5 mituri spulberate despre tampoanele interne

În timpul menstruaţiei avem de ales pentru tampoanele interne sau absorbante. Dacă le preferi pe primele, cu siguranţă te-ai confruntat cu diverse mituri care circulă pe această temă. Află care dintre acestea sunt false!

În timpul menstruaţiei avem de ales pentru tampoanele interne sau absorbante. Dacă le preferi pe primele, cu siguranţă te-ai confruntat cu diverse mituri care circulă pe această temă. Află care dintre acestea sunt false!

 

Tampoanele interne sunt de diverse mărimi şi se pare că multe femei le preferă pentru că sunt mai discrete şi mult mai uşor de "suportat".

 

Iată ce nu este adevărat din informaţiile care circulă despre tampoanele interne!

 

1. Mituri tampoane interne: Tamponul se poate rătăci în corp!

Fals. Tamponul nu are cum să se rătăcească în corpul tău!

 

2. Mituri tampoane interne: Fetele virgine nu pot să folosească tampoane!

Fals. Chiar dacă eşti virgină poţi să foloseşti tampoanele mini fără nicio problemă.

 

3. Mit: Nu poţi să mergi la înot dacă foloseşti tamponul intern!

Fals. Nu are nicio treabă folosirea tanponului cu înotul. Te poate împiedica să-ţi pătezi costumul de baie sau să se scurgă sânge în apă.

 

4. Mituri tampoane interne: Tampoanele blochează menstruaţia!

Fals. Specialiştii susţin că rolul lor este de a absorbi sângele, dar trebuie să ai grijă să nu-l laşi în vagin mai mult de 8 ore. În primele zile când ciclul este mai abundent vei fi nevoită să-l înlocuieşti mult mai des, posibil şi la fiecare oră.

 

5. Mit: Nu poţi folosi tamponul peste noapte!

Fals. Îl poţi folosi fără probleme şi noaptea, deoarece fluxul sanguin este mai redus.

Te va proteja cu condiţia să-l schimbi înainte de culcare şi imediat ce te trezeşti.

Pentru a ştii cum să introduci tamponul pas cu pas, citeşte AICI câteva indicaţii detaliate!

 

 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana Maria pe 2 Feb 2014, 12:33
    Fiecare are dreptul sa aleaga!

    Fiecare are dreptul la replica!Eu folosesc ob-uri de vreo 5 ani de zile cu o pauza de 1 an pentru ca am fost insacinata!Niciodata nu m-am plans de ele!Si am avut si ciclu menstrual abundent,si cu cheaguri si se comporta excelent!Cat despre virgine ar trebui sa folosesca absorbante ca nu le obliga nimeni sa folosesca ob-uri asa ca nu mai veniti cu astfel de afirmatii ca eram virgina si mi-am rupt himenul cu ele! OK da cine te pune sa le folosesti?Eu chiarr le recomand sunt foarte usor de folosit si nu le simti ca absorbantele dar trebuie tinut cont de igiena,atat intima cat si a mainilor!

    1
    0

  • Corina pe 20 Iul 2013, 16:24
    Tampoane interne

    Sa stii ca eu am 12 ani si folosesc dar rar .La inceput te va incomoda dar stai linistita o sa te acomodezi cu ele.Frica ca himeru poate fi afectat e o prostie asa ca folosestele linistita

    4
    0

  • madalina pe 5 Ian 2013, 21:19
    tampoanele

    eu am 12 ani si nu am folosit NICIODATA tampoane interne.eu am folosit absorbante si nu mam simtit deloc bine cu ele!ginecologul chiar mia recomandat folosire tampoanelor,dar mie imi e foarte frica pentru ca himenul poate fi afectat , dupa parerea mea , daca folosesc tampoane!eu sunt virgina dar am gasit un tip de absorbante care se pot lipi pe tot slipul cred ca sunt "scutece"dar sora mea mai mare de 18 ani foloseste si ea acelasi tip si iam urmat sfatul.daca sunteti interesati cautati la drogheria DM

    2
    0

  • geani_geanina pe 27 Dec 2011, 12:55
    tampoanele interne

    buna fetelor eu sant noua in club,eu folosesc tanpoane interne de un an de zile si ma simt foarte bine.si chiar mi le_a si recomandat ginecologu deoarece cant foloseseam tampoane normale aveam foarte multe scurgeri si de multe ori de schimbam si la 2 ore,si ma spalam foarte des dar acum ma simt mult mai bn si nu mai am nici scurgeri si chiar nu dauneaza asta in funcie de igena fiecaruia...

    4
    1

  • ana pe 3 Oct 2011, 00:46
    TAMPOANELE DEZVIRGINEAZA!

    Tampoanele dezvirgineaza,chiar si cele mini.Am o prietena care a folosit tampoane si care ducandu-se la ginecolog i s a spus ca nu mai este virgina,desi nu a avut niciun contact sexual.In plus,eu m am dus la 3 farmacii,dorind sa folosesc tampoane mini,fiind in perioada de menstruatie si mi s a zis ca pot afecta himenul,chiar si cele mai mici.Ele nu dezvigineza,in starea originala,insa in vagin este umezeala,acestea se umblu si astfel se dubleaza marimea lor.Si noua ni s a spus la scoala ca tampoanele nu dezvirgineaza,de cei care voiau sa vanda produsele,insa este o forma de a le vinde,de marketing,nu ar fi nebuni sa spuna ca afecteaza himenul pentru ca ei isi doresc sa isi vanda produsul.

    5
    2

  • veronyca pe 2 Aug 2011, 16:08
    tampoanele interne

    eu folosesc tampax,am folosit si ob si sunt foarte multumita de ele,ba chiar de la absorbante ma iritam foarte tare si le schimbam des,aveam senzatia k ma ustura,ma manca.Acum nu mai am nici o problema

    5
    1

  • emma pe 22 Iun 2011, 14:31
    Ignoranta e ingrijoratoare in randul femeilor din Romania

    Tamponul intern, doar pentru ca este intern nu este daunator sau cauzeaza candidoza si chiar cancerul de col uterin. Sunt o multime de alti factori care determina anumite afectiuni ale aparatului genital. Evident daca o femeie uita sa-si schimbe tamponul si il lasa acolo pot aparea diferite probleme. Cum si cel extern. Majoritatea doctorilor recomanda folosirea cu moderatie...dar totusi, cancerul de col uterin nu este favorizat de tampoanele interne, sexul neprotejat cu multiplii parteneri, o viata dezechilibrata alimentar si nu numai, igiena precara. De aici iau nastere cele mai mari probleme ale femeilor. Daca o idiota nu se spala si uita sa-si schimbe tamponul la timp, logic ca va avea de suferit. Daca erau intr-adevar atat de periculoase nu mai existau pe piata de ani de zile. Candidoza apare in cele mai multe cazuri culmea de la lenjeria sintetica si de la antibiotice si bineinteles de la o viata sexuala fara protectie. Sa fiti sanatoasa, consumati ceai de cretisoara, e foarte bun pentru aparatul genital.xo

    4
    2

  • dora pe 21 Iun 2011, 12:44
    e un adevar

    nu putem spune ca tampoaneler sunt rele si atat! e bine sa le folosim cu moderatie, nu chiar non stop. mai ales nu noaptea. pt. ca sta acolo ore in sir. si e una a ai ceva pus afara si alta inauntru. si eu le folosesc f. rar, doar cand nu am alta alternativa. draga, SImona, unde ai sau ai avut, mai bine zis, himenul in interiorul vaginului????? uau!

    4
    1

  • Veronica pe 20 Iun 2011, 12:00
    Are dreptate Anda

    Tampoanele interne sunt extrem de nocive. Mie, personal, doctorul ginecolog mi-a interzis sa folosesc astfel de tampoane. Desigur, sunt confortabile dar cred ca este mai importanta sanatatea. Fiecare este liber sa aleaga insa articolul ar fi trebuit sa prezinte ambele variante .

    5
    2

  • Simona pe 17 Iun 2011, 20:08
    fiecare femeie e datoare sa-si cunoasca corpul

    Folosesc tampoanele interne de peste 20 ani , am avut o foarte scurta perioada de timp anul trecut cand am simtit ca nevoia sa nu le folosesc , norocul meu ca nu a durat decat 2 -3 cicluri . Femeile care nu doresc sa le foloserasca e dreptul lor dar sa faca caz de asta pentru ca suntem multe de partea cealalta care le folosim in fiecare luna. Fiecare isi cunoaste ( sau ar trebui sa cunoasca) cum se deruleaza aceste zile speciale din viata de femeie . Eu personal practic mult sport si exact in zilele premergatore ciclului simt nevoia sa fac mai mult jogging apoi in cele 3-4 zile de ciclu daca e sa ma duc la inot ma duc , daca e sa ma duc cu bicileta sau sa alerg pot sa o fac si asta datorita absorbantelor interne. Si pentru Denisa... pe tamponul intern cheagurile de sange se preling, cand schimbi tamponul se pot observa aceste urme de membrana exact ca pe tampoanele externe. Tampoanele interne se schimba la 4 ore sau in functie de nevoile fiecareia. Si tampoanele externe daca nu sunt schimbate des produc inmultirea bacteriilor . Femeile care au ciclu abundent stiu ele foarte bine ce le foloseste. Tampoanele interne sunt fabricate pe marimi si asta pentru ca menstruatia difera pe zile , normal mai putina sangerare in prima zi si spre sfarsitul de ciclu, mai abundenta in zilele de mijloc. Articolul e foarte bine venit pentru ca din comentarii am vazut cata ignoranta exista. Duduia virgina care s-a desvirginat cu tamponul voit a facut-o pentru ca intentionat a impins tamponul cu multa forta in vagin. Himenul se afla la 2 cm de al intrarea in vagin in momentul in care iti introduci un obiect fie el tampon sau altceva intervine de regula durerea care iti spune sa nu ''avansezi'' cu tamponul, iar la scoaterea lui cum draq sa ai probleme cand tamponul se afla in afara himenului .

    10
    3

  • Denisa pe 17 Iun 2011, 12:29
    De acord cu Andra

    Ai dreptate Andra! Plus ca uterul se mai curata si apar acele "cheaguri" care de fapt sunt bucati de membrana uterina. Unde se duc? Stai cu ele acolo pt ca ai infipt un tampon?! :)) Microbii se inmultesc cu repeziciune intru-un astfel de mediu si uite asa va treziti cu o "mica" candidoza.

    11
    5

  • Anda pe 16 Iun 2011, 18:46
    prostii

    S-a descoperit ca tampoanele favorizeaza candidoza si chiar cancerul de col. Intrebati un ginecolog si vedeti ce va spune. Sigur, sa facem reclama mascata idioata e usor. Imi place idee ca le porti purta noaptea, desi nu e indicat sa le tii multe ore. Foarte logic, nu? Iar in legatura cu virginele, pot aparea probleme la scoatere, cand tamponul se mareste. Eu am o prietena care si-a rupt himenul asa. Cred ca e mai interesant sa te dezvirgineze the real thing decat un tampon. Mai ales, medicii spun ca nu sunt recomandate femeilor cu ciclu abundent. Scrieti si voi materiale mai responsabil si mai bine documentate.

    26
    10

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod