Ceapa, recomandata in tratarea vergeturilor

Extractul de ceapa poate ajuta in tratarea vergeturilor, in special a celor nou aparute, reducand roseata, sustin specialistii.
Extractul de ceapa poate ajuta in tratarea vergeturilor, in special a celor nou aparute, reducand roseata, sustin specialistii.

Studiul efectuat pe un numar de 54 de femei a aratat ca o crema hidratanta care contine extract de ceapa reduce roseata si face vergeturile mai putin vizibile, dupa numai 3 luni de folosire. "Vergeturile nu dispar. Insa dupa cateva saptamani de tratament se observa diferenta, crema le face mai putin vizibile," declara pentru WebMD dr. Zoe Draelos, Universitatea Duke din Durham, Carolina de Nord.

Studiul a fost prezentat la reuniunea anuala a Academiei Americane de Dermatologie.


Vergeturile apar si in timpul pubertatii


Aproximativ 98% din femei si 75% din barbati se confrunta cu aceasta problema, estimeaza dr. Draelos.

Vergeturile pot aparea in majoritatea zonelor corpului, mai afectate fiind: soldurile, sanii, coapsele si fesele. Se prezinta sub forma unor cicatrici fine, care cu timpul se adancesc, capata o culoare mai deschisa decat cea a pielii noastre si dobandesc forma unor valuri inegale.

Acestea se formeaza atunci cand pielea se intinde rapid, cum se intampla in timpul pubertatii, sarcinii, sau in cazul in care o persoana sufera o pierdere sau crestere brusca in greutate. Se estimeaza ca peste 50% dintre femeile insarcinate se confrunta cu aparitia vergeturilor.

Din pacate, odata aparute, vergeturile sunt permanente, avertizeaza specialistii. Exercitiile fizice si dieta alimentare nu ajuta foarte mult in acest caz.

Studiul condus de Universitatea Duke a implicat un grup de 54 de femei, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani, care prezentau vergeturi pe coapse. Timp de 12 saptamani o parte din zonele afectate au fost tratate cu o crema care contine extract de ceapa. Dupa primele doua saptamani, femeile au putut observa diferenta. Vergeturile au mai pierdut din culoare, devenind mai fine si mai putin vizibile.

Desi crema nu a fost testata si pe barbati, specialistii o recomanda si barbatilor care se confrunta cu aceasta problema.


Ce face ceapa pentru pielea ta?


Atat ranile cat si vergeturile sunt insotite de o inflamatie. Ceapa are un continut ridicat de flavonoide, antioxidat cu proprietati antiinflamatorii.

Sfat: Pentru a diminua vergeturile, extrage sucul din cateva cepe si aplica pe zonele afectate, masand pielea. Recomandat este ca acest proces sa aiba loc in fiecare seara, inainte de culcare, pe o perioada de cel putin 3 luni.


Vergeturile: optiuni de tratament


Tratate in primul stadiu, cand sunt de culoare rosiatica, vergeturile dispar in proportie de pana la 90%, sustin specialistii. Daca vergeturile au o vechime mai mare de 2 -3 ani, printr-un tratament intensiv se poate face o reducere a lor de aproximativ 40-50%.

Cremele si lotiunile antivergeturi dau rezultate bune, atata vreme cat fac parte din game profesionale, folosite de specialisti si sunt incluse intr-un tratament mai amplu.

Vergeturile pot fi atenuate prin peeling-uri corporale saptamanale, folosirea unor tratamente profesionale antivergeturi si, de asemenea, prin tratamente pe baza de vitamina E.


Cum poti preveni aparitia vergeturilor?


Mentine-te hidratata si consuma cat mai multa apa. Hidratarea intensa a pielii ajuta la mentinerea elasticitatii, impiedicand formarea vergeturilor.

De asemenea, alimentatia poate ajuta la prevenirea vergeturilor. Consuma alimente care asigura sanatatea pielii: cele bogate in zinc (oleaginoase, peste), in vitamina A si C (morcovi, citrice, lapte), in proteine (ouale).

Este recomandata si folosirea frecventa a unei creme cu colagen sau a unui ulei hranitor de corp. In general, din ritualul de intretinere al fiecarei femei este bine sa faca parte tratamentele cu vitamina E si unt de cacao, care fac pielea mai fina si mai elastica.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • COJOCARU pe 14 Ian 2014, 01:11
    vergeturi

    Raluca,am citit raspunsul tau,referitor la sucul de ceapa.Chiar da rezultate?am 3 zile de cand am inceput sa ma dau.....sunt fff disperata,nu exagerez.Ale mele sunt aparute dupa sarcina

    0
    0

  • DEEa pe 1 Aug 2012, 02:51
    vergeturi

    cel mai bine sucul de la ceapa natural...nu crema cu extract de ceapa!parerea mea...de maine am sa incerc si eu masaj cu suc de ceapa sper sa am rezultate..am putin vergeturi pe fese ..vreau sa le elimin !

    0
    0

  • danuta pe 6 Ian 2012, 17:44
    vergeturile

    treaba asta cu ceapa are efect si pe vergeturile care sunt mai vechi si sunt albe?eu am luat o crema contractubex cu extract de ceapa,insa 20 g costa 46,5 lei si nu e convenabil deloc..e foarte mic si nu cred ca ajunge la vergeturile mele nici 2 zile:))daca ma's da cu crema respectiva...insa e buna pentru semnele acneei..cel putin asa am auzit......va rog sa imi spuneti daca are efect si pe vergeturile albe .le am de 3 -4 ani

    1
    0

  • raluca pe 28 Apr 2011, 13:23
    vergeturi

    am o "fetita" de 18 ani ..ptr mine tot fetita este:P am incercat sucul de ceapa de cam 3 saptamani...zeama de la 1 ceapa rasa si stoarsa f bine este de ajuns. e plina pe fese si pe pulpe de vergeturi dar va spun fffff sincer ca dupa astea 3 saptamani deja vergeturile si-au pierdut din intensitate , din roseala, din umflaturi...sincer am incercat multe creme care contin colagen care sunt ptr vindecarea vergeturilor dar nici una nu a dat rezultate...am cheltuit milioane adunate pe cremele "minune" !!! nimic !!! dar va spun sincer... zeama de la ceapa chiar face minuni...da..singurul inconvenient este mirosul urat...dar ii dau seara, sta cam o ora pana intra bine zeama in piele si dupa aia isi face un dus zdravan...apoi ii dau cu ulei de masline ptr intretinere...credeti-ma ca e fffff buna ceapa!!! incercati ca sincer se merita!! bafta multa fetelor :*

    6
    0

  • alina pe 1 Mar 2011, 22:14
    vergeturi

    spune-ti va rog si o crema ce se poate folosi sau gasi,ca nu gasesc pe nici un site

    5
    0

  • alina pe 1 Mar 2011, 14:28
    cremele antivergerturi

    ce crema ar fi buna cu exctract de ceapa?

    1
    0

  • dana pe 23 Mar 2010, 00:57
    vergeturi

    am ceva vergeturi pe buerta sunt foarte urate.o sa incerc kestia cu ceapa cu sucul lor

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod