Sangerarile vaginale din timpul sarcinii: cauze

Sangerarile vaginale pot fi destul de inspaimantatoare, mai ales atunci cand esti insarcinata. Insa nu intotdeauna ai motive sa te sperii. Majoritatea femeilor care experimenteaza astfel de sangerari (in special in primul trimestru) nasc copii sanatosi.

Sangerarea vaginala in primul trimestru de sarcina

Multe femei au parte de usoare sangerari vaginale in primele 12 saptamani de sarcina. Dintre posibilele cauze ale acestor sangerari fac parte:

1. Implantarea. Poti observa o usoara sangerare la inceputul sarcinii, la aproximativ 10-14 zile de la concepere. Aceasta sangerare are loc cand ovulul fecundat este implantat in endometrul uterin. De obicei, aceasta sangerare apare mai devreme si este diferita, mai deschisa la culoare decat o perioada menstruala normala si nici nu dureaza atat de mult. Unele femei confunda aceasta usoara sangerare cu menstruatia si nu realizeaza ca sunt insarcinate.

2. Schimbari. Cand esti insarcinata, o cantitate mai mare de sange circula prin cervix. Poti avea mici sangerari vaginale dupa un contact cu cervixul tau (dupa sex sau dupa o examinare pelviana).

3. Avort. Sangerarea vaginala este primul semn de avort. Insa o sangerare nu inseamna neaparat ca vei suferi un avort. Nu uita ca majoritatea femeilor care experimenteaza o sangerare vaginala aduc pe lume copii sanatosi.

4. Sarcina ectopica. Uneori embrionul este implantat undeva in afara uterului, de obicei in tubul falopian. Acest proces poarta numele de sarcina ectopica. Un embrion care a fost implantat in afara uterului nu poate supravietui, iar fara tratament este posibil sa ai sangerari care iti pot pune viata in pericol. Pe langa sangerari, o sarcina ectopica iti poate provoca dureri abdominale sau pelvice.

5. Sarcina molara. Rareori, in interiorul uterului se formeaza o placenta (in locul bebelusului) dupa fertilizare. Sangerarea vaginala este cel mai intalnit simptom al unei astfel de sarcini.

6. Infectie. Anumite infectii la nivelul cervixului pot cauza sangerari.

Cand trebuie sa-ti anunti medicul in cazul sangerarilor vaginale


Daca in primul trimestru de sarcina experimentezi usoare sangerari vaginale care dispar in mai putin de o zi, informeaza-ti medicul la urmatoarea vizita. Daca ai sangerari care dureaza mai mult de o zi, mergi la medic in urmatoarele 24 de ore. Contacteaza-ti medicul imediat daca:

  • Ai sangerari vaginale moderate sau abundente;
  • Experimentezi sangerari insotite de durere abdominale, crampe, febra sau frisoane;
  • Portiuni de tesut ies din vagin.

Sangerarea vaginala in al doilea si al treilea trimestru de sarcina

Cand cervixul incepe sa se relaxeze pregatindu-se pentru nastere, mucusul care astupa deschiderea cervixului este indepartat. Cand are loc acest proces, vei observa o scurgere care poate semana la culoare cu sangele. Este un proces normal care poate avea loc cu o saptamana sau doua inainte de nastere.

Aceasta scurgere care are loc aproape de nastere nu este un motiv de ingrijorare, insa altele pot fi:

1. Avort. Sangerarea vaginala este principalul semn de avort. Desi avorturile sunt mai frecvente in primul trimestru, riscul predomina si in al doilea trimestru.

2. Nastere prematura. Sangerarile din trimestru doi sau trei pot fi un semn de nastere prematura, in special cand sunt insotite de contractii regulate, durere surda de spate sau presiune pelviana.

3. Probleme la nivelul cervixului. O infectie, un cervix inflamat sau anumite excrescente pe cervix pot provoca sangerari vaginale. Uneori, usoarele sangerari pot fi un semn ca, cervixul s-a deschis prematur (incompetenta cervicala) si poate duce la nastere prematura.  

4. Placenta previa. O sangerare de culoare rosu deschis, neinsotita de dureri poate indica placenta previa (afectiune in care placenta acopera partial sau complet deschiderea canalului nasterii). Sangerarea se poate opri la un moment dat, insa aproape intotdeauna revine dupa cateva zile sau saptamani.

5. Desprinderea de placenta. Rareori se intampla ca placenta sa se separe de peretii uterului inainte de nastere si sa provoace hemoragie, insotita de obicei de durere abdominala.

6. Ruptura uterina. Rareori se intampla ca uterul sa se rupa, insa aceasta ruptura se produce de obicei la femeile care au suferit o operatie cezariana anterioara. Ruptura uterina poate provoca hemoragie vaginala, durere abdominala intensa si sensibilitate abdominala. Daca suferi o ruptura uterina (indiferent daca inainte sau in timpul nasterii) este nevoie de o operatie cezariana de urgenta pentru a preveni complicatiile.

Cand trebuie sa-ti anunti medicul

Contacteaza-ti imediat medicul daca experimentezi o sangerare vaginala in trimestru doi sau trei de sarcina (indiferent de intensitatea sau durata ei) si daca e insotita de:
  • Durere;
  • Crampe;
  • Febra;
  • Frisoane;
  • Contractii.
 

Comentariile 1-50 din 61

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nicoleta pe 2 Mai 2020, 17:53
    Sunt insarcinata

    Buna ziua ma numesc Nicoleta am 29 de an am un baetel de 6 ani si acum am ramas insarcinata in 2luni jumate am sangerari

    0
    0

  • dorina pe 7 Feb 2015, 12:12
    sunt ansarcinata si de 2 zile mai curs sange maro oare ceo fi

    buna ziua am nevoie de un raspuns urgent si care sa ma ajute am 21 de ani si de 2 zile ami vine sane maro anchis ce o fi am7saptamani de sarcina si ma doare pe sub burta tare spunetim ce ieste daca stiti ami doresc mult un bebelus va multumesc

    11
    19

  • roxana pe 10 Aug 2014, 16:40
    fiv

    buna am facut un fiv si rezultatele de sange miau iesit bune 1 beta-5,7 si 2-lea -27,8.dar problema e ca dupa ce am facut al 2 analiza beta am inceput sa sangerez .credeti ca este bine .cine stie sa imi raspunda si mie .multumesc

    5
    10

  • ionela pe 6 Aug 2014, 21:19
    despre sarcina

    buna fetelor va rog ajutatima si pe mine aseara mia venit ciclu menstrual si curge foarte putin ce inseamna asta?

    5
    9

  • irina pe 12 Apr 2014, 17:03
    scurgeri rozali

    Buna am suferit un avort prin aspiratie acum o luna si dupa cateva zile am facut dragoste cu iubitul meu..Pe data de 8 luna asta trebuia sa imi vina ciclu si nu mi-a venit nici pana acum in curge un lichid rozaliu.. Se pote sa fiu insarcinata???Nu stiu ce sa fac si de ce am scurgeri pot fi insemnata ?? Sper sa fiu imi doresc mult un bebelus

    3
    0

  • madalina pe 15 Mar 2014, 17:58
    sunt insarcinata!

    Buna ziua.. ma poate ajuta si pe mine cineva? sunt insarcinata in 5 luni.. si am sangerari .. si urinez cu sange.. + ca am si dureri abdominale constante .. sunt speriata ..ma puteti indruma ce as putea face? este posibil un avort? :O

    9
    7

  • mihaela pe 15 Feb 2014, 11:44
    sangerare

    buna ziua am 24 de ani si sunt insarcinata in 6 saptamani si de o saptamana am sangerari si scurgeri maro am fost la doctoru ginecolog si iam zis mia facut controlu si mia zis k nui de la sarcina sangerarea ci de la o rana care o am pe col si mia zis sa nu ma speri mia luat si proba de papa nicolau si astept rezultatu ce ma sfatuiti ca de la ce poate fii sangerarea asta am mai intrebat persoane si miau zis k nui de la rana astept raspunsul vostru

    24
    0

  • ioana pe 8 Feb 2014, 16:37
    sangerari

    buna.sunt in a 5 cea saptamana de sarcina si de 5 zile am pierderi de sange,acestea sunt inchise la culoare..un maro..imi poate spune cineva daca este normal??va multumesc

    9
    15

  • bethy pe 16 Ian 2014, 14:52
    scurgeri maronii

    Buna ! eu am 12 saptamani si cateva zile.am avut niste scurgeri maronii cand am afkat ca sunt insarcinata si medicul mi-a dat ovule cu progesteron....cum le-am intrerupt 2 zile iarasi am avut o scurgere maronie(nu f mult) iar acum am avut ca un cheag ,dar foarte mic rozaliu......este normal? si am dureri de burta cam in fiecare zi

    38
    5

  • mmm pe 14 Ian 2014, 00:41
    singerari in 7 saptamina(1 trimestrul)

    buna fetelor,am avut singerari in saptamina 5,6 in 7 mai putin,pe linga singerari am observat si un lichid cafeniu inchis cu miros,din pacate,inaite sa raman gravida am avut operazie la ficat(piatra la ficat),eu as vrea sa stiu daca santeti doamne care ati trecut printr-o situatie asemanatoare si ati dus la bun sfarsit gravidanta,va multumesc anticipat

    28
    4

  • Silvia, pe 6 Dec 2013, 12:42
    Am o problema,

    Buna, fetelor, am o atrebare la voii, mie pe data de 11 noiebrie mia venit ciclu,ma tinut 3 zile ka de obicei, dar pe data de 25 noiebrie am sagerat,oare sa fiu an sarcinata...,,va rog astept raspus pa

    7
    5

  • ana olariu pe 18 Oct 2013, 21:45
    sangerare dupa fiv

    buna fetelor ,sunt in a zecea zi de la fecundare am inceput sa sangerez putin am facut testul si mi-a iesit o liniuta bn si una putin vizibila sunt insarcinata? oare e vreo problema cu sangerarea? va rog ajutatima pa pa

    21
    1

  • Irina pe 7 Oct 2013, 10:26
    Dece pot avea singerari in saptamina 38?

    Salut fetelor am o intrebare,am 19 ani si sunt insarcinata in saptamina 38,dece pot avea singerari?e prima sarcina si mie teama ce trebuie sa fac?

    18
    2

  • crisrina pe 16 Aug 2013, 18:48
    sangarari dupa fecundare vito

    buna ,am o intrebare trebuie sa ma impacientez ?sau sa ma speri?am 8zila dela fecundarea in vitro si ieri am observat un lichid rozaliu e veo probblema?tin sa mentionez ca acum 3luni am pierdut o sarcina la 8saptamani tot fecundare vito va rog sa ma ajutati

    10
    4

  • Rebeca pe 22 Iul 2013, 10:29
    singerare la sarcina sau menstruatie

    singerarile in timpul sarcinii sunt insotite de crampe, asemenea celor menstruale? Pentru ca luna aceasta mia venit in mod normal ciclul, am avut acelea-si dureri in prima zi, doar ca in loc de 6 zile, cit am eu ciclul de obicei am avut doar 4 zile...si sunt infoarte ingrijorata, va rog sa imi raspundeti!!!

    17
    0

  • laura pe 1 Iun 2013, 14:55
    sangerari in timpul sarcini?

    buna fetelor va rog ajutatima....sunt insarcinata mai am 11 zile j fac 6 luni azi dimineata fara sa am vreun contact sexual cu sotul meu dupa ce am mers la baie si am facut pipi knd mam sters hartia a devenit putin roza ...mam sters din nou j era alba si asa mi sa intamplat in aceasta zi de 3 ori dupa ce am fost la baie.....sunt plecata din tara si nu pot ajunge momentan la doctor va rog ajutatima.......va sa mai intamplat asa ceva?

    19
    19

  • daniela pe 5 Mar 2013, 14:57
    sangerarea in timpul sarcinii

    acum 6 ani am avut un avort spontan la 6 luni de sarcina,acum sunt insarcinata in nici 2 luni si as vrea sa va intreb de ce uneori am scurgeri de sange cand deschise la culoare cand inchise.vas ruga sa imi spuneti daca este normal sau este vreun semn de ingrijorare imi este foarte frica avand in vedere ca am avut 2 avorturi spontane unu de 4 luni iar celalalt de 6 luni.

    56
    13

  • flori pe 4 Mar 2013, 00:09
    ce inseamna asta

    buna sunt flori am 16 ani luna trecuta mai venit ciclu de duminica trecuta prietenu meu sia dat drumu in mine azi de dimineata am observat ca imi curge sange dar rosu spre maroniu dar dupa amiaza nu mai mai curs deloc ce inseamna cine stie am nevevoie de un raspuns plisss

    25
    4

  • mihaela pe 6 Feb 2013, 11:25
    sangerari vaginale

    buna..sunt in a 5 saptamana de sarcina si de vreo 3 zile am usoare sangerari vaginale dar fara durerii.nu stiu daca e normal atata timp cat nu ma doare nimic....sunt ingrijorata si maine ma duc la ginecolog sa vad ce imi spune...va rog spunetimi si mie daca a mai patit cineva asa...?

    29
    7

  • anca pe 9 Sep 2012, 22:09
    sarcina

    buna am 40 de ani sunt insarcinata in 4 luni jumatate,nu am avut probleme pana acum,dar am inceput sa am o scurgere ca de ciclu cu cheaguri...mi-a fost frica ca pierd sarcina,aveam dureri ingrozitoare ca la ciclu,aveam cheaguri,insa dupa 48 de ore a trecut,medicul mi-a confirmat ca sunt insarcinata,dar ca era cat pe ce sa pierd sarcina,de ce se poate intampla asa ceva cand eu am avut grija,nu mi-am batut joc de copilul din pantecele meu si am facut tot ce mi-a spus doctorul?

    40
    7

  • karola92 pe 7 Iun 2012, 22:14
    fixarea ovulului sau avort..?

    buna,,,am o intrebare...eu sper sa nu am o sarcina...nu am deloc nici un semn,simptom, nici pofte,nici greturi,nici nu ma dor sanii,sau gust metalic in gura,durere de spate, oboseli,somnolenta,nimic...si mi-sar parea ciudat sa fiu gravida.. :-s sau mi-a intarziat din cauza stresului excesiv, ca dupa ce am facut prima data mi-a intarziat si mai mult ciclul,vreo 3 zile..adica nici pana acuma nu aveam regulat, si am facut dupa 2zile dupa ce mi-a trecut ciclul, si sper sa nu fi ramas gravida,si poate ca din cauza stresului mi-a intarziat sau sarcina,mi-e frica sa imi fac testul :-s si ultima data mi-a venit in 4 si acuma in 7 si deobicei venea pe 1..si nu e deloc ca si o mestruatie normala, e mult mai deschisa si apoasa...dar am si dureri numa nu asa mari ca si cum le aveam...oare asta ce inseamna? sunt gravida si se intampla fixarea,desi au trecut 25de zile deatunci, sau ii un fel de avort/eliminarea acuma? probabil tot o sa imi fac un test zilele urmatoare,o sa imi iau curaj, dar ii adevarat ca sunt si foarte dipserata...nu vreau sa raman si sunt si foarte stresata, agitata, foarte activa,zilnic fac si sport,efort fizic foarte puternic...eu de data asta zic ca doamne da sa nu fiu gravida..dar daca imi puteti da sfaturi in legatura problemei mele,de ce se intampla astea...va multumesc, si cei care va doriti o sarcina mult success :)

    23
    7

  • madalina pe 7 Iun 2012, 20:29
    am o intrebare

    Nu mi-a venit menstruatia si mi-am facut 3 teste care toate mi-au aparut 2 liniute dar una era foarte stearsa.dar d vreo 3 zile am sangerari vaginale foarte slabe si nu stiu ce sa mai cred.imi puteti da un sfat.

    25
    5

  • mihaela mahalu pe 2 Iun 2012, 13:49
    ajutatima si pe mine

    sunt in sarcinata si am inceput de asnoapte sa singerez si azi mai puti si ce va ca niste firicele maro .ce poate fi

    29
    5

  • andreea pe 2 Mai 2012, 15:47
    ce se intampla?

    am facut testul de sarcina si mi-a iesit pozitiv, dar de 2 zile am sangerari, ca la un ciclu normal, dureri de burta si spate. doctorita mi-a spus sa iau utrogestan si no spa. sunt in pericol de a pierde sarcina? ma poate ajuta cineva cu un sfat? multumesc

    31
    6

  • Georgiana pe 21 Apr 2012, 17:46
    Sarcina gemelara

    Buna.Numele meu este Georgiana si sunt insarcinata in 10 saptamani cu gemeni(asa mi s-a spus la ecografia de 5 saptamani),insa de vreo 3 zile am inceput sa am sangerari vaginale aproape in fiecare zi,care uneori vin si cu tesut mai consistent,asemeni menstruatiei.Ce credeti ca poate fi?

    29
    4

  • IOANA pe 30 Mar 2012, 20:42
    sangerari

    Nu stiu daca imi va raspunde cineva sau nu ... :( insa am si eu o intrb ... sunt insarcinata in 3 saptamani...bebele meu est inca fff mic insa de vreo 3 zile am o scurgere de culoare maro nu din abundenta,doar cateva picaturi...am fost la medic si mi-a dat un tratament...nu stiu ce sa mai cred...ce poate fii?mai ales asa devreme?pot sa pierd sarcina?

    35
    8

  • iulia pe 23 Mar 2012, 07:11
    sangerari in timpul sarcini

    Buna am 18 ani si am aflat ca sunt insarcinata ieri am fost la control si mia zis ca am 6 sapt problema e ca azi dimineata am mers la baie si am observat pe chilot picaturi de sange mam speriat foarte tare nu am facut contro vaginal decat la eco .Te rog spunem este ceva grav si din ce cauza?

    49
    11

  • bozan pe 4 Mar 2012, 21:08
    sarcina cu sangerai abundente

    Buna am o intrebare nu stiu pe cine sa mai cred am 6 sap am sangerari abundete cu cheguri si cu dureri abdominalea astept ras va rog

    33
    7

  • Anamaria pe 21 Feb 2012, 18:59
    Negativ

    Luna a 8 a am vrut sa scriu

    22
    3

  • Anamaria pe 21 Feb 2012, 18:58
    Negativ

    Am o intrebare desi cred ca e cam stupida. prietena mea e stresata rau ca nu ii vine menstruatia si a facut zeci de teste...e posibil sa fii insarcinata in luna a * a si testul sa iasa tot negativ?

    4
    4

  • oana pe 8 Feb 2012, 15:21
    sangerari

    buna! sunt insarcinata in 10 saptamani si am avut sangerari, am fost la doctor dar nu a stiut sa imi spuna de la ce este pana nu vede rezultatu de la analizele: ureaplasma, mycroplasma, clamidia etc. De la ce se poate intampla asa ceva? pt ca nu am avut nici dureri de burta si la ecografie bebe era foarte bine.

    17
    7

  • eni pe 21 Ian 2012, 21:40
    sangerare in timpul sarcinii

    bun, am si eu o intrebare. acum 2 luni am suferit un avort spontan la 8 saptamani de sarcina. acum suntt din nou insarcinata. sarcina are 5 saptamani dar astazi dupamasa am observat ca secretia vaginala si-a schimbat culoarea si a inceput sa devina usor rozalie. dureri am avut pe tot parcursul sarcinii de la ovulatie incoace dar nu pronuntate si nu crampe. ma doare in continuare, astept parerile voastre. mi-e frica sa nu se intample ceva grav, ma tem sa nu pierd sarcina din nou. va multumesc.

    28
    7

  • dorina pe 14 Ian 2012, 21:05
    nu stiu de ce sangerez in timpul zilei ..mai ales dupa actul sexual!

    va rog astept un raspuns! va multumesc !

    18
    12

  • dorina pe 14 Ian 2012, 20:59
    nu stiu de ce sangerez in timpul zilei ..mai ales dupa actul sexual!

    inainte sa o fac cu pr meu nu sangerez deloc ! cand incep sa o fac ,ma doare la inceput..si dupa nu ma mai doare dar sangerez dupa ce terminam actul sexual ! ce sa fac ? ce inseamna ?

    8
    2

  • Oana pe 15 Dec 2011, 12:39
    Ce se intampla?

    Buna sunt Oana am 18ani si am ramas insarcinata aproximativ o luna jumate,de kteva zile am mici sangerari dar problema e ca sunt inchise la culoare nici rosi nici roz un "maroniu" sa spun asa peste cateva zile ma duc la doctor dar sunt speriata pt ca am auzit lucruri rele despre aceste sangerari....ce se intampla?:((

    17
    14

  • lavinia pe 10 Dec 2011, 13:02
    singerari in timpul sarcini

    nu stiu cit timp am a zis doctorita sa vin peste 15 zile sa vada ca acum nu se vede bebele doar placenta bebelui dar imi curge ceva picaturi de singe roz descis dar bnu tot timpul va rog ajutatima va rog mersi

    23
    5

  • andra pe 27 Nov 2011, 19:08
    schimba doctorul

    Dana pot sati spun decat sa incerci la un alt doctor sa vezi ceti spune,eu iti urez multa sanatate si o sarcina sanatoasa si usoara

    5
    5

  • gabriela pe 20 Oct 2011, 15:52
    sarcina

    buna ziua, as avea si eu o intrebare. Luna trecuta am suferit un avort spontan, la 5 saptamini, sarcina oprita in evolutie, nu a necesitat chiuretaj, singerarile(pierderea) a inceput pe 24 septembrie. Mi-am calculat perioada de ovulatie cu teste, am avut mai multe contacte sexuale in perioada ovulatiei, iar in data de 12.10, deci dupa ovulatie, am avut o mica singerare roz deschis. Am dureri in zona ovarului sting, oare e posibil sa fiu insarcinata? Incer cam de un an, analizele sunt bune.Astept raspuns.Multumesc.

    1
    3

  • cristina pe 18 Oct 2011, 05:08
    sangerare

    Sunt insarcinata in 5 saptamani si dupa ce am facut dragoste cu sotul meu am sangerat,nu foarte mult.Nu am dureri si nimic anormal,am programare la medic tocmai peste 4zile, va rog ajutati-ma,imi este teama

    8
    9

  • catalina pe 8 Aug 2011, 22:13
    Am facut fertilizare in vitro, sant ingrijorata

    Am facut fertilizare in vitro, sant ingrijorata, sant la 10 zi, si am pierderi de sange, foarte usoare, astazi am fost la doctor mi-a zis ca, mi-a prins sarcina mi-a dat niste injecti. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns oare este normal. Nustiu ce sa mai cred.

    30
    4

  • anca pe 6 Iun 2011, 22:49
    sunt insarcinata

    buna am24 ani si sunt insarcinata in 2 luni.si mie upic frica ca am avut o sangerare si ma doare spatele si burtica,nu stiu ce sa cred .am facut ecograf la 6 saptam si mia zis ca e bine pozotionat.am facut un avort acum un an si acum 1 an jumate am pierduto la 2 luni.acu imi doresc acest copil dar mie teama sa nu patesc la fel ca inainte.inca nam fost la un doctor ginecolog.va rog sa ma sfatuiti si pe mine va multumesc.

    26
    4

  • alexandra 25 pe 26 Mar 2011, 11:58
    va rog, un raspuns!

    Buna! Am si eu o intrebare,la care sper sa primesc un raspuns, sunt insarcinata in saptamana a V-a si din saptamana a IV-a am sangerari, in ultimul timp mai rare,cam o picatura la o ora, medicul mi-a spus k aceste sangerari se datoreaza faptului k sacul embrional s-a deplasat, inca nu isi gasise loc, nu am dureri,nu am greturi sunt putin balonata. Acum intervin problema, embrionul are 7mm, in urma ecografiei, mi s-au facut anumite analize de urina, in urma carora a reiesit ca embrionul traieste. problema este dimensiunea embrionului! Am vreo sansa sa duc sarcina pana la capat? Ajutati-ma dak puteti cu un raspuns. Multumesc!

    30
    1

  • dana pe 15 Feb 2011, 13:06
    sangerari in timplu sarcinii

    buna, am 24 de ani si sunt foarte ingrijorata si in acelasi timp foarte speriata, am 6 saptamani de sarcina si pe tot parcursul sarcinii, pana acum, am avut sangerari in fiecare zi,nu foarte mari, dar totusi sunt,si dureri de mijloc. Pana acum am mai avut 4 avorturi spontane, pe care le duceam numai pana la vre-o 4-5 saptamani. Cand am facut prima eco. acum o saptamana, mi-a spus ca nu se vizualizeaza inca embrionul, este sarcina gemelara, si mi-a spun ceva de o "fisura", asa o numesc eu, care de fapt nu stiu unde este ori pe placenta ori pe uter ptr ca dr.nu mi-a spun exact, si asta ar putea fi cauza sangerarii.Mi-a spus sa stau la pat si sa iau utrogestan.Astept un raspuns va rog de la cine stie ceva,multumesc.

    14
    6

  • ina pe 20 Ian 2011, 18:36
    sunt insarcinata?

    de un an ne chinuim sa avem bebe dar nimic. Apoi am mers amandoi la medic si sotul meu a fost pus pe tratament ce contine branaca ursului, laptisor de matca deci numai naturale si pe data de 1 mi-a venit si ieri in 19.01.2011am mers la baie si am vazut pe chilot o pata maro de 1 cm. ce poate fii? am ameteli imi este rau nu prea mananc ce se intampla? oare sunt insatcinata? VA MULTUMESC.

    25
    5

  • stefania pe 18 Nov 2010, 22:30
    sangerari ciudate

    incerc de cateva luni sa raman inarcinata, luna trecuta mi-a intarziat menstruatzia o saptaman, am facut testul de sarcina si a aparut si cea de a doua linie dar mai stearsa, cateva zile mai tarziu am avut crampe abdominale si menstruatzi a venit, cu ceva cheguletze , luna aceasta aceeasi poveste doar ca numai atunci cand merg la toaleta sangerz... ce este de facut ??? cine ma poate ajuta cu un sfat cum sa raman insarcinata.. imi doresc foarte mult al doilea copil

    12
    3

  • irina pe 9 Nov 2010, 08:08
    sangerari in sapt 5

    saptamana trecuta am facut 2 teste ambele au fost pozitive ieri pe 08.11 am avut dureri abdominale si sangerari ,am fost de urgenta la medic am aflat ca sunt in 5 saptamani si 4 zile nu se stie de la ce am sangerarile, inima embrionului nu sa format ,mi sa dat tratament si analize .am o intrebare este posibil sa duc sarcina la termen ,am avut durei intense si chiaguri de sange

    17
    2

  • marchidan ionela pe 20 Oct 2010, 08:17
    nu stiu ce sa cred

    sunt insarcinata si cred ca am aproape o luna,nu stiu ce sa cred astazi cand m-am dus la baie am avut o sangerare inchisa la culoare,am auzit ca este normal la o luna sa se intampe asta.M-am speriat foarte tare nu stiu ce sa fac,la medic inca nu am fost mi-au spus alte gravidute sa mai astept un pik sa creasca copilul ca este prea mik si nu iese bn la ecografie.va rog eu frumos lamuriti-ma si pe mine sunt foarte speriata.merci

    9
    1

  • ramona pe 7 Oct 2010, 17:25
    sangerare in timpul sarcinii

    am avut in general o menstruatie regulata dar in momentul cand trebuia sa-mi vina am avut doar o scurgere de un lichid foarte gros maroniu dupa 1 saptamana mi-am facut testul de sarcina si a iesit pozitiv dar dupa inca doua saptamani am inceput sa sangerez un pic mai mult un lichid mai deschis decat ciclul normal..ce poate inseamna asta?:((

    13
    9

  • roxana pe 30 Sep 2010, 15:57
    dureri de spate

    am uitat sa mentionez ca am in antecedente doua pierderi de sarcina, una prin avort spontan, iar alta prin oprire in evolutie. acum la ecografie mi s-a spus ca sarcina este aplatizata, dar ca embrionul are activitate cardiaca. Este vreo problema daca sarcina ii aplatizata? Inseamana ca se poate opri in evolutie? va multumesc

    25
    11

  • roxana pe 30 Sep 2010, 15:46
    dureri de spate

    BUNA ZIUA AS DORI SA STIU DACA ESTE NORMAL IN SAPTAMANA 4 DE SARCINA SA AI DURERI SURDE DE SPATE SI OVARE?

    26
    4
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod