sunt implicatiile patologiei tractului urinar inferior si conduita de tratament, ce trebuie adaptata in functie de particularitatile fiecarui caz.

Numarul pacientilor cu probleme ale tractului urinar inferior (LUTS) este in continua crestere. LUTS pot fi cauzate de o combinatie de simptome de la nivelul prostatei si vezicii urinare si nu sunt atat de neinsemnate precum par.

Prof.dr Ioanel Sinescu a mentionat ca, la nivel mondial, un procent de 16 la suta dintre consultatii vizeaza probleme ale aparatului urinar - cu alte cuvinte, statistic vorbind, fiecare al saselea pacient care se adreseaza medicului se confrunta cu o astfel de problema. "Multe dintre aceste afectiuni au drept consecinta socul endotoxic. Cele mai multe cazuri sunt de ordin vezico prostatic - in cazul barbatilor, respectiv probleme legate de cistita", a spus prof.dr.
Sinescu.

Lipsa de informare - principalul motiv al neprezentarii la medic

Pentru multa vreme, problemele urinare au fost diagnosticate corect tarziu. Acest lucru provine si din teama ori retinerea pacientului de a-si consulta medicul. De asemenea, teama de diagnostic sau de o eventuala interventie chirurgicala au constituit motive importante pentru ca pacientii barbati sa nu se prezinte la consultatie.

Daca pacientii ar fi mai bine informati, ei ar afla ca o simpla consultatie la medicul specialist urolog nu implica neaparat operatie. Problema este insa ca exista inca multi bolnavi carora le este teama sa apeleze la medic si, in consecinta, nu sunt informati asupra unui tratament corect.

Pericolul administrarii unor medicamente sau ceaiuri fara sfatul medicului

Prof.dr. Ioanel Sinescu atrage atentia asupra inclinatiei a numerosi pacienti romani de a lua medicamente pe care le considera indicate fara a merge la medic, sperand ca astfel isi vor rezolva problema. In realitate, efectul ar putea fi contrariu.

"Multi pacienti recurg la Prostamol si Prostenal, produse carora li se face reclama la televizor, dar ulterior, nu numai ca simptomele acestora nu s-au ameliorat, ci s-au agravat, iar afectiunea a progresat", a afirmat prof.dr. Sinescu. Acesta a mentionat ca medicamentele respective pot fi incluse in tratamentul LUTS, dar numai cu avizul medicului.


In aceeasi nota, dr. Nicolae Calomfirescu a subliniat greseala pe care o fac pacientii care considera ca reclama este un mijloc optim de informare. "Fiecare caz este unic si nu oricarui pacient ii este indicat un anume medicament. Sunt foarte multi factori care trebuie luati in considerare atunci cand se stabileste conduita de tratament - iar medicul specialist este unicul in masura sa faca acest lucru si sa ia deciziile", a mentionat acesta.

Potrivit dr. Calomfirescu, reclama este destinata, in principiu, unor produse care nu sunt recunoscute de comunitatea medicala ca fiind medicamente valabile si nu sunt etice. Din nefericire, potrivit unui studiu realizat recent de ARU, o treime din pacientii romani folosesc reclama de televiziune drept principala sursa de informare in acest sens.

Pe de alta parte, in ultimele 12 luni aproape jumatate din pacienti au preferat sa apeleze la tratamente naturiste, incercand astfel sa evite prezentarea la medic. Studiul efectuat a constat intr-un chestionar complex, adresat pacientilor la iesirea din farmacie, atat barbati cat si femei de varsta medie. In urma centralizarii raspunsurilor, s-a ajuns la concluzia ca barbatii folosesc in total 113 medicamente pentru tratamentul LUTS, in comparatie cu 52 administrate de femei - dar cea mai mare parte a acestor produse nu sunt indicate pentru acest tip de afectiuni.


Un fenomen frecvent in cazul barbatilor afectati de LUTS: lipsa comunicarii cu partenera

Un alt aspect important evidentiat prin studiul realizat de ARU este cel al existentei unei bariere comunicationale intre parteneri. Astfel, majoritatea barbatilor care au probleme ale tractului urinar inferior nu ii spun acest lucru partenerei decat dupa un interval situat intre cinci luni si un an de la aparitia simptomelor. Cei mai multi prefera sa se consulte cu un prieten apropiat, cu farmacistul, ori sa caute informatii in cadrul emisiunilor de specialitate prezentate la televiziune, reclame si Internet.

Dr. Nicolae Calomfirescu este de parere ca orice pacient ar trebui sa comunice cu partenera sa imediat ce apar primele simptome si, de asemenea, este recomandabil ca aceasta sa-l insoteasca la consult. "Este un aspect important pentru ca, in urma tratamentului specific, viata sexuala inregistreaza un regres, nu mai este ca inainte, iar femeile ar trebui sa fie informate pentru a sti la ce trebuie sa se astepte in aceasta directie", a precizat dr. Calomfirescu.

De asemenea, tinand cont de faptul ca partenerele au un rol important in decizia barbatilor de a cere sfatul medicului pentru problemele urinare, ele ar trebui sa fie considerate populatia tinta pentru informarea despre LUTS.


LUTS are un impact profund asupra calitatii vietii si stilului social. Barbatii cu LUTS sufera limitari in activitatile zilnice normale si deseori isi adapteaza stilul de viata in functie de problemele lor urinare.

Tratamentul medicamentos al LUTS imbunatateste stilul de viata

Daca pacientii cu LUTS primesc tratament medicamentos, impactul negativ al problemelor urinare asupra stilului de viata si asupra vietii de familie poate fi reversibil in majoritatea cazurilor. Conf.dr Valentin Ambert atrage insa atentia asupra faptului ca evaluarea pacientului de catre un medic specialist este foarte importanta, pentru a se face diferenta intre diverse afectiuni ale tractului urinar si cancer.

Cancerul de prostata este cea mai raspandita afectiune din clasa bolilor maligne ale barbatilor, dar, spre exemplu, numai specialistul poate face diferenta intre adenomul de prostata, respectiv cancer. Este ideal ca tratamentul, indiferent de tipul afectiunii, sa fie instituit precoce si sustinut pe termen lung.
 

Comentariile 51-100 din 150

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bruno pe 8 Sep 2010, 13:13
    pentu alex si silviu

    am avut si eu aceleasi probleme ca si voi.urinam de 3 ori pe ora si nu dormeam nopti intregi ca trebuia sa merg la WC.Va recomand sa nu folositi uleiurile vegetale de nici un fel,nici la mancare nici la salate ,de asemenea sa nu consumati nici un fel de dulciuri(Coca cola,Fanta,etc.inghetate,ciocolata si toate celelalte) .Folositi miere.Daca reusiti sa aveti o zi sau 2 fara ulei si sau dulciuri si ve-ti vedea efectele rapid-urinare la 5-6 ore.

    22
    10

  • Doru pe 7 Sep 2010, 23:04
    prostata

    Am 48 ani,de ceva timp am început sa urinez noaptea de 2 ori ,iar ziua mai des. Ma doare burta simi raspunde si în spate ,sunt mai tot timpul obosit iar cheful de sex este destul de scazut. Va rog sami dati un raspuns cît mai urgent.

    46
    14

  • Bruno pe 7 Sep 2010, 12:12
    ''Credinta ta te-a mantuit''

    Reteta mea pentru rezolvarea grabnica a cestei afectiuni este urmatoarea: -Credinta in Dumnezeu si Isus Hristos ca ne putem mantui atunci cand credem cu adevarat. -Eliminati total consumul de zahar,dulciuri,sucuri ,inghetate de orice fel din comert. -Eliminati consumul de carne(inclusiv peste),proteine de origine animala(oua,lapte)alcool. -Hrana se compune numai din cereale care se gasesc in comert,miere de albine,fructe,legume . -Ceai VEZICA SI PROSTATA sau PROSTATA facut de Fares Orastie consumat conform indicatiilor din prospectul atasat pachetului pentru a micsora secretia de dihidrotestosteron(reducerea numarului de erectii) -Nu fumati pentrua rezista la o alimentatie extrem de vegetariana. -Urinarea se va face din pozitie sezand ca si arabii in felul acesta urina se elibereaza mai usor si continuu. -Abstinenta sexuala totala in perioada tratamentului -Crede cu toata inaima ta,cu tot sufletul tau in Dumnezeu si in fiul sau Iisus Hristos si te vei mantui. -Ajuta si tu cum poti oamenii saraci caci sunt destui pe pamant

    40
    14

  • Ionescu Traian pe 5 Sep 2010, 21:07
    probleme cu vezica

    De aproximativ un an de zile , ma doare abdomenul in ferior, urinez mai des, uneori simt arsura pe uretra. Cateodata ejaculez precoce, si ma doare burta. Deasemenea ma doare burta cand sunt deranjat la stomac, tot in acelasi loc.

    29
    5

  • alex pe 5 Sep 2010, 10:12
    prostata

    Buna ziua ma numesc alex am 30 ani , am aceliasi simptome enumerate mai sus , si anume: la urniare usturimi , etc datimi un sfat va rog , ce ceaiuri tre sa beau , ce medicamente etc

    33
    16

  • silviu pe 30 Aug 2010, 23:02
    prostata

    am 47 de ani se antampla sa urinez de 3,4 ori pe noapte ziua 2,3 ori simt un disconfort an penis care ma deranjaza de cir ca un an de zile dupa un act sexual mai dur simt nevoia sa urinez foarte des si ma doare penisul va rog da-timi un sfat

    30
    20

  • Nicolae pe 28 Aug 2010, 00:16
    PROSTATA

    ATENTIE ! Depistarea cancerului de prostata in faza 1 este vindecabil 100%. In faza 2 tratabil si vindecabil 99 %.In faza 3 tratament cu bune rezultate, cu sanse mari de supravietuire . In faza 4 tratamentul este paleativ. Orice barbat care are simptome ce provin de la prostata sau are varsta peste 40 ani, chiar daca nu are niciun simptom: sa faca PSA ( analiza de sange) in fiecare an si daca are PSA mai mare de 4 sa mearga la urolog si sa faca tuseu la prostata. Analiza PSA da eroare daca se face dupa tuseu rectal, dupa ce ai facut sex, daca ai infectie urinara, daca esti racit, daca daca ai tras cu pileala. Ori ce crestere de PSA peste 4 este un semnal ca prostata a luat-o razna si ca trebuie sa urmezi tratamentul prescris pentru a prelungi cat mai mult starea de adenom, daca se poate toata viata, dar sa ai grija sa depistezi momentul aparitiei cancerizarii prostatei. Daca ai depistat inceputul cancerizarii, si PSA nu este mai mare de 10, atunci beneficiezi debrahibrahiterapie care inseamna vindecare 100%. Daca este Psa peste 10 beneficieaza de alte tratamente deasemenea vindecatoare de 100% dar mai complexe. Trebuie sa va schimbati modul de alimentatie: fara prajeala, fara gratar, fara carne rosie, fara bere, fara spirtoase, se admite moderat numai vin rosu indoit cxu apa. Din totalul de hrana 75% sa fie fructe si legume. ATENTIE: laptele dulce de la ori ce animal nu maitrebuie consumat deloc de niciun barbat trtecut de 40 ani.Specialistii americani considera ca este unul din motivele cancerizarii prostataei. Reduceti lactatele, eliminati complect din alimentatia voastra a zaharului, folositi numai miere. Cine doreste mai multe sa afle sa-si afiseze adresa de E-mail si sa formuleze intrebarea ca sa putem comunica. Problemele de prostata fiind foarte serioase ptr sanatate, rog pe cei ce au chef de glume sa le lase pe altadata. SANATATE LA TOTI !

    42
    12

  • Nicolae pe 26 Aug 2010, 17:09
    cancer la prostata

    ATENTIE ! La TOTI barbatii maturi, le cer sa citeasca CU MULTA ATENTIE tot ceeace comenteaza "nicu 30 Ian,o9 si 31 Ian,09 si urmatoarele. TOTI cei ce aveti problemele ce vi le enumera in comentariu respectivul DOMN, respectati cu sfintenie, este cel mai bun si complect sfat, este de fapt norocul Dvs., ca reusiti sa aveti un sfat complect si competent la timp. D-le Nicu, personal, va multumesc

    31
    9

  • Nicolae pe 26 Aug 2010, 17:07
    PROSTATA

    Politicienii acestei tari sunt ignoranti, spera ca lor nu li se intampla: fac pariu cu ei ca mai mult de jumatate vor muri de cancer la prostata inainte de a ajunge la varsta 3-a. Modul lor de viata ii duce sigur spre boala timpurie. Nu fac nimic pentru a asigura in fiecare judet toate cele necesare ptr prevenire, depistare precoce, specialisti si aparatura ultra moderna, medicamente, etc. Spera ca se vor trata afara. Este o himera boala de prostata implica o grija permanenta, in plus fii lor vor mosteni aceasta maladie, singura masura sanatoasa este sa-si asigure in tara cat mai aproape de casacele necesare pentru a putea supravietui. Daca nu pentru noi macar sa faca pentru ei, sa nu fie ignoranti ca prostia costa.

    11
    1

  • Nicolae pe 26 Aug 2010, 16:56
    PROSTATA

    TOTI BARBATII MATURI, care aveti probleme de urinare (dese, pe durata somnului de noapte, usturimi, etc) cititi cu atentie mare comentariul semnat 'nicu' din 30 si 31 Ian,09. Nu ezitati sa urmati sfaturile cuprinse in comentariu. Din pacate in tara noastra medicii nu acorda prostatei si pericolului bolilor acestui organ, atentia necesara. Pe fiecare barbat natur il paste pericolul cancerului de prostata, care in conditiile medicale dn, Romania (destul de precare) este un pericol aproape iminent.

    13
    7

  • Nicolae pe 26 Aug 2010, 16:43
    cancer la prostata

    ATENTIE ! La TOTI barbatii maturi, le cer sa citeasca CU MULTA ATENTIE tot ceeace comenteaza "nicu 30 Ian,o9 si 31 Ian,09 si urmatoarele. TOTI cei ce aveti problemele ce vi le enumera in comentariu respectivul DOMN, respectati cu sfintenie, este cel mai bun si complect sfat, este de fapt norocul Dvs., ca reusiti sa aveti un sfat complect si competent la timp. D-le Nicu, personal, va multumesc

    21
    8

  • silviu pe 30 Iun 2010, 11:04
    vezica urinara

    sall am 17 ani si nu stiu ce se intampla cu mine de un an de zile ca in timp ce dorm imi curge sperma boala mea sa agravat imi este rusine sa ma duc la DR cine ma poate auta si pe mine idd meu de mess mirelaisabelamierela

    13
    1

  • cecilia pe 19 Iun 2010, 09:45
    fistula vezici-vaginala

    in urma unei operatii de histerectomie totala am facut fistula vezico-vaginala pt care m-am operat de 5 ori fara niciun rezultat. am 39 ani.va rog dati-mi un sfat

    10
    5

  • anonim pe 5 Mai 2010, 21:18
    buna

    Care sunt cauzele care duc la aparitia problemelor de sanatate cu prostata?Cum se poate preveni?Cum o putem trata?Ce ar trebui sa consumam si ce nu?.Va multumesc!

    20
    6

  • nelu pe 24 Mar 2010, 20:09
    buna

    Nu sint ferm convis ca am prostata dar dupa cum am auzit ca ar fii primele semne imi este frica sa nu am inceput de prostata.De cateva luni am inceput sa ies afara si noaptea si apetitul sexsual a scazut si am doar 38 ani,va rog sami comfirma daca detin o asemenea boala.Multumesc.

    19
    6

  • mariuss pe 24 Mar 2010, 15:01
    Inventie noua

    A aparut o inventie noua, 100% romaneasca, destinata terapiei problemelor de prostata si recuperarii calitatii vietii, de dinnainte. La baza inventiei sta un aparat , cu functie fizioterapeutica ce are drept caracteristica, retonifierea si regenerarea tesutului prostatic si a intregului planseu muscular pelvin, descongestionarea tuturor fibrelor inflamate si rigide, dezvoltarea unei vascularizari puternice si a unei circulatii sanguine ambundenta, mai eficient decat orice beta sau alfa-blocant existent. Problemele de prostata , apar exclusiv din cauza dereglarilor fibro-musculare, vasculare si nervoase, ce survin odata cu inaintarea in varsta, cand muschii incep sa se atrofieze in mod firesc. Cu acest aparat, practic, "se da varsta inapoi" in ceea ce priveste vigoarea tesuturilor de la nivel de prostata si organelor uro-genitale. Inventia, are un singur efect "negativ": dezvolta capacitati sexuale , prea puternice! www.fitnesspelvis.prostatita.ro

    10
    10

  • Petre Ion pe 12 Mar 2010, 18:25
    urinatul nocturn

    Am 45 de ani iar seara de fiecare data inainte de culcare merg sa urinez. Uneori (cred ca pe timp friguros) ma mai trezesc de doua ori si noaptea pentru acelasi lucru. In plus jetul nu prea are presiune. Alteori curge normal, alta data mai greu. Pentru aceasta eu iau cu de la mine putere timp de 5 zile de doua ori pe zi (la 12 ore) un comprimat de biseptrim(sau biseptol). Am deja 5 zile si parca s-a mai ameliorat in sensul ca acum ma duc doar inca o data pen noapte la toaleta. Cineva spuena ca este normal sa te duci noaptea o data. vOI CE CREDETI?

    18
    5

  • neagu constantin pe 14 Feb 2010, 22:11
    adenom de prostata

    sotul meu s-a operat de prostata acum o sapatamina, ce are voie sa manince si mai ales ce este indicat sa bea? va rog! transmiteti-mi repede raspuns. are voie acidulat? eu cred ca nu. si daca da, ce? si cit timp

    17
    5

  • Cristi pe 28 Nov 2009, 21:41
    Prostata

    e vrajeala mare aici, nu`ti raspunde nimeni. nu inteleg de ce mai faceti forumurile astea daca nu da nimeni 2 bani. lasati`va de vrajeli.

    17
    7

  • tiberiu turcu pe 16 Nov 2009, 09:18
    prostata

    Salut, am 42 de ani si de ceva vreme ma supara prostata, mai exact atunci cand ridic ceva , sau depun efort ma deranjeaza, simt un disconfort pe canal, urinez aproape normal, nu ma trezesc noaptea sa merg la baie, deci numai atunci cand depun efort ma deranjeaza pe canal, si ma tine cate o zi deranjul, daca poate cineva sa.mi explice care.i fenomenul il rog sa.mi transmita si mie, multumesc !

    6
    3

  • Cristi pe 29 Sep 2009, 02:18
    Prostatita

    Am 23 de ani, si cam de 1 an de zile, am inceput sa urinez cu sange, am fost la urolog si am fost diagnosticat cu prostatita, mi`a dat un tratament fara antibiotice... nici un efect. Urinarile cu sange apareau si disparea, la un moment dat am avut chiar erectii cu sangerare, am fost al un alt urolog, mi`a facut ureteroscopie, la fel acelas diagnostic, dar de data asta tratament cu antibiotice... pe care de`a lungul a 7 luni l`am facut de 2 ori... dar fara efect. sangerarile continua... sa ma duc la al 3`lea medic? sau ce sa fac... ?!?! Am dureri in zona pelviana, nu am usturimi deloc la urinare, urinez destul de des. Astept un raspuns, un sfat. Va multumesc!

    10
    3

  • sictir pe 13 Sep 2009, 23:16
    prostata

    In primul rind sa traducem - teama de operatie de fapt in traducere directa lipsa de bani atit pentru ploconul maestrului chirurg cit si pentru echipa lui din ce in ce mai numeroasa.Acolo unde se vorbeste despre medicamente sau ceaiuri cu reclama si care nu sint etice s-ar traduce mergeti la doctor sa vi le recomande sa nu piarda mita.In rest asteptam legea cind vom avea asigurata o pastila de cianura sa scapam de jigodii.

    14
    1

  • marin pe 27 Aug 2009, 16:58
    prostata

    De cele mai multe ori ne ascundem dupa vorbe.Bine ticluite si ducind la o singura concluzie.Pacientii nu se prezinta la doctor pentru ca ... si pentru ca ...bla bla bla.Maestrii in a nu spune lucrurilor pe nume au constiinta impacate deoarece nu le pasa si asta aduce autolinistirea.Doctorii nu au nici o obligatie deoarece nu au morala.Mergi la doctor si iti spune ca nu ai nimic grav , ar fi ceva dar nu ceea ce se astepta si la revedere.La Panduri mi-a facut ecografie mi-a spus ca nu am pietre iar la doua zile am eliminat o piatra .Bravo doctor .Mai mult mi-a dat sa fac PSA care a iesit bun dar nu mi-a spus cit reprezinta in volum prostata.Asta-i medicina si atunci de ce sa mergi la doctor sa faca experiente pe tine fara nici o regula sau raspundere ?

    4
    3

  • Marcel pe 5 Aug 2009, 16:48
    Prostata

    De o luna urinez des, la inceput mai des, acum de circa 10 ori pe zi si o data noaptea. Am dureri la baza abdomenului (mai mult in partea stanga). Am observat ca dupa contact sexual situatia se inrautateste putin. Jetul urinar e putin diminuat, am o mica usturime de cateva secunde pana cand jetul porneste. Volumul de sperma este de 7-9ml e acelasi din totdeauna (inteleg ca e mai mare decat normal). Despre ce poate sa fie vorba? Nu am usturimi pe uretra sau scurgeri. Cateva zile am avut putin imflamata iesirea uretrei (in varful penisului)

    7
    4

  • marin pe 24 Iul 2009, 09:42
    medicatie

    Am citit articolul si vreau si eu sa fac un comentariu.Eu am adenom de Prostata stadiu mic.Am fost la domnul profesor Sinescu, la Fundeni, un om deosebit, si chiar el mi-a dat sa iau Prostamol. Asta se intampla la inceputul anului, in ianuarie, iar acum dupa aproape 8 luni, ma simt excelent . Nu ma mai scol noaptea si ma duc mai rar la toaleta si ziua, nu ma mai doare si fac si eu ca omu, cum se zice. Eu sunt foarte multumit de tratament si asa am si evitat, asa cum zice domnul Profesor, sa ajung mai tarziu la el si sa ajung la cutit ! De la farmacie am inteles ca exista si suplimente alimentare cu plante, dar ca ele nu au efect, asa cum zicea si celalalt doctor in ziar. dar medicamentul asta Prostamol nu e supliment ci chiar medicament, asa mi-au zis. Eu am mai cautat pe internet si am citit si pe alte pagini ca plantele nu sunt bune, dar poate ca nu le-au luat pe cele care trebuie, sau nu s-au dus la doctor, asa cum am facut eu, si chiar Profesorul mi lea recomandat. Va multumesc si va doresc sanatate multa si sa mergeti la doctori

    21
    1

  • diana pe 19 Iun 2009, 21:56
    operatia de prostata

    ce doctor este mai bun pentru operatia de prostata? Va rog astept raspuns in maxim 3 zile.

    15
    1

  • manole gabriel pe 20 Mai 2009, 10:28
    prostata

    am 39 de ani si nu stiu ce e cu mine cam de citeva luni am inceput sa urinez dince in ce mai incet si putin si foarte des dar cam de o saptamina am inceput sa am arsuri cind urinez

    7
    3

  • nicu pe 30 Apr 2009, 19:26
    prostata

    am 31 ani si am fost diacnosticat cu prostatita am urmat diferite tratamente cu flamexin contiflor gentamicina dupa tratament rezultatele au fost bune iar dupa o saptamana au revenit simptomele,intepaturi,usturimi pe canal si urinari dese dintre care si uneori noaptea ce imi recomandati?

    7
    7

  • Andrei pe 23 Apr 2009, 19:01
    prostata

    am 19 ani... si tot timpul cand beau lichide(de obicei cu acid.ex:suc,bere)putin mai mult adica aproximativ 1 litru ,urinez foarte des(de 3-4 ori).Si nu mi se pare a fi ceva normal. e posibil sa am probleme legate de prostata ?

    3
    0

  • viorel pe 13 Apr 2009, 19:33
    prostata

    am uitat am 45 ani

    5
    2

  • viorel pe 13 Apr 2009, 19:16
    prostata

    de trei saptamani am dureri lombare(dreapta)maimult apoi deasupra uretrei urinez zilnic detrei ori la serviciu(lucrez in constructii) iar acasa,pana ma culc aprox. cinci ori (din cauza efortului fizic consum multe lichide).ceaiuri si apa cel mai mult.. nu consum alcool, dar m-am reapucat de fumat de aprox.4 luni.noaptea rareori urinez de una sau doua ori .totusi de aprox. 7-8zile nu mai am aceeasi forta la urinare decat cand sunt oodihnit fizic .doresc sa intreb daca poate fi inceputul durerilor de prostata. si ce-mi recomandati pe viitor (daca tratament ce anume)daca nu ce trebuie sa fac

    4
    0

  • mitica pe 27 Mar 2009, 10:38
    prostata

    Am facut cu ceva timp in urma ecograf si mi sa spus ca am prostata putin marita urinez des noaptea simt uneori niste mancarimi pe canalul urinar[uretra]la baza penisuluisi uneorisimt ca si cum as avea ocontractie ce persista mult timp uneori si nu pot urina usor ba chiar cate 2-3 picaturi alteori .Beau ceaiuri de prostata . DATI-MI UN SFAT VA ROG CE TREBUIE SA FAC?

    7
    0

  • iulian pe 19 Mar 2009, 18:45
    prostata psa marita

    am 62 ani am fost la un control unde mi s-a facut un tuseu rectar apoi a doua zi am fost si am facut testul psa care a iesit 9.6 credeti ca este din cauza ca am facut tuseul rectal cu cateva ore inainte ??? astept raspunsul dv, si va multumesc

    7
    5

  • Dragos pe 15 Mar 2009, 22:49
    prostata

    Am uitat sa adaug ca nu urinez noaptea.

    3
    3

  • dragos pe 15 Mar 2009, 22:46
    prostata

    Am 35 de ani si de cativa ani am dureri in zona inghinala,ca si cum m-ar presa ceva,lombara(usoare),cu iradieri de la genunchi in jos(furnicaturi).Am fost la urolog,am facut ecografie(dimensiunile prostatei sunt normale),iar la tuseu rectal medicul mi-a pus diagnosticul prostatita.am urmat diverse tratamente care mi-au ameliorat durerile,dar acestea revin in anotimpul rece si in pozitia sezand.Ce as putea sa incerc/Va multumesc anticipat.

    3
    0

  • nelu pe 27 Feb 2009, 22:34
    PSA

    Am 35 ani am facut PSA-ul a iesit 7,76 ce trebuie ce sa fac mai departe?In copilarie am avut calculi pe care i-am eliminat la 5 ani,la 13 ani am facut o litiaza vezicala iar din 2007 sint in tratament din sase in sase luni cu BCG in urma depistarii si extirparii unei tumori vezicale,mentionez ca am facut analiza PSA la patru zile dupa ultima instilatie cu BCG sa aiba vreo influenta?Beau multe lichide si urinez normal fara probleme noaptea daca ma culc la ora 11 sau 12 nu urinez,mai devreme daca ma culc urinez o data.Va multumesc anticipat astept sfatul dv.

    5
    5

  • romi pe 26 Feb 2009, 13:28
    prostata

    am uitat , am 45 ani

    0
    0

  • romi pe 26 Feb 2009, 12:48
    prostata

    de 2 seri nu mai pot dormi ,dureri puternice cu scaune dese si o senazatie de usturime . Ce e de facut ?

    1
    2

  • sonia pe 20 Feb 2009, 20:46
    prostata

    tatal meu este operat de prostata de un an si jumate, are 75 de ani iar astazi a urinat cu sange dimineata, pe la pranz sa mai limpezit iar pe seara iar a avut sange . Ce ar putea fi? oare sa fie din cauza efortului?

    4
    0

  • Balica pe 6 Feb 2009, 15:54
    prostata

    Am h.b.p.de 3anima tratezcu tot felul de medicamente prescrise de doctor prinre care: avodart ,focusin,seren,xanaprostal,prostate coktail,ceaiuri de ghimpe pufulita etc,dar nu am simtit nicio ameliorare.Mentionez ca am 70 de ani,am diabet tip 2,cardiopatie ischemica,etc.Nu mi sa spus ca am nevoie de operatie.Ce trebuie sa mai fac,?

    10
    3

  • lupascu florin pe 4 Feb 2009, 16:04
    prostata

    am o problema de ceva ani, urinez foarte des indiferent de cate lichide consum,am fost la contol dar si am primit trei tratamente de la trei doctori diferiti care nu a avut nici un efect ,am facut si o ecografie si nimic. mai este ceva eu practic culturismul de ani de zile ar putea asta sa fie o cauza. astept un raspuns si va multumesc anticipat

    4
    1

  • Nicu pe 1 Feb 2009, 03:11
    VASILE 24.11.2008

    Da mai multe date despre suferinta ta. Nu te speria si nu-ti face sange rau, ca asta produce stres, care e primul vinovat de inmultirea celulelor canceroase. Toti oamenii au celule canceroase insa numarul lor se afla sub limita in care poate face rau. Stresul le ajuta sa se inmulteasca. Tratamentul de cancer la prostata trebuie urmat cel indicat de urolog si de un oncolog(dupa ce s-a stabilit ca este vorba despre un cancer). In paralel cu tratamentul alopat, faceti si tratamentul naturist care are rolul de a vindeca sau de a echilibra intregul organizm. Naturisti buni in Romania eu cunosc HOFIGAL de la Lugoj, probabil mai sunt si altii. In orasele mari avem magazine CALIVITA cu produse americane foarte eficiente. Scrie-ti aici un E-mail sa putem comunica.

    1
    5

  • Nicu pe 1 Feb 2009, 02:46
    Ion 18.01.2009

    Adresati-va cat mai curand la un Dr.Urolog. Poate fi vorba de o prostatita dar si in cancer apar sangerari in urina si/sau in sperma. Nu va speriati, cancerul depistat in faza initiala se repara cu succes, pana la vindecare 100%. Un urolog bun face miracole. Cancerul de prostata este lent dar si viclean, pentruca incepe sa dea siptome abia dupa ce s-a instalat sau a inceput sa se imprastie si la alte organe.

    5
    1

  • Nicu pe 1 Feb 2009, 02:37
    costel 18.01.2009

    Operatia este ultima solutie. Nu cred ca este cazul la varsta ta. Mergi la dr.urolog, si vezi daca e vorba de un adenom de prostata sau altceva. Trebuie sa faci un test PSA. Vezi daca nu este vorba de o infectie urinara sau o prostatita, care trebuiesc tratate, altfel iti da de lucru toata viata si este pacat, ca esti tanar. Daca ai avut in familie rude apropiate cu cancer de prostata (tata, frate, unchi) sa-ti faci anual testul PSA urmat de tuseu rectal.

    0
    0

  • Nicu pe 1 Feb 2009, 02:27
    adrian 19.01.2009

    Nu esti in situatie grava, dar trebuie sa ai grija ca prostata sa nu evolueze nedorit. Consulta un Dr.urolog, care sa te tina sub control, anual testul PSA si tuseu rectal. Urmezi tratamentul prescris de urolog, dar nu neglija sa mergi si la un naturist si sa urmezi in paralel si cu suplimente naturiste care fac mult bine, nu fac niciun rau fiind extracte de plante si nu va afecteaza cu nimic tratamentul prescris de urolog.

    0
    0

  • Nicu pe 1 Feb 2009, 01:58
    Dan

    Ptr DAN :Incearca cu URINAL medicament naturist. Iti va usura situatia. Nu lua medicamente, mai ales antibiotice, dupa ureche. Faceti analize de urina si cereti sa va faca analiza care determina ce e-coli aveti in urina si la ce medicament cedeaza, este sensibil. Mergeti cu analiza la Dr Urolog si stabiliti tratamentul. Dupa tratarea infectiei urinare, care cred ca o aveti, mergeti si faceti testul PSA. Pentru ca testul sa fie concludent, lasati sa treaca 3-4 zile dupa tratamentul infectiei urinare. In zilele premergatoare testului PSA sa nu faceti tuseu rectal, sanu faceti sex, sa nu beti decat apa plata. altfel faceti testul degeaba. Toate ce va spun sa le puneti de acord cu medicul urolog.Este foarte important. Daca testul este sub 4, atunci sa va faca urologul un tuseu rectal si daca rezultatul este negativ, atunci va luati o piatra de pe inima. In continuare, impreuna cu medicul urolog, tratati prostata ca sa se pastreze fara evolutii nedorite. La prostata cu probleme: stop alcool, reduceti berea, fara condimente si excitante, cafea mai putina, faceti o vizita la un naturist si aratati-i diagnosticul de la urolog si consumati suplimentele naturiste pe care vi le indica ptr prostata si regimul alimentar ce se recomanda: mai aproape de vegetarian, eliminati grasimile animale, consumati peste oceanic, ulei de masline presat la rece, eliminati laptele dulce si reduceti produsele lactate cat puteti mai mult, eliminati zaharul alb folositi miere, luati-va un storcator de legume si fructe performant si consumati zilnic sucuri de legume si de fructe, eliminati bauturile acidulate si cu consrvanti, intr-un cuvant mancati sanatos.

    1
    0

  • Nicu pe 31 Ian 2009, 00:09
    continuare

    cancerul de prostata este lent, ai timp sa consulti si urologi, si oncologi, si psihiatri, etc. Nu va tratati dupa ureche, NU FITI MANELISTI ! Atentie:majoritatea medicilor nostri sau de afara nu cunosc si nu cred in tratamente naturiste. Va sfatuiesc sa faceti corect si constiincios tratamentul alopat al medicului, dar sa va tineti in paralel de tratamentul naturist si de regimul cu mancare sanatoasa indicat de un nutritionist cunoscut. Tratamentul naturist trateaza intregul organizm, iar doctorul urolog trateaza maladia in sine. Problemele de prostata nu diminuiaza potenta sxuala ba din contra. Probleme de sex apar atunci cand va tratati in mod manelist si boala evoluiaza necontrolata de specialist si ajunge la punctul in care apar complicatii de tot felul. Atentie: cancerul de prostata nu debuteaza zgomotos: cand ajungi sa urinezi cu sange, sa ai dureri in oasele bazinului sau simti o apasare in zona pubiana atunci s-ar putea sa fii deja intr-o faza nedorita cand vindecarea sau speranta de viata sa nu mai fie 100%. Prezentati-va la specialistul urolog sa va faca tuseul anal si PSA asa cum v-am sfatuit anterior. Atentie: medicamentele naturiste nu sunt medicamente ci suplimente alimentare. Va ajuta f/mult sa intarziati maladia si sa o tineti sub control NEAPARAT CU DR SPECIALIST UROLOG SI CU MEDICATIA INDICATA DE ACESTA, dar alturi cu tratamentul naturist.Nu sunt un naturist, sunt UN PATIT. Atentie ce mancati, Oamenii isi sapa mormantul cu lingura si furculita. Evitati mancarea nesanatoasa, daca nu puteti, macar nu abuzati. Un NU hotarat fumatului activ sau pasiv(acolo unde se fumeaza si inhalati fara voie otrava slobozita din tigari de cei din jur), NU alcoolului, atentie la berea care o beti, mai ales in cutii de aluminiu. Acum la noi si in lume consumul de bere este urias si pentru profit berea nu se mai face prin fermentarea de odinioara ci se apeleaza la chimie: beti chimicale nu bere, deaia va treziti cu gura naclaita dupa chef cu bere. Feriti-va de conservanti. Nu E-urilor, feriti-va de painea preparata cu malt prajit,care este un conservant, de painea neagra care de fapt este colorata cu maltz. Atentie: Apa racita in sticle de plastic este daunatoare sanatatii, cel putin nu o dati copiilor. Plasticul de orice fel, prin racire sau la microunde elibereaza dioxina care este unul din vinovatii pentru cresterea canceului de san. Celor suferinzi de prostata in faze mai avansate: celulele canceroase se intaresc si se inmultesc in mediul acid, atentie la bauturile gazoase, se hranesc cu calciu, atentie la produsele lactatae si au membrana din zaharuri sintetice. Stresul le ajuta sa depaseasca numarul celulelor sanatoase, iar obezitatea le este sponsorul ideal. VA DORESC SANATATE LA TOTI, sa auzim numai de bine.

    5
    0

  • nicu pe 30 Ian 2009, 23:28
    probleme legate de prostata

    Pentru toti cei care au probleme incipiente cu prostata(toti barbatii, absolut toti, mai devreme sau mai tarziu vor avea probleme cu prostata)va sfatuiesc ca la aparitia lipsei puterii jetului urinar, la aparitia mictiunilor dese la culcare dupa miezul noptii, sa se adreseze unui medic urolog. Impreuna cu acesta veti gasi o cale care sa intarzie problemele ce apar in legatura cu prostata, sa amanati cat mai mult, sau pana la sfarsitul vietii de batranete lunga si activa, aparitia complicatiilor dintre care cea mai rea este cancerul. Nu doresc sa va sperii ci sa va fac atenti fata de o problema de sanatate, care din pacate la noi in Romania este neglijata la nivel national, nu se ia nicio masura organizata, se lasa fiecaruia latitudinea sa se descurce, iar cei care ar trebui sa faca ceva merge pe idea ca lor nu li se poate intampla. 1) Toti barbatii care au avut cazuri de prostata in familie (apropiati: tata, frate, unchi, var) sa se astepte sa faca aceasta maladie mai devreme decat ceilalti care nu au avut cazuri in familiile lor. 2) Toti barbatii care au avut cazuri de cancer de prostata in familie (tata, frate, unchi) sa se astepte la a face aceasta maladie. 3) Toti barbatii care nu se incadreaza la punctul 1 si 2 sa se astepte sa se astepte sa aiba probleme de prostata mai tarziu, la varsta mai avansata. Observatiile de mai sus nu se impun suta la suta, ci depind de modul de viata si modul de alimentatie din cea mai frageda varsta. Persoanele de la punctul 1, sa faca o analiza PSA odata pe an incepind de la varsta de 55 ani. Barbatii de la punctul 2 sa faca PSA anual de la varsta de 40 ani. Cei de la punctul 3 sa faca PSA de la 60 ani. Este necesar ca guvernantii nostri, in majoritate barbati, sa introduca obligativitatae si gratuitatae acestui test PSA, prin aceasta depistindu-se momentul incipient al cancerizarii prostatei, faza in care boala poate fi eradicata 100%, tratamentul nefiind mai complicat ca pentru alte maladii mai putin sau deloc periculoase. Nu intarziati sa va adresati unui doctor urolog la primele simptome de prostata cu probleme. Eu nu sunt medic, sunt un patit. Nu ascultati la unul si la altul ca sa va tratati o maladie care va poate duce la scurtarea vietii. Ascultati glasul ratiunii. Nu va speriati, evolutia bolii este lenta, chiar c

    6
    0

  • adrian pe 19 Ian 2009, 20:35
    prostata

    buna am 68 de ani si am prostasta de 4,2? este grav? iau tratament medicamentos de 1 an. Spuneti-mi va rog remedii si tratamente ca boala sa stagneze, prostamol uno este bun, are efect? astept un raspuns multumesc

    5
    5

  • costel pe 18 Ian 2009, 22:18
    astept raspuns despre prostata

    am 42 de ani ,ma supara prostata,am fost la ecograf si mia gasit PROSTATA OMOGENA,VOLUM 46%,CEMI RECOMANDATI,este cazul de operatie sau tratament

    1
    1
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod