Corp de femeie

5 soluţii ca să scapi de mâncărimile vaginale

Pruritul vaginal sau acele mâncărimi în zona intimă cu care se confruntă majoritatea femeilor pot fi ameliorate cu câteva remedii simple. Află care sunt acestea pentru a ameliora simptomele până ajungi la medicul ginecolog!

Pruritul vaginal sau acele mâncărimi vaginale cu care se confruntă majoritatea femeilor pot fi ameliorate cu câteva remedii simple. Află care sunt acestea pentru a ameliora simptomele până ajungi la medicul ginecolog!

Senzaţia de mâncărime în interiorul vaginului şi la nivelul vulvei (intrarea în vagin) este cel mai frecvent asociată cu o candidoză vaginală. Statisticile arată că peste 75% dintre femei s-au confruntat cel puţin o dată în viaţă cu un episod de candidoză. Deoarece riscul de recidivă este foarte ridicat este important să cunoşti câteva remedii care pot uşura simptomele supărătoare până ajungi la medicul ginecolog.

Când e necesar să mergem la medic pentru mâncărimile în zona genitală 

De reţinut! Niciodată nu aştepta ca mâncărimile vaginale să treacă de la sine. Dacă ele sunt însoţite de usturimi, scurgeri urât mirositoare şi cu o consistenţă ciudată programează-te urgent la ginecolog.

În urma unui examen ginecologic, medicul va prescrie un tratament în funcţie de diagnosticul obţinut.

Mâncărimi în zona genitală tratament naturist

Dintre remediile naturiste care îţi pot ameliora simptomele până te prezinţi la ginecolog te poţi baza pe:

1. Băile de şezut cu infuzie de pelin, gălbenele sau muşeţel. Amestecă 4 linguri de plantă la un litru de apă fiartă şi spală zona genitală. Sau toarnă infuzia într-un lighean mai mare pentru o baie de şezut.

2. Aplică local iaurt simplu cu mâna sau cu ajutorul unui tampon.

3. Spălăturile locale cu bicarbonat de sodiu. Amestecă o linguriţă de bicarbonat la un litru de apă caldă şi spală zona genitală la suprafaţă, în fiecare zi de câteva ori.

4.

Pune în apa din cadă câteva picături de ulei esenţial de arbore de ceai diluate în 2 linguri ulei de măsline/jojoba sau cocos.

5. Amestecă ulei de măsline cu 2-3 picături ulei esenţial de arbore de ceai (tea tree) şi masează zona intimă la suprafaţă.

 

Sfaturi utile pentru a trata mâncărimile vaginale

  • Păstrează zona genitală uscată.
  • Trebuie să faci igiena locală în fiecare zi.
  • Evită gelurile intime.
  • Evită să foloseşti săpun pentru a spăla zona intimă.
  • Evită hârtia igienică, absorbantele zilnice şi spuma de baie care au parfumuri sintetice.

 

Evită să iei pastile "după ureche"!

Doar pentru că un tratament a dat rezultate în cazul unei prietene nu trebuie să te bazezi pe eficienţa lui şi în ceea ce te priveşte. Ai putea chiar să-ţi înrăutăţeşti şi mai mult problema medicală cu care te confrunţi dacă iei tratamente fără recomandarea unui medic. 

Nici să nu te gândeşti să-ţi faci spălături vaginale!

Spălăturile vaginale nu se fac decât la recomandarea medicului şi niciodată pe o perioadă scurtă de timp, ca adjuvant în cadrul unui tratament complet. De ce? Pentru că ele dezechilibrează flora vaginală şi măresc riscul de infecţii.

Iată ce spune un medic despre ce trebuie să evităm în cazul mâncărimilor în zona intimă la femei.

"Femeia trebuie să evite spălăturile vaginale care dezechilibrează flora vaginală normală. Flora vaginală normală împiedică dezvoltarea infecţiilor! În cazuri excepţionale dermatologul sau ginecologul pot prescrie spălături vaginale care să crească PH-ul (spălături bicarbonatate), care se fac pe o perioadă determinată de timp", explică Prof. Dr. Anca Zbranca, medic dermatolog.

 

Comentarii (39)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cosau Lorena pe 13 Mar 2022, 08:48
    mancarmi genitale

    Acum 2 ani am fost diagnosticata cu diabet,de vreun an de zile am mancarimi in zona genitala,am facut spalaturi cu bicarbonat am folosit ovule canesten imi trece pe moment dar iar au aparut mancarimile,nu am scurgere urat mirositoare.ce pot sa mai fac?

    0
    0

  • Mariana pe 25 Iun 2017, 07:29
    Mancarimi vaginale si usturimi

    Buna dimineata ! Eu am fost operata de o tumoare la colul uterin in anul 2003 , am urmat radioterapia .... de atunci ma confrunt cu niste umflaturi un fel de bubite care apar si dispar in exteriorul vaginului , cu usturimi si mancarimi , cu dureri de burta si de spate , va rog sa mi dati un raspuns si sa ma ajutati , multumesc !!!

    2
    0

  • sabau simida pe 23 Feb 2016, 12:06
    Mancarimea vaginala atat exterior cat si interior plus usturime

    Ce asi putea sa fac eu am folosit chear si crema de galbenele... dar ma inrosesc roata vahinului e o mancarime enervanta si in iteriorul la fel.. iar scurgerea nu e normala in forma lichida e ca si cum ar fi pe bucatii.. ce e de facut ? Va rog ajutatima!!!

    4
    16

  • Nicolae Paun Deputat pe 19 Apr 2014, 08:43
    Am Sculament si Mancarimi inghinale

    Daca se poate remedia acesta boala daunatore . Doresc sa stiu ce tratament si cat costa.

    10
    3

  • valia pe 16 Mar 2014, 21:14
    remediu pentru mancarimi

    Atunci cand credeam ca nu voi mai reusi vreodata sa scap de mancarimile sacaitoare, [putin spus], iata ca pana la urma le-am venit de hac!!!? Si asta s-a intamplat dupa ce am citit tot pe acest site despre "remedii naturiste".Am incercat aproape toate cate sunt enumerate acolo.Dintre toate singurul care mi-a fost in sfarsit de ajutor ,a fost IAURTUL.Ziua cand plecam la serviciu am folosit CLOTRIMAZOL unguent iar seara dupa toaleta intima am pus iaurt si l-am tinut pana dimineata.Si asta doar de trei ori la rand.Sunt foarte multumita de rezultat si vi-l recomand cu toata increderea.La inceput am fost sceptica, dar, acum ma felicit ca mi-a venit si aceasta idee.Si cred ca stiu si cauza acestor mancarimi suparatoare.Sunt convinsa ca ele provin de la....saliva...Da ,probabil ,din cauza vreo unei infectii dentare !!!

    12
    2

  • alexandra pe 9 Mar 2014, 21:44
    usturime si mancarimi vaginale

    timp de cateva luni am avut o scurgere vaginala care mirosea destul de urat..am facut tratament cu ovule si mi-a trecut..secretia este normala insa tin sa cred ca este foarte concentrata pentru ca este mai groasa si ma ustura si ma mananca destul de tare..ce as putea sa fac?

    32
    6

  • Dan Elisabeta pe 15 Dec 2013, 03:04
    intrebare

    Daca evitam sapunul la spalat,tampoanele la ciclu,ce facem?dati si alternative.Cu servetelele intime,geluri,si etc sunt de acord,

    20
    13

  • daniela pe 9 Oct 2013, 18:41
    mancarimi...si bubite

    de ceva timp miau aparut niste bubite rosi care apar si dispar..iar uneori am niste mancarimi de inebunesc ...ce as putea face ajutatima va rog..:(

    51
    23

  • alina pe 7 Oct 2013, 23:37
    micoginax

    buna, am minkarimi vaginale de doua zile,am luat micoginax,fara prescriptie medicala,nu e nimik daunator?imi puteti spune?

    88
    33

  • iulian pe 30 Sep 2013, 11:01
    am niste pete pe p....is rosii micute

    miau aparut niste pete mici si rosii si ma mananca si nu stiu ce sa fac ma puteti ajuta ,e posibil sa ma fi iritat de la ceva. Va multumesc

    47
    17

  • ada pe 18 Sep 2013, 14:26
    ajutor!

    NU STIU CUM POT SA CITESC SI RASPUNSURIEL LA ACESTE INTREBARI? N-am vrut sa scriu cu majuscule, scuze!

    38
    17

  • ioana pe 1 Aug 2013, 16:20
    foarte urgent

    se pot lua aceste mancarimi pe cale sexuala?

    59
    39

  • caleican pe 6 Iun 2013, 10:03
    scurgeri urat mirositoare si mancarimi

    buba ziua asi vrea sa stiu si eu daca am o scurgere galbuie dar miroase unpic ce asi putea sa fac ma mai si mananca uneori . Mama mea mia zis sa fac spalaturi cu ceai de pelin pt ca ea a facut si ia fost ff bun credeti ca ar fi bun?

    52
    13

  • caleican pe 6 Iun 2013, 10:02
    scurgeri urat mirositoare si mancarimi

    buba ziua asi vrea sa stiu si eu daca am o scurgere galbuie dar miroase unpic ce asi putea sa fac ma mai si mananca uneori . Mama mea mia zis sa fac spalaturi cu ceai de pelin pt ca ea a facut si ia fost ff bun credeti ca ar fi bun?

    29
    12

  • georgiana pe 10 Mai 2013, 16:40
    dureri si mancarimi vaginale

    am o mancarime foarte insuportabila si durei am fost la medic mau dat un tratament injur de 3 zile dar nu sea facut efectul am mai avut problema asta eram in grecia am fost la doctor acolo meau comandat un tratament foarte bun si mea trecut imediat ce vreau sa va sp din toata tara si globul rom cei mai buni doctori sunt din grecia cei lanti vor doar bani nu sa isi faca meseria sant varza sant foarte curioasa ce medicament mear pute recomanda pt dureri si mancarimi vaginale

    30
    24

  • mali_nutza pe 24 Apr 2013, 15:17
    piele uscata si mancarimi

    de 3 luni, exact dupa ce m-am epilat in zona intima cu ceara, a inceput sa ma manance si sa ma usture si in timp sa mi se ia ca matreata pielea, sa se usuce, imi trece apoi iar am perioade cand ma mananca, nu am usturimi la nivelul vaginului, doar pe margini, pe labii in exterior, spre interior nu am nimic, si in spate spre anus, mi s-a spus ca este de la haine, am pielea ft sensibila acolo si ma irita orice ma atinge, nu mai port nici bichinii, ft rar ii iau, nici absorbante zilnice, dupa baie ma mananca mai rau, m-am dat cu mai multe ungunte, de galbenele si bephanten, dar nu-mi trece in totalitate, ce unguent imi recomandati?

    48
    18

  • miha pe 6 Apr 2013, 21:24
    probleme vaginale

    de cateva luni am o mancarime vaginala exterioara,pe partea stanga.am mers la diferiti medici(ele) ginecolog si toate mi au zis ca nu am nc...ca e de la pilozitate si epilat,,,pai cum pana mea , e ceva normal??????nu trebuia sa am peste tot daca era ceva normal? asa ca voi vedea cu ce o sa ma tratez rusine medicilor ca nu i intereseaza,mai ales ca le platim consultatiile

    113
    34

  • maria pe 5 Apr 2013, 13:43
    mancarimi si usturimi vaginale

    am si eu o problema de vreo 3 ani,am mancarimi si usturimi vaginale.am fost si la ginecolog dar degeaba.fara nici un rezultat.as vrea sa stiu ce pot s fac sa scap de ele.am facut si spalaturi cu pelin.cu bicarbonat.am luat si tratamente chiar nu stiu ce sa mai fac.

    43
    12

  • Tantica pe 27 Mar 2013, 16:49
    spalaturi

    daca am inceput tratamentul pentru candidoza dar am prurit exagerat pot sa fac spalaturi vaginale cu infuzie de musetel sau betadin???

    27
    16

  • stan alina mirabela pe 27 Ian 2013, 23:48
    dureri de ovare si umflaturi ale burtii

    buna ziua sunt alina si as avea si eu o intrebare:ce spalaturi cu plante as putea folosi la durerea de ovare si umflaturi ale burtii?va multumesc

    28
    19

  • renata pe 15 Ian 2013, 09:04
    mancarimi ustuirimi vaginale

    buna ziua de 3 zile am mancarimi usturimi vaginale pe partea stanga am facut spalaturi cu ceai de musetel si am luat un ciprofloxacin si seara mi-am pus un ovul acest tratamest am mai facut mai demult ............imi puteti spune de la ce se fac astea de la act sexual si credeti ca am fost inselata si am luat boala de la el ....ca mereu ma intreb cum am asa ceva cand stiu ca sunt foarte curata ..astept raspuns

    52
    14

  • jojo pe 11 Nov 2012, 21:03
    Usturime

    Buna,sunt virgina si am incercat sa am contact sexual insa m-a oprit usturimea in zona genitala,care este cauza,multumesc

    67
    32

  • petronelapopescu pe 9 Nov 2012, 18:38
    despre mincarimi

    inteleg ca toate femeile au o scurgere vaginala ca simine dar pe mine cite o data ma maninca .am fost de multe ori la medic miau dat difetite ovule cu cite unu mia trecut cu altele nu.acumma maninca iarasi miam intrdus ovule de care medicul mia prescris si nu imi trece si ademas cid amrelatii cu sotul ma doare.de ce? si ce trebuie sa mai fac cu aceste mincarimi .va multumesc si astept raspuns urgent va rog frumos

    23
    22

  • AghataC pe 3 Nov 2012, 13:12
    recidiva

    ce e aia recidiva?

    43
    17

  • sabina pe 27 Oct 2012, 09:15
    mancarimi si usturimi

    Buna...mi`au aparut mancarimile acum 3-4 zile dar am folosit o crema si mi`au disparut..dar in timpul contactului sexual cu prietenul am avut mancarimi usturime si putina durere...ce este??ma poate ajuta si pe mine

    19
    13

  • Anca pe 11 Iun 2012, 13:06
    Sunt la menstruatie.

    Mancarimile au inceput acuma 2 zile, iar in urmatoare zi mi-a venit menstruatia. Inca mai pot urma tratamentele naturiste? Sunt ceva contraindicatii? Multumesc

    41
    19

  • larisa242 pe 5 Apr 2012, 21:31
    candida

    buna tocmai am descoperit ca am candida cine imi poate spune de la ce se poate lua aceasta bacterie? va multumesc

    26
    6

  • Mihaela pe 20 Mar 2012, 03:48
    consultati cat mai multi ginecologi!!!!!!!

    Nu luati medicamente dupa ureche!!!!!aveti simptome cu care nu v-ati mai intalnit consultati medicul ginecolog!!!!!Daca nu sunteti multumita de raspunsul primit consultati altul pana veti ajunge la adevar!!!!stiu ca e destul de costisitoare o consultati dar avem atatea variante doar trebuie sa vrem acest lucu!!!sunt multe asociatii care dau consultatii gratuite si informatii despre acest lucru,nu va fie rusine sa consultati medicul,pt asta exista sa ne poata spulbera orice banuiala pe care o avem!! nu stati cu frica in san....nu cautati raspunsuri pe internet pt k ele poate te vor ajuta poate iti vor inrautati situatia!!!!nu este o rusine sa mergi la ginecolog mai rusinos este sa stai netratata corespunzator!!!!ganditiva k poate aveti o boala cu transmitere sexuala o puteti da si altora daca nu va tratati!!!nu vrem niciuna sa se intample asta dar pt aia sunt medici sa ne ajute......cu stima si respect Mihaela!!!!!

    23
    6

  • narci pe 24 Feb 2012, 15:27
    mancarimi vaginale si usturime

    buna ziua sunt insarcinata in a 6 luna si am mancarimi vaginale ,usturime si scurgere vaginala si am facut decat spalaturi cu ceaiuri de galbenele, pelin si musetel si tot nu imi trece ce as putea sa fac ? va rog ajutatima cu un raspuns va multumesc.

    29
    11

  • narci pe 24 Feb 2012, 15:25
    mancarimi vaginale si usturime

    buna ziua sunt insarcinata in a 6 luna si am mancarimi vaginale ,usturime si scurgere vaginala si am facut decat spalaturi cu ceaiuri de galbenele, pelin si musetel si tot nu imi trece ce as putea sa fac ? va rog ajutatima cu un raspuns va multumesc.

    39
    11

  • alina pe 18 Feb 2012, 16:33
    am o mancarime vaginala

    am o manarime vaginala si nu stiu ce sa mai fac sa scap de ea va rog ajutatima

    46
    14

  • grosujana pe 12 Feb 2012, 15:23
    candidoza masculina ?

    Buna ziua, Sotului meu i-au aparut niste bubite rosii si mici grupate la baza capului penisului, pe capul penisului e o pata mica alba , iar rstul este iritat... Nu prezinta nimic in exterior si nici pe testicole . Cel mai rau e ca nu vrea sa mearga la medic.Ce ar trebui sa fac sau cu ce se trateaza ? Va multumesc Jana Grosu

    56
    19

  • nicu pe 23 Ian 2012, 12:33
    salut

    daca femeia e pe ciclu ramine insarcinata ,sau contactul sexual trebuie sa fie inainte sau dupa ciclu

    47
    14

  • Draghiciu Violeta pe 10 Ian 2012, 22:24
    .......

    inainte cu 5-6 zile sa-mi vina menstruatia imi curge un lichid urat mirositor si menstruatia miroase foarte urat imi puteti da un sfat?

    33
    10

  • Problema pe 26 Dec 2011, 14:32
    ????

    Salut. Am si eu nevoie de un sfat cit mai urgent VA ROG! deci de la ultima menstruatie(1 luna jumate in urma) am avut parte de mincarimi deranjante in zona vaginului cred ca prurit si usturime mai ales la urinare..secretii brinzoase..dupa simptome cred ca einfectie vaginala si totusi nu am tratat cu nimic...Uneori parca trece...doar dupa baie acum ma mai maninca zona genitala..problema mea este ca nu mi-a venit menstruatia de atunci si sigur nu sint insarcinata. Deci are legatura cu infectia? nu vreau sa ma adresez la ginecolog, care e cauza?

    51
    28

  • miki pe 3 Dec 2011, 20:58
    "dupa ureche"

    tocmai ce scrie in articol sa nu luam pastile dupa ureche si va apucati sa povestiti experimente...

    41
    14

  • Magdalena pe 2 Sep 2011, 11:51
    pentru Craiova 59- ovule naturiste

    Pentru igena intima se pot folosi ovulele pe baza de plante, miere, polen, argila - COLOSAN FERM de la FAVISAN.

    12
    5

  • craiova 59 pe 1 Sep 2011, 14:16
    5 solutii ca sa scapam de mancarimile vaginale...

    Stimata d-na Alina Arghirescu, ati fi putut scrie denumirea acestor supozitoare...supozitoare cu pelin eu nu am auzit! Stiu ca pelinul este f. bun, dar impreuna cu miere si ceara de albine ar fi mult mai eficient, de aceea va rog scrieti si denumirea lor, nu va fi penalizat nimeni chiar daca facem reclama! Va multumesc!

    34
    12

  • alina arghirescu pe 1 Sep 2011, 10:54
    o completare nu strica

    in urma unor atibiotice,m-am trezit cu o ciuperca,am primit medicatia,dar...nimic stiam din experienta ca exista supozitoare in plafar care au o componenta buna si pt vagin, am scapat in doua saptamani si e de urmat daca nu aveti ceva grav le gasiti pe toate in plafar cu ulei de catina,cu pelin cu ce credeti ca tolerati,ele fiind ca baza miere si ceara de albine

    50
    15

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod