Medicamente care pot cauza vergeturi

Odata aparute nu mai scapi de ele... Deprimant, daca te gandesti ca nu le aveai si te-ai trezit oarecum peste noapte cu "brazde" rozalii sau albe. Vrei sa cunosti cauza lor? Stai putin si inventariaza medicamentele pe care obisnuiesti sa le iei. Apoi verifica lista de mai jos si afla care dintre ele pot "stimula" aparitia vergeturilor!

Odata aparute nu mai scapi de ele... Deprimant, daca te gandesti ca nu le aveai si te-ai trezit oarecum peste noapte cu "brazde" rozalii sau albe. Vrei sa cunosti cauza lor? Stai putin si inventariaza medicamentele pe care obisnuiesti sa le iei. Apoi verifica lista de mai jos si afla care dintre ele pot "stimula" aparitia vergeturilor! 

 

In general, lista cuprinde medicatia hormonala, iar in urma unor studii detaliate, cercetatorii enumera cateva dintre aceste medicamente. Aceste reactii adverse nu sunt general valabile, de aceea este nevoie sa consulti un specialist inainte sa incepi un anumit tratament cu hormoni pentru a identifica posibilele efecte negative.


Prednison

A fost cel mai des citat ca fiind principalul factor care a condus la aparitia vergeturilor.

Este prescris pentru lupus, sindromul nefrotic (probleme cu rinichii), bolile de piele, astm si o multime de alte afectiuni. Este un medicament foarte puternic si destul de "neplacut", insa pentru foarte multe persoane este singura optiune care-i ajuta sa treaca prin boala cu care se confrunta si in unele cazuri, chiar sa-i mentina in viata.

Cu toate acestea, se pare ca exista doctori care prescriu acest medicament pentru probleme minore la nivelul pielii (eczema sau psoriazis), iar la finalul tratamentului persoanele respective se pot confrunta cu boli de piele mult mai serioase.

Pentru eczema si psoriazis, pe langa un tratament adecvat prescris de dermatolog, expertii recomanda o cura de detoxifiere a organismului.



Diane 35

Sunt contraceptive pentru femei si exista toate sansele ca acestea sa fie cauza aparitiei vergeturilor. Analizeaza putin cand au aparut ele si daca au vreo legatura cu perioada in care ai inceput sa iei aceste anticonceptionale.


Elocon

Este o crema pe baza de steroizi care este prescrisa in diverse afectiuni ale pielii.


Depo Provera

Sunt contraceptive injectabile care pot stimula aparitia vergeturilor. Este foarte important sa stii ca orice medicament care afecteaza activitatea hormonala este si un potential factor de risc pentru formarea vergeturilor, inclusiv diverse alte metode de contraceptie. De aceea este necesara parerea unui specialist, inaintea de adoptarea tratamentului.
 

Corticosteroizii, cum ar fi metil-prednison.


Remedii naturiste impotriva vergeturilor

1.
Consuma foarte multa apa, deoarece aceasta mentine elasticitatea pielii si previne aparitia vergeturilor.

2. Adopta un regim alimentar echilibrat ca sa eviti acumularea kilogramelor in plus. Este vital sa fii atenta la alimentele pe care le consumi, deoarece cresterea in greutate poate determina aparitia vergeturilor.

3. Masajul efectuat pe zonele afectate de vergeturi poate constitui un remediu excelent si usor de efectuat acasa. Foloseste uleiul de masline, uleiul de seminte de in sau vitamina E capsule uleioase.

4. Adopta un program de exercitii fizice pe care sa le efectuezi cu regularitate.

5. Aplica putin unt de cacao peste vergeturi; este un tratament eficient.

6.
Amesteca 1/2 cana lingura ulei de masline, 1/4 cana gel de aloe vera, lichidul din 6 capsule de vitamina E uleioase si cel de la 4 capsule de vitamina A. Se pastreaza in frigider si se aplica zilnic peste zona afectata.

Articole utile
Incredibila crema antivergeturi
Cum atenuam vergeturile?

 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • raluca pe 7 Apr 2011, 10:05
    ceapa!

    dati search pe google si cititi despre ceapa!!!! da ceapa romaneasca stoarsa de zeama si aplicata seara de seara pe vergeturi...;) la mine una a mers, eram full de crapaturi...:( lasati creme si toate prostiile ca am incercat ABSOLUT TOT CE AM AUZIT!!! ZEAMA DE CEAPA INTRADEVAR FACE MINUNI!! INCERCATI MACAR SA VA DOCUMENTATI ;)

    0
    0

  • misscherie pe 18 Iun 2010, 23:28
    Solutia slavatoare!

    BUNA, eu asa am scapat de vergeturi, am folosit un remediu natural si anume un mixt din ulei migdale, ulei de masline si unt de karitè/shea, se maseaza de 2 ori pe zi, iar surplusul de poate inlatura cu un prosop prin tamponare, cam dupa 6 luni vergeturile incep sa dispara (eu am avut vergeturi de culoare alba), deci rabdare si insistati....sfatul meu este sa faceti poze zonelor cu probleme in fiecare luna pt. a vede diferenta

    0
    0

  • simona pe 24 Nov 2008, 15:40
    Vergeturi

    Am 19 ani si am vergeturi, cauza aparitiei lor nu o stiu pentru ca n-am avut probleme de greutate si nici nu am fost gravida, as vrea sa stiu daca exista vreun remediu sigur si eficace pentru combaterea si disparitia lor, imi doresc foarte mult sa scap de ele, au devenit o obsesie pentru mine, nu am decat pe coapse si de prima data de cand mi-au aparut au fost de culoare alba. Astept pareri si sfaturi de la fetele care se confrunta cu asemeanea probleme.

    0
    0

  • gabriela pe 5 Mai 2008, 17:32
    Foarte bun articolul

    Am 26 de ani si am doi copii. Dupa fiecare sarcina mi-au aparut vergeturi. Am incercat multe creme si nimic. As vrea ceva naturist. Cine imi poate spune o reteta. Adresa mea de mess este gaby_mircea10. Va multumesc.

    0
    0

  • caloian florina pe 31 Oct 2007, 15:32
    cura de slabit

    vreau si eu o reteta de slabit dupa nastere si niste pastile bune

    0
    0

  • simona pe 10 Sep 2007, 18:12
    vergeturile

    Am o nelamurile in legatura cu acel remediu impotriva vergeturilor care consta in ulei de masline,gel de aloe vera,vitamina E si vitamina A.De cat ulei de masline este nevoie?

    0
    0

  • Smida Adela pe 9 Sep 2007, 12:13
    vesnica problema, vergeturile

    Am vergeturi, de fapt nu cunosc prietena de a mea care sa nu aibe. Nu e un lucru prea estetic, la mine au aparut pe sani, pe solduri si la genunchi, nu stiu daca o sa ma sacp vreoadata de ele pentru ca le am de foarte multi ani, iar pielea mea nu este tocmai cea mai elastica.

    0
    0

  • Lucia pe 7 Sep 2007, 13:57
    vergeturile, m-au afectat si pe mine

    Cu toate ca nu am decat 19 ani, ma confrunt cu aceasta problema neplacuta - vergeturile, le am de 4 ani. Au aparut dupa ce am tinut diete stricte de slabire, slabeam brusc apoi oboseam, renuntam si ma ingrasam la loc la fel de brusc, acum nici nu am slabit si nici de aspectul pielii mele nu sunt mandra. Am inceput sa beau multa apa, sa practic inotul si sa mananc mult mai sanatos. folosesc si contraceptivele Yasmin. Se pare ca in curand o sa scap de ele deoarece efectul este vizibil, mai folosesc si ceai de patrunjel, el ma ajuta atat la vergeturi cat si la celulita, acest mod de viata il duc de o luna si am slabit si cu 5 kg.

    0
    0

  • eu pe 4 Sep 2007, 15:21
    Diane 35

    Am luat anticonceptionalele astea timp de 2 ani. Acum 5 luni am zis sa fac o pauza, sa "ma descurc" cu altceva. Acum cateva luni mi-am dat seama ca de cand iau pastilele mi-au aparut si vergeturi... Uleiul de masline amestecat cu vitaminele A si E, combinat cu masajul local si cu ultrasunete, de doua ori pe sapt, timp de 2 luni...la mine s-au vazut rezultatele. Sunt f multumita! Mentionez ca in perioada in care am luat Diane 35 greutatea mea nu s-a modificat decat cu o pierdere sau cu o crestere de 1-2 kg..

    0
    0

  • alin pe 30 Aug 2007, 21:57
    salut

    Amesteca 1/2 cana lingura ulei de masline, 1/4 cana gel de aloe vera, lichidul din 6 capsule de vitamina E uleioase si cel de la 4 capsule de vitamina A. Se pastreaza in frigider si se aplica zilnic peste zona afectata., incearca si crema asta si sa ne spui daca ti-a dat roate.. nu ai nimic de pierdut, bafta.

    0
    0

  • karmela pe 30 Aug 2007, 20:42
    vergeturi

    eu cred ca vergeturile apar cel mai frecvent in situatia unor cresteri foarte mari in greutate si scaderea brusca;cu cat aceste oscilari intre kg extreme(cand prea gras , cand prea slab)sunt mai dese, cu atat exista riscul mai mare de aparitie al acestor vergeturi;important este sa incercam sa ne mentinem greutatea la un nivel constant

    1
    0

  • karmela pe 30 Aug 2007, 20:37
    vergeturi

    folosesc Diane35 si nu au aparut nici un fel de vergeturi

    0
    0

  • mihaela pe 28 Aug 2007, 08:48
    vergeturi

    nu stiu ce sa zic caci eu le am de aproximativ 10 ani,si va rog sa ma credeti ca am incercat toate cremele posibile si imposibile.as face orice sa scap de ele.va pup.

    0
    0

  • Bebe pe 28 Aug 2007, 07:45
    super tare articolul

    ...super tare articolul,eu sunt maseuza de profesie si stiu ca este eficient preparatul care l-ati postat pe net,deci fetelor puteti sa scapati de vergeturi!!!succes

    1
    0

  • RED pe 27 Aug 2007, 19:15

    Si eu citesc cu mare interesc articolele, dar ... ai incercat aceste remedii?

    0
    0

  • Raluca pe 27 Aug 2007, 12:37
    este foarte fain

    Acum de curand am fost la un medic particulat pentru niste pete si ma intrebat de cand am vergeturile, iar eu iam spus ca aproximativ un an. Stiti ce mia zis ca nu se mai poate face nimic ca sunt pre vechi. Iam cerut sami dea un tratament pentru ele si nu mi-a dat din aceasta cauza cu aceasta motivatie ,, ca nu mai are rost ca nu vor trece.,, Bine inteles ca mia spus acelasi lucru si de spre pete ca nu vor trece vor aparea si disparea tot timpul. Oare este normal ca noi cetatenii sa aflam lucruri utile doar de pe internet sau din reviste si nu de la doctori ca ei sunt prea comozi? Cel putin la noi in Suceava asa sunt. Foarte fain articolul si nu numai acest articol. Mi sa parut interesant tot ceea ce faceti voi si mam inscris , numi pare rau chir ma bucur ca am avut acces la voi.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod