Hipotiroidismul: o boala pe cat de rara, pe atat de grava

Tiroida este o glanda endocrina, situata la baza gatului si cantareste mai putin de 30 de grame. Influenta glandei tiroide este extrem de importanta in buna functionare a organismului uman, deoarece aceasta afecteaza pulsul si tensiunea arteriala, nivelul de colesterol, nivelul energetic, tonusul muscular, vazul, starea psihica si multe altele.
Cea mai frecventa boala a tiroidei este hipotiroidismul, care apare in momentul in care glanda nu reuseste sa produca o cantitate suficienta de hormoni tiroidieni. In acest caz, metabolismul este lent, motiv pentru care functiile organismului sunt incetinite. Hipotiroidismul este o boala des intalnita la noi in tara, aproximativ 10% din femeile cu varsta peste 65 de ani prezentand simptomele acestei afectiuni. Mai rar apare si la persoanele tinere. La copii, aceasta afectiune se caracterizeaza printr-un retard de crestere si prin tulburari ale dezvoltarii psihologice.


Simptomele hipotiroidismului

Pentru cei mai multi pacienti simptomele nu sunt intotdeauna evidente si pot fi confundate cu alte afectiuni. Acestea depind de severitatea deficientei hormonale si de timpul de cand s-a instalat. Astfel, persoanele afectate de hipotiroidism prezinta urmatoarele simptome:

  • oboseala si stare de slabiciune;
  • par uscat si aspru, piele uscata la nivelul coatelor si a genunchilor;
  • voce ingrosata, ragusita;
  • crestere in greutate, apetit scazut si constipatie;
  • scaderea puterii de concentrare, de atentie, de memorie si gandire greoaie;
  • depresie si iritabilitate;
  • crampe si dureri musculare;
  • sensibilitate la frig;
  • ciclu menstrual dereglat;
  • incetinire a ritmului cardiac.

Daca hipotiroidismul nu este tratat, simptomele progreseaza, iar in unele cazuri evolueaza intr-o forma grava a hipotiroidismului, numita mixedem. De aici se poate ajunge la coma mixedemica, care poate fi declansata de o infectie, de expunerea la frig, de un traumatism sau de ingerarea de sedative. Coma provoaca pierderea constientei, convulsii, incetinirea respiratiei si irigarea insuficienta a creierului.


Cauzele hipotiroidismului

Cea mai frecventa cauza a hipotiroidismului la adult este tiroidita lui Hashimoto, afectiune cauzata de o dereglare a sistemului imunitar, care produce anticorpi care, pur si simplu, distrug tiroida. De asemenea, aceasta afectiune poate sa se traga din familie sau poate fi asociata cu unele anomalii genetice, cum ar fi sindromul Turner, sindromul Klinefelter sau sindromul Down.

Alte cauze care declanseaza aparitia acestei afectiuni sunt:

  • boli autoimune, adica: artrita reumatoida, vitiligo (portiuni ale pielii isi pierd culoare si devin albe), boala Addison (o tulburare a glandelor suprarenale), si diabetul;  
  • varsta, cu cat sunteti mai in varsta, cu atat tiroida mai produce mai putini hormoni;
  • chirurgia, prin indepartare partiala sau totala a glandei tiroide;
  • iodul radioactiv, astfel, daca pacientul este supus la radioterapie cu iod radioactiv, fie pentru a impiedica cresterea tiroidei, fie pentru a diminua producerea de hormoni, rezultatul este distrugerea unui numar mare de celule tiroidiene si dezvoltarea  hipotiroidismului;
  • hipotiroidismul secundar, o cauza extrem de rara legata de boli cerebrale;
  • tratamentul hipertiroidismului, prin indepartarea pe cale chirurgicala a tiroidei sau prin administrarea pe cale externa de iod radioactive, determina o diminuare a functiei tiroidiene, un deficit de hormoni tiroidieni, ajungandu-se la hipotiroidism.


Tratamentul hipotiroidismului

Acesta urmareste inlocuirea hormonilor tiroidieni cu hormonii de sinteza (levotiroxina).
Medicamentul este administrat pe cale orala si duce la reducerea simptomelor: pacientii simtindu-se mai putin obositi, nivelul de colesterol din sange scade, la fel ca si greutatea corporala. Tratamentul cu levotiroxina trebuie urmat toata viata, insa doza necesara este modificata la sfatul medicului. Necesarul de hormoni substitutivi poate sa varieze cu varsta, greutatea, starea aparatului cardiovascular sau din cauza altor boli sau tratamente medicamentoase.

Levotiroxina poate provoca reactii adverse atunci cand este administrata in doze prea mari: cresterea exagerata a apetitului, insomnii, palpitatii si tremuraturi. De asemenea, la pacientii cu boli cardiovasculare tratamentul va incepe cu doze mici, care vor creste progresiv, pentru a permite inimii sa se adapteze la un metabolism crescut.

Pentru a functiona eficient tiroida are nevoie de iod, care se gaseste in peste, fructe de mare, alge marine sau in plantele care cresc intr-un sol bogat in iod.
Intrucat producatorii de sare adauga si iod in preparat, aceasta forma de hipotiroidism este foarte rara, cu exceptia unor tari, in care alimentatia prezinta un deficit de iod.
 

Comentariile 1-50 din 119

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristina Ganea pe 11 Mar 2017, 15:51
    Dar ce titlu Idiot

    Hipotiroidismul este o boala rara?????????? de cand?

    0
    0

  • Editura Benefica pe 8 Dec 2015, 23:08
    informatii de ultima ora despre Hipotiroidism si Hipertiroidism

    Cateva informatii care speram sa ajute, despre Hipotiroidism si maladia Hashimoto: http://editurabenefica.ro/hipotiroidismul/ despre Hipertiroidism si maladia Graves-Basedow http://editurabenefica.ro/hipertiroidismul-si-maladia-graves-basedow/ Multa sanatate, Editura Benefica

    7
    0

  • Elena pe 26 Aug 2014, 22:41
    Va rog mult un raspuns...

    De curand m-am gandit sa imi fac analizele pentru tiroida deoarece aveam probleme cu stari de oboseala, ameteala, ciclu neregulat etc. Analizele la TSH sunt 6.5496 si la TPO 283.86 sunt mari? ce trebuie sa fac? Sunt derutata nu am fost inca la endocrinolog....

    11
    15

  • cristina pe 9 Iul 2014, 21:00
    REGIM DE SLABIT

    Pentru a avea succes, indiferent de tipul afectiunii, alegeti sa consumati timp de 3 luni (cel putin) alimente cu indice glicemic mic. Gasiti informatii pe google. Pe mine ma ajuta enorm pentru ca pot manca de mai mutle ori pe zi, nu iau in greutate si nu simt nevoia de dulce. Daca asociati aceasta dieta cu orice fel de efort fizic de 2-3 ori pe saptamana (plimbari de 1 ora, inot, alergare, tenis etc ) veti pierde kilogramele in plus fara prea mult efort. La inceput in prima luna veti pierde 5-10 kg chiar fara sa faceti sport. Eliminati surplusul de apa retinut datorita amidonului si glucozei continute de alimente. Va urez sanatate si succes!

    25
    5

  • sara pe 27 Mai 2014, 19:56
    ,, cazuri rare,,

    Buna ziua , am vazut mai sus persoane care se intreaba ce fel de pastile ar trebui sa ia pentrru afectiunile glandei tiroide , sunt afectiuni grave care ne pot schimba cu totul modul de viata, cel mai bine este sa discuti cu un medic specialist . Eu am 17 ani si sufar de mixedem,nu este usor .Iau tratamnet de aproximatic 1 an in dozele recomandate de doamna doctor. Era incredibil si este sa creada cineva ca pot fi bolnava si sa fie descoperita boala , cand am mers prima data la un medic specialist ma luat in ras( sa zic) , nu credea , mia spuus sa stau linistita , dupa ce mia facut ecografie si a vazut ca de fapt glanda mea nu mai este deloc doamna doctor a ramas tulburata si ma reintrebat cati ani am . Consultati medicul , chair si cel de familie la cele mai mici simtome ,

    4
    3

  • MIHAELA pe 3 Mar 2014, 14:32
    Buna ziua

    Buna ziua ,am luat tot felul de tratamente Euthyrox ..thyreoideea gl .tiroidina de la farex si nu simt din o ameliorare .Am arderile foarte mari si pe pierd prin urina si slabesc foarte mult .ce imi puteti recomanda .Va multumesc

    3
    10

  • MARIANA MAHMOUD pe 12 Dec 2013, 20:26
    buna ziua!

    SUNT OPERATA DE TIROIDA DIN NOIEMBERIE 2011..DE ATUNCI M-AM INGRASAT 20 KG SII CONTIINUI SA ASIMILEZ TOT CE MANANC! IAU EUTIROX 175 MG..SI TOTUSI AM TSH-5.78/ AM STARI DE OBOSEALA, PLAPITATII, CRAMPE SI FAC ATACURI DE PANICA! AM CIITIT SI ALTE POSTARI. S AM NTELES CA TOTI NE CONFRUNTAM CU ACELEASI PROBLEME! SGUR DE VIINA ESTE ACEST EUTIROX-DAR FARA EL NU PUTEM TRAI! MULTA SANATATE TUTUROR!

    6
    0

  • adi pe 7 Sep 2013, 22:24
    hipotiroidismul

    Hipotiroidismul consta in deficienta hormonilor tiroidieni. Boala apare cand glanda tiroida nu produce suficienti hormoni, ai caror rol, printre altele, este de a controla felul in care organismul consuma energia. Deficitul hormonilor tiroidieni afecteaza toate sistemele organismului. Cauze mai putin frecvente: -infectiile: infectiile virale si bacteriene pot afecta temporar glanda tiroida, ducand la o forma de hipotiroidism pe termen scurt; hipotiroidismul dat de infectii nu devine, de obicei, permanent -medicamentele: unele medicamente pot interfera cu producerea de hormoni tiroidieni; litiul carbonic este unul dintre cele mai cunoscute medicamente care duce la hipotiroidism -rar, afectiuni ale glandei pituitare sau ale hipotalamusului (determina forme secundare si tertiare ale hipotiroidismului): glanda pituitara si hipotalamusul produc hormoni care controleaza functia tiroidiana si ca raspuns, afecteaza capacitatea acesteia de a produce hormoni tiroidieni -iodul in exces: prezent in alimente sau medicamente, poate reduce functia glandei tiroide; aceasta problema este temporara -hipotiroidismul congenital- aproximativ unul din 4000 de nou-nascuti are o glanda tiroidiana cu probleme functionale. Hipotiroidismul bland (subclinic) este cel mai frecvent dat de tratamentul inadecvat al hipertiroidismului, de tiroidita Hashimoto sau de radioterapia cu iod. Oricum, hipotiroidismul sublinic poate avea ca etiologie orice cauza a hipotiroidismului clinic. Simptomele si semnele pot include: -par aspru si subtire -piele uscata -unghii friabile -tenta galbuie a tegumentelor -lentoarea in miscari -pielea rece -intoleranta la frig -senzatia de oboseala, slabiciune, toropeala, aspect adormit -afectarea memoriei, depresie sau dificultati de concentarare -constipatie -cicluri menstruale abundente sau neregulate care pot tine mai mult de 5-7 zile. Dieta Alimente indicate :-alimente bogate in complexul B (orez brun,quinoua,linte,fasole,linte,paste integrale,drojdie de bere,nuci,seminte),carne de pui si curcan,cartofi copti,dovlecel,sparanghel,vinete. -condimente : piper negru, busuioc, coriandru, rozmarin, chimen, usturoi, ghimbir, menta, oregano, patrunjel, salvie si cimbru. -alimente care contin iod :peste,ceapa,usturoi,alge -alimente bogate in seleniu :nuci braziliene,graul germinat,ceapa,usturoiul,pestele,fructele de mare. Alimente de evitat :-sparanghel, broccoli, spanac, varza, conopida, napi, ridichi si mustar. Puteti consuma aceste alimente gatite pentru a neutraliza proprietatile goitrogenului o data pe saptamana (substanta ce se gaseste in aceste alimente si care afecteaza nivelul hormonilor tiroidieni).De asemenea, meiul si melisa (roinita). -soia : evitati consumul de edamame, miso, lapte de soia, proteine din soia, sos de soia, tempeh si tofu. -produse lactate si oua :considerate alimente sanatoase, lactatele si ouale pot dauna functiei tiroidiene atunci cand sunt consumate chiar si in cantitati normale. Persoanele cu hipotiroidisim ar trebui sa diminueze consumul de branzeturi, unt, lapte de vaca, deserturi congelate, margarina, maioneza, zer si iaurt. -zaharuri si fructe cu indice glicemic ridicat :acestea includ agave, ciocolata, sirop de porumb, fructoza, miere, sirop de artar, melasa, zaharoza, fructe conservate, fructe uscate, mango, ananas, stafide si pepene verde. Tratament natural : -algele : alge brune din speciile Laminaria flexicaulis si Laminaria cloustoni, bogate in iod, saruri minerale (sodiu, potasiu, calciu, siliciu, magneziu), vitaminele A, B, C, D, E, clorofila, cu proprietati tonifiante stimulante ale glandelor endocrine, folosite in astenie, surmenaj, tulburari endocrine, hipotiroidie, mixedem, obezitate, hipercolesterolemie, arterioscleroza etc. -spirulina : prin microelemente, acizi grasi esentiali si proteine, stimuleaza productia de hormoni tiroidieni, iar phycocianina (pigmentul albastru) este responsabila de intensificarea proceselor metabolice. Se asociaza cu Seleniu, cu rol antioxidant si antiinflamator care protejeaza tiroida de efectul nociv al radicalilor liberi. -polen si pastura – aceste produse apicole sunt bogate in iod, tirozina si metionina, triada care controleaza buna functionare a glandei tiroide. Tirozina este aminoacidul utilizat de glanda tiroida pentru biosinteza hormonilor specifici ce guverneaza importante functii metabolice. Tirozina este si precursorul a doi importanti neuromediatori – dopamina si noradrenalina, a caror absenta sta la baza instalarii fenomenului de depresie. -gentiana : puternic stimulant metabolic care favorizeaza secretia normala de hormoni tiroidieni si actioneaza ca reechilibrant psiho-emotional pentru formele de hipotiroidism sever asociat cu mixedem. -uleiurile esentiale de levantica si rozmarin :au proprietati similare hormonilor. Se utilizeaza atât in forma externa, prin aplicare de cataplasme cât si sub forma interna. Acest remediu combate anumite tulburari specifice hipotiroidiei, cum sunt neurastenia, disfunctiile renale sau tulburarile de apetit. -gemoderivatul din muguri de mesteacan pufos : indicat in tulburarile endocrine deoarece contin substante de tip hormonal, stimuleaza activitatea glandei tiroide si reduc excesul ponderal. -tinctura de ovaz : stimuleaza metabolismul si favorizeaza secretia normala de hormoni tiroidieni. -ashwaganda : administrată zilnic, ajută la optimizarea funcţionării glandei tiroide, precum şi la o mai bună gestionare a stresului şi a stărilor psihice neplăcute ce apar în cazul acestei afecţiuni. În plus, creşte tonusul muscular, diminuând senzaţia de oboseală şi slăbiciune. -rhodiola rosea : moduleaza axa hipotalamus – hipofiza – suprarenale – tiroida – gonade prin reglarea nivelului hormonului CTR (cotricotropina), hormonului ACTH (adrenocorticotropina), beta-endorfinelor, catecolaminelor (adrenalina si noradrenalina), al corticosteroizilor (aldosteron, cortizon, DHEA – dehidroepiandrosteron, androgen, progesteron si estrogen) , stimuleaza actiunea serotoninei si a dopaminei prin reducerea actiunii enzimei monoaminoxidaza si catecol-O-metiltransferaza care degradeaza acesti neurotransmitatori; creste permeabilitatea barierei hematoencefalice pentru precursorii serotoninei (triptofan si 5-hidroxitriptofan) si ai dopaminei (tirozina), reduce nivelul sanguin al proteinei C reactive (indice de inflamaţie) si al creatinkinazei (indice de afectare musculara), stimuleaza metabolismul energetic celular prin cresterea productiei de adenozin trifosfat (ATP – nucleotide mitocondriale care stocheaza si transporta energia in celule) si de creatin fosfat (CP) necesara resintezei de ATP . Rhodiola Rosea este un tratament naturist util in reducerea manifestarilor cauzate sau accentuate de stresul cronic: depresie, anxietate, atac de panica, migrene, iritabilitate, hipertensiune arteriala, menopauza, amenoree, infertilitate, hirsutism, diabet zaharat tip II, scaderea imunitatii celulare, osteoporoza, scaderea masei musculare, hipotiroidie, anorexie, obezitate, depunere de grasime la nivelul cefei (“ceafa de bizon”), boala Parkinson, fibromialgie, capacitate de concentrare si de memorare scazute, perceptie vizuala si auditiva reduse, ADHD , convalescenta , antiimbatranire. -sanzienele : hipertiroidie, hipotiroidie, noduli tiroidieni, reumatism, infectie urinara si renala, boli de piele, intoxicatii (adjuvant), hernie, nervozitate, tulburari de menopauza, nevroza (recomandat impreuna cu lavanda si tei), diaree, enterita, enterocolita, sindrom entero-renal (recomandat impreuna cu ienupar si cretisoara), stari de excitatie cerebrala, afectiuni febrile, epilepsie, isterie, insomnie, stari de oboseala si slabicune. Adrian Udrea,fitoterapeut,nutritionist plantevindecatoare@gmail.com tratamentnatural.com

    15
    4

  • giulia pe 1 Iul 2013, 18:24
    ptr ionel

    copii pot iesi cretini dar tre sa ia eutirox pe periaoda sarcinii si sa fie atent monitorizata la fiecare 3 luni sau 2.copii pot iesi sanatosi dar e si riscul sa fie bolnavi

    2
    4

  • maria pe 8 Iun 2013, 13:54
    hipoiroidism

    IONEL VREAU SAI SPUN CA ACESTE MEDICAMENE NU AFECEAZA IN NICI UN CAZ O SARCINA SI NU ARE VREO LEGATURA CU O INFERILITATE ,DIN POTRIVA E BINE SA URMEZE TRATAMENTTU IN CONTINUARE CHIAR DACA E GRAVIDA SOTTIA.EU IAU EUTIROX DE LA 10 ANI ACUM SUNT CASATORITA CU 2 COPII SANATTOSI ,SI AM LUAT SI IN TIMPUL SARCINI EUTIROX50MG ,PA SPER CA TEAI CONVINS.SUCCES LA COPII

    1
    2

  • Ionel pe 27 Mai 2013, 13:33
    Eutirox

    Buna ziua ! As dori un sfat daca se poate..... sotia mea are ceva probleme cu glanda tiroida si trebuie sa ia eutirox toata viata . Intrebarea mea este : Se poate sa nu ai copii din cauza eutiroxului sau daca ai sa fie cu probleme ? ( malformatii si alte cauze ) ? Astept un raspuns. Multumesc !!!!

    6
    0

  • monica pe 29 Mar 2013, 12:21
    sindromul lui Turner

    buna ziua, vroiam o informatie in legatura cu sindromul lui Turner; daca in Romania hormonul de crestere e gratuit?! multumesc.

    11
    5

  • ella pe 31 Dec 2012, 10:43
    nu e rara

    Hipotiroidia nu este o boala RARA,dimpotriva e chiar frecventa.

    12
    0

  • nuta pe 24 Oct 2012, 20:59
    tumora maligna a tiroidei

    ma-am operat in anul 2004 de tiroide cu noduli in lobul drept de 6 cm am facut tratament cu iod radioactiv la institutul oncologic cluj totul este bine dar am inceput sa ma ingras desi doza de Ltiroxin este de 175mg pe zi ,ori e virsta am 42 de ani ori ceva nu e in regula oboseala si o stare de agitatie tremur de mini dar mi-a zis endocrinologu ca de la tratament .

    7
    3

  • angela pe 22 Iun 2012, 12:10
    terapie la distanta

    adresa de mai sus , corect este asa ;angelmarc999 si va dau adresa doamnei terapeut sa vedeti voi ce bine sunteti peste o luna ca o sa-mi multumiti

    19
    4

  • angela pe 22 Iun 2012, 12:08
    terapie la distanta

    Dragele mele , pentru problemele care le aveti va sfatuiesc sa imi scrieti sa va recomand eu o terapie la distanta cu o terapeuta f buan si cu o terapie minune,Normal ca este cu plata dar extrem de putin si intr-o luna sunteti voi perfect sanatoase si nu mai aveti nici o problema cu glanda.,si nici cu starile de rau sau ameteli, stari de panica , ingrasat etcScrieti-mi pe mess la; angelmarc9999angelmarcangelmarc999 si specificati-mi ca

    19
    9

  • CARMEN ZECA pe 15 Iun 2012, 01:06
    PT D-NUL GHEORGHE VASILE MARIUS DIN 30 05 2011

    FELICITARI ,COMENTARIU ADEVARAT ,POATE ASA SE MAI DESTEAPTA SI LUMEA SI NU MAI ALIMENTEAZA CU BANI AGENTIA MEDICAMENTULUI .

    29
    4

  • CARMEN ZECA pe 15 Iun 2012, 00:36
    tiroida

    dragele mele,sunt asistenta operata din 2007 de hipotiroidectomie subtotala drt.la parhon,dr ionescu m-a operat.Toate bune si frumoase dupa operatie ,nu am avut nimic pana in iunie 2010.Mentionez ca am fost plecata din iunie 2009 pana in ianuarie 2010 intr-o misiune Nato in Afganistan,nu am avut nimic,mi-a fost foarte bine luam 50 mg de eutyrox pe zi ,mai regla din Ca,MG,VIT B1,B6.In aprilie 2010 am intrat la menopauza ,am luat eutyroxul de 50 mg in continuare,am facut parte din cei care au luat acest medicament cand concentratiile din blistere au fost gresite de la producator si nimeni nu ne-a anuntat ,mai ales ca lucrez in domeniu,niste inconstieniti si furnizorii,am facut tireotoxicoza din cauza concentratiilor aiurea din blistre.Asa ca de anul trecut din vara nu am mai luat eutyrox ,cardiologul mi-a dat betaloc zok ca faceam tahicardii O PROSTIE ,trbuia a-mi dea METOPROLOL TARTRAT facut de Labormed este cel mai bun ,asta mi-a potolit extremitatile care imi tremurau.Am scris pe site la Fares si am dat toate datele analizelor ,mi-a raspun o d_na dr sa-i dea d-zeu sanatate,beau ceai de sanziene planta nu florile 2 cani pe zi infuzie,ceai de cretisoara 2 cani pe zi si busuioc 2 cani pe zi,ma mai ung cu ung de nalba in zona tiroidei,mai i-au la interval de 3 luni osteocare care are zn vit D 3 1 pe zi ,vit A,vit E timp de 15 zile apoi pauza 15 zile si repet ,si apoi peste 3 luni iar mai fac o cura de osteocare si toate acele vit .Deci tiroida se comporta altfel la fiecare si tratamentele sunt personalizate ,endocrinologii o i-au pe bajbaite ,ar trebui fiecare balnav sa aiba un carnet sa noteze starea zilnica si cand merge la medic sa discute si sa stabileasca ,asa ca acum cum toti alearga dupa bani si medicina a ajuns afacere .Exista o forma de investigare foarte buna a organismului se numeste KRINITEST SAU ANALIZA FIRULUI DE PAR COSTA 100 EURO SE RECOLTEAZA IN ROMANIA SI SE TRIMITE LA BERGAMO IN ITALIA SI ACOLO VETI VEDEA CA DEREGLAREA FIECARUL ELEMENT CHIMIC DIN CORPUL NOSTRU CARE ESTE FORMAT DIN TOATE ELEMENTELE DIN TABLOUL LUI MENDELEEV ,DA O STARE DE DISCONFORT PANA LA BOALA,INTERPRETREA VINE IN 20 ZILE SI ARE 20 DE PAGINI CU EXPLICATII PE INTELESUL OMULUI DE RAND SI PRIMESTI SI ALIMENTE PERMISE SI ALIMENTE INTERZISE .iN TIROIDA ALIMENTATIA SPECIALA DI ODIHNA SUNT ESENTIALE.DE EX HIPOTIROIDIANUL NU ARE VOIE SOIA ,VARZA ,CIUPERCI ,BROCOLII SI MULTE CITITI DESPRE ELE,DE BAZA SUNT ALIMENTELE CARE CONTIN se,zn,vit a,E,CR,.DOCUMENTATI-VA SINGURI,INCERCATI SINGURI ,FACETI SPORT,MANCATI PUTIN SI DES,VA INGRASATI CA MANCATI NU DE LA TIROIDA ,MANCATI PUTIN REGULA ESENTIALA.VA PUP SI VA DORESC SA FITI OPTIMISTI SI SA CITITI DE IN MEDICINA ENERGETICA SE SPUNE CA TIROIDA SE IMBOLNAVESTE CAND ESTE BLOCATA CEACRA COMUNICARII CARE SE AFLA IN ACEA ZONA A GATULUI.cERCETATI SINGURI SI VETI GASI RASPUNSUL SINGURI DACA VRETI SA NU VA MAI DATI BANII LA DR ASA DE DRAGUL DE A VA VEA CU EI DUCETI O VIATA ECHILIBRATA ,CAND AM SA VAD EU UN ENDOCRINOLOG CA FACE CERCETARE SI ARE FISA LA FIECARE PACIENT CAUTAND CAUZELE DECLANSARII BOLII SI COMBATAND ACESTE CAUZE IN FUNCTIE DE ZONA DE UNDE PROVINE BOLNAVUL ,PARINTII ACESTUIA SI ETC CUM SE FACE O ANCHETA PT A STABILI ANTECEDENTELE ,MA INCLIN IN FATA LUI.dECI NODULII MEI DE PE TIROIDA DRT EXTIRPATA AU FOST EMBRIONARI FORMATI DIN VIATA INTRAUTERINA DE LA MAMA ,CAUZE MAMA ESTE NASCUTA IN 1940 ,A PRINS FOAMETEA IN 1944 SI ORGANISMUL EI NU A FOST ECHILIBRAT CU MINERALE SI VITAMINE CAND A RAMAS GRAVIDA CU MINE ,ACEEASI AFECTIUNE O ARE SI SORA MEA .AM 28 DE ANI DE MESERIE ,AM VAZUT ATATA CAZUISTICA SI IMI ESTE DOR DE MEDICII DE PE VREMURI ,MA OMOARA ACEASTA AFACERE CU ANALIZE ,ECHO ,CABINETE PRIVATE ,DAR NU-I NIMIC DOAMNE DOAMNE NU ESTE ENDOCRINOLOG SI BOGATII SI SARACII SE IMBOLNAVESC LA FEL.

    23
    1

  • ivona pe 12 Iun 2012, 22:46
    tiroidectomie subtotala

    buna seara,e f cald afara si ma simt f rau!!nu suport caldura peste 20 grade! sunt operata din mai2002 si de atunci nu mai sunt om!in afara de faptul ca ma ingrasasem 17kg si aveam gusa f vizibila,alte simptome nu aveam.dupa operatie(facuta la bucuresti la clinica particulara)a inceput cosmarul! de zece ani nu am avut macar o singura zi in care sa ma simt bine.am ajuns in anul ala la spital la urgente de vreo 7 ori,m-am internat si la Parhon si la Elias.nicio imbunatatire! intre timp am ajuns si la psihiatru...alte spitale ,alti bani,alte suferinte! iau eutyrox din ziua 1 si ma simt fffff rau de la el,dar toti doctorii au zis ca nu se poate,mi se pare mie!si iau multe antidepresive.... sunt asistenta medicala(pensionata medical de la atitea probleme)si cred ca nu am nicio depresie ,ca totul e de la nenorocitul de eutyrox,care probabil e f toxic pe ininma!nu mi-a zis nimeni sa vad un cardiolog,dar m-am hotarit eu sa ma duc! iau eutyrox si tot ma ingras!am analiz tiroidiene in limite normale,dar la 1,58m am 95kg!!!!!! obosesc f tare la eforturi mici,am bufeuri mari desi am ciclu regulat,sint f anxioasa si am O PERMANENTA SENZATIE DE LESIN! mentionez ca si dupa oper cand aveam 50kg aveam oboseala,ametelile si starea de lesin si anxietetea!!!!! voua va face rau eutyroxul?din cand in cand mai ajung pe la urgente si mi se spune cu subinteles ca ''e pe sistem nervos'' m-am hotarit sa ma duc la cardiolog!e bine?

    29
    0

  • mariana pe 11 Iun 2012, 08:53
    BUNA ZIUA

    SUNT OPERATA DIN NOIEMBRIE..-TIROIDICTOMIE TOTALA-DE ATUNCI FAC TRATAMENT CU EUTIROX..150 MG..SI NCA AM TSH=15,333..M-AM NGRASAT 6 KG SI CONTINUI SA MA INGRAS..AM PALPITATII MARI L A INIMA..ACUM AM CRESCUT DOZA LA 175 MG DE EUTIROX..PANA CAND NU STIU! LUNA TRECUTA AM AVUT TSH=43,568 ...FOARTE MARE SPUNE DOCTORUL, DESI SUNT SUB TRATAMENT..MAI ARE CINEVA ASEMENEA PROBLEME? ASTEPT UN SFAT..UN RASPUNS.. MULTUMESC

    15
    2

  • Beatrice pe 9 Iun 2012, 12:24
    Hipotiroidism...

    incepusem sa i-au serios in greutate, in o luna am luat in jur de 9 kg desi am un regim de viata sanatos, fac si mult sport..Desigur ca am fost la un endocrinolog care mi-a prescrs eutyrox in urma analizelor de sange,analzie la care TIROXINA SERICA LIBERA , mi-a iesit sub limita, 0 si putin, nu am analizele la mine acuma ca sa pot vedea exact. Nu ma ajutat cu nimic acest tratament, am inceput si un regim strict de viatza , dar vad k este absolut in zadar, nu am niciun rezultat.O periaoda incetasem sa ma mai ingras , dar acuma iarasi am inceput, intr-o saptm am pus 3 kg desi in 3 zile din saptamana asta am mancat numai fructe. E cumplit.Vreau si eu o solutie! Doctorii astia..iti i-au banii si cam atata! Cat timp trebuie sa i-au eutyrox? toata viatza? totusi e un hormon, nu e prea mult? medicul mi-a prescris sa i-au o luna cate 1/2 din pastilutza apoi dupa luna aceasta m-am dus inapoi la control, desigur fara vreo imbunatatire.Apoi mi-a dat si ceva pastile de slabit, 4.3.2.1. MINCEUR , ceva d genu, si mi-a zis sa cresc doza eutyroxului cu 1/4, adik acuma trebuia sa iau 3/4 din pastila .continui cu tratamentul, dar tot degeaba...nu imi explic!! Ma gandesc sa ma duc sa imi cumpar si iodid sa le i-au p amandoua!

    15
    0

  • Crisan Elena pe 23 Feb 2012, 17:30
    Chisturi pe tiroida

    Am luat anticonceptionale cam 3 ani,iar apoi le-am lasat pt ca am vrut sa raman insarcinata.am avut dereglari de menstruatie, iar in urma controalelor mi s-au gasit atat chisturi la ovare cat si chisturi la glanda. Medicul endocrinolog mi-a dat sa fac niste analize : cu rezultatele:Anti-tiroglobulina 11; anti-TPO 9; prolactina 188; T3 2; FT4 13.7; TSH 3.39. Medicul mi-a zis ca aceste analize sunt bune dar in schimb mi-a prescris EUTHYROX 25 cea mai mica doza, dar care m-a facut sa ma simt foarte rau, cu stari de neliniste, insomnii, dureri de stomac si ficat. Eu inainte de a lua aceste pastile nu am avut nici o stare de rau ,daor ca imi intarziase menstruatia. Diagnosticul ecografic a fost Tiroidoza Fiz reactiala microchistica (exact asa scrie pe fisa mea) Microchist d 2,2/2m cu microcalcificare pe perete fara adenopatii vizualizabile peritiroidian. iar medicul mi-a zis sa le iau toata viata! Nu stiu ce sa fac....Astept raspuns!

    5
    3

  • maria pe 23 Feb 2012, 16:57
    eutirox

    curand, mai primesc 4 cutii- 0742020706

    14
    3

  • georgiana pe 3 Feb 2012, 18:55
    tiroida

    buna.este normal k la 19ani sa am probleme cu glanda sau ar trebui sa merg sa consult un alt doctor?

    3
    0

  • maria pe 17 Ian 2012, 11:44
    eutirox

    am 3 cutii de eutirox, 100 mg- 0742020706

    10
    2

  • simona pe 15 Ian 2012, 13:36
    vreau sa cumpar

    trimitem un raspuns daca mai este valabil anuntul

    3
    1

  • maria pe 4 Ian 2012, 09:34
    eutirox

    am 2 cutii de eutirox 100 mg; 0742020706

    5
    0

  • Doina pe 2 Ian 2012, 06:04
    gusa polinodulara

    Buna!Am fost operata la Parhon in1992 de gusa polinodulara,iar de atunci am luat tiroida ca tratament apoi,dupa disparitia lui eutyrox100 cate jumatate.In2004 mi-a murit un copil ,imediat mi sa ingrosat vocea si in urmatoarele 3 luni am luat 10kg in greutate.Am mers la endocrinolog ,iar acesta mi-a spus ca am facut iar noduli, ca nu ma mai pot opera ,caci risc sa raman fara voce.Specific ca acele 10 kg nu am mai reusit sa le dau jos cu nici un rtatament ori dieta ,am 1,50 si 60 kg.Va rog dati-mi si mie un sfat TSH este de 4,5.

    5
    1

  • quantshop pe 22 Dec 2011, 12:45
    Iodul din algele marine LAMIFAREN regleaza activitatea glandei tiroide

    Iodul din Laminaria Angustata (LAMIFAREN) se regaseste intr-o forma rara de asimilare (sub forma unor saruri anorganice intra in compozitia legaturilor organice). De aceea, algele marine sunt larg utilizate in tratamentul glandei tiroide si in profilaxia gusei endemice. LAMIFAREN poate fi achizitionat pe http://lamifaren.quantshop.ro.

    6
    0

  • elena pe 19 Dec 2011, 19:10
    ma simp mai bn

    nu e bn sa intrerupeti tratamentu cu eutirox si nu luati iod nu e bun

    6
    1

  • mielena pe 19 Dec 2011, 19:07
    operatie

    eu mam operat de o luna si nu ma simp bn de la eutyrox am ameteli si ma iau caldurile da oricum e mai bine decat inainte sa ma operez sfatul meu operativa

    3
    3

  • botea maria pe 15 Dec 2011, 13:54
    tiroida, operatie

    Dragelor, nu va fie frica de operatie, sunt operata de 10 ani, si inainte de asta am facut tratament 4 ani cu eutyrozx si din prostie il intrerupeam destul de des ceea ce este ff gresit, este un tratament cu hormoni si nu trebuie intrerupt dupa capul fiecaruia. Acum dupa 10 ani de la operatie ma simt ff bine si nu am fost la control niciodata, desi ar trebui sa ma duc, asa ca operati-va daca medicul spune.

    1
    4

  • maria pe 4 Dec 2011, 21:53
    hipotiroidism?

    Buna seara! Am facut de curand niste analize de sange si mi-au iesit urmatoarele valori: in faza luteala: TSH 1, 53 (valori normale 0, 4-4UI/mg), T4 8.67 (4, 5-12, 5), PROLACTINA 10, 6 (1, 9-25), PROGESTERON (faza luteala) 6, 55 (0, 95-21), ESTRADIOL 210 (27-246). Cum sunt?

    4
    8

  • grosu mirela pe 4 Dec 2011, 16:44
    hipotiroidism

    iau de 1an jumate euthyrox 100mg si am ajuns sa am tsh foarte mare fata de ultima analiza sunt foarte umflata,retentie de lichide in organism,depresii etc,nu vreau sa mai iau aceste pastile,ce ma sfatuiti sa fac,va rog,astept un sfat

    25
    3

  • Cristian Nicolae pe 21 Nov 2011, 12:56
    Euthyrox

    Eu am cumparat de la Bulgari Euthyrox si ii dau bataie la tratament,ptr ca la noi in oras nu se mai gaseste nici euthyrox nici l-thyroxin.Este parca 4,75 de leva cutia de 100 de comprimate

    11
    7

  • anka pe 7 Nov 2011, 17:31
    euthyrox

    Euthyrox se mai gaseste in farmaciile dona, nu stiu daca in toate orasele dar la cluj, bucuresti si constanta stiu sigur.

    4
    1

  • Baldovin Ionut Adelin pe 2 Nov 2011, 21:54
    Inlocuitor eutyrox

    Eu sunt un tanar care are aceeata boala ..si si eu am intalnit problema cu eutyroxul ..dar doctorita a spus ca inlocuitorul este L-thyroxina ...Sper sa ajute cu cceva....am o intrebare? Daca ma operez scap de luatul acelor pastile?

    7
    9

  • maria pe 2 Nov 2011, 12:46
    lipsa euthyrox

    Va rog ajutati-ne cu un sfat....daca nu se mai gaseste euthyrox cu ce il putem inlocui?

    30
    7

  • dorin pe 30 Oct 2011, 16:40
    nu mai gasesc pastile euthyrox 100

    poate sa-mi de-a si mie cineva

    11
    14

  • Lamifaren pe 29 Oct 2011, 16:02
    Iod organic

    In algele marine brune se gaseste iod intr-o forma foarte usor asimilabila. Motiv pentru care sunt indicate in profilaxia gusei (cresterea in volum a tiroidei) si hipotiroidiei (activitate redusa a tiroidei). http://lamifaren.quantshop.ro/

    7
    0

  • roxana pe 6 Oct 2011, 18:57
    ingrasare

    Buna ziua.stiu ca nu este un site despre grasimi ci despre glanda tiroidiana, dar am 3 sapt de cand ma ingras vizibil haineleor, si nu stiu de ce pentru ca nu sunt o persoana gurmanda, tin ff mult la felul cum arat si totusi ma ingras.ma intreb oare ar trb sa ma duc sa consult un medic, sa vad de la ce pun pe mine? multumesc

    5
    5

  • iurii pe 29 Sep 2011, 01:36
    hipotiroida

    vreau sa stiu si eu din ce cauza poate sa treaca rapid din hipertiroida in hipitiroida?va multumesc

    17
    6

  • elena pe 21 Sep 2011, 12:45
    M-am operat adica !

    Tot eu sunt si revin cu precizarea ca m-am operat la Parhon si ca ma simt ffff bine!!!N-am avut nici un fel de problema dupa operatie si toate simptomele si starile de rau pe care le aveam pana atunci au disparut odata cu operatia !!! asa ca nu va mai fie frica de operatie !

    12
    4

  • elena pe 21 Sep 2011, 12:41
    Du-te la doctor !!!

    Nici n-am mai avut rabdare sa citesc unele tampenii de pe aici cand am vazut titlu de articol :"Stie cineva cum ma pot trata fara doctori?" ????????Cata scoala ai fata draga??????de gandesti asa?????? ori crezi ca toate bolile se vindeca numai cu buruieni si cu autosugestie??? Mare-i gradina Domnului !!! Am avut si eu probleme cu tiroida, dar m-am cautat si tratat la DOCTORI la PARHON Bucuresti ! Sper ca ai auzit de acest institut ! Sunt 20 si ceva de ani de atunci si ma simt ca noua ! Acum am 61 de ani si nu mai am acele probleme si fac in continuare tratament pe viata cu Euthyrox !!! Asa ca du-te la doctori, fata draga !!!

    5
    5

  • floryus pe 20 Aug 2011, 17:19
    glanda graves

    mam saturat pana peste cap de boalas asta .am 29 de ani si o portde 4 ani ku mine . oare kiar nu exista alta modalitate de vindecare in afara de operatie?sa vindecat cineva in strainatate?

    5
    7

  • lia pe 11 Aug 2011, 19:44
    stie cineva cum ma pot trata fara doctori

    Si eu am avut astfel de stari.dar e din cauza depresiei.Am luat tratament cu xanax si sertralina .SI acum sunt bine.V-ar face bine un sejur la mare!

    7
    2

  • vistri pe 29 Iul 2011, 18:09
    stie cineva cum ma pot trata fara doctori?

    An 36 de ani si sunt convins ca sufar de glanda acum patru ani am inceput nu nou job care ma solicita si mai bine de 24 de ore in care muncea-m non stop 5-6 zile pe saptamina si dorme-am maxim 20 de ore pe saptamina, De anul trecut di luna iulie am inceput sa slabesc continuu sa beau apa 4-5 litri de apa pe zi sa transpir foarte mult sa nu suport caldura peste 20 de grade celsius si sunt agitat incontinuu chiar si in somn si sa tremur. am fost la doctor mi-am facut analizele si au iesit foarte bune. am fost la psihiatru mia dat tratament pentru tremurat dar de geaba il iau ne e nici o diferenta tremur in continuare si cred ca am slabit aproape 20 de kilograme.va rog sa imi dati un sfat daca stiti vreun remediu

    12
    5

  • scarlat ecaterina pe 4 Iul 2011, 17:12
    tiroidectomie totala pe 30 iunie 2011

    am fost operata m-am simtit bine dar de azi au aparut furnicaturi si amorteli in tot corpul nu stiu ce sa fac ce sa iau eu iau antiinflamatoare si eutirox de 5o.Oare trebuie sa merg la specialist va rog frumos indrumati-ma.

    26
    6

  • Movila Mariana pe 19 Iun 2011, 23:09
    toxicoza autoimuna

    Bună,am suferit şi eu de aceasta boala, am norocul ca locuiesc in jud. Iasi si am nimerit un medic foarte bun.La inceputul tratamentului am luat medicamentul PROPANOL,calciu,magneziusi zinc apoi eutirox.Trebuie respectat tratamentul zilnic timp de un an si jumatate, acum ma simt mai bine,iar analizele mi-au iesit normale.VA DORESC MULTA SANATATE SI VOINTA

    12
    0

  • eros pe 30 Mai 2011, 21:15
    atentie la iodul radioactiv din aer, daca nu avem iod in corp vom absorbi pe cel radioactiv

    trebuie sa stim ca fluorul din pasta de dinti si care se gaseste in f mult emedicamente etse ca un frate mai mare al iod- ului si "il da la o parte " de aceea intreruperea patrunderii fluorului in corp si aducerea iodului sanatos (se gaseste la firma favisan si costa vreo 2 lei) ne va ajuta sa eliminam fluorul din glandele noastre si sa incepem sa avem din nou viata sanatoasa pe care o meritam.

    5
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod